cryotherapie voor de behandeling van prostaatkanker

Cryotherapie extreem lage temperaturen te bevriezen en te vernietigen kankerweefsel in de prostaat. Er zijn weinig lange termijn studies die zich richten op cryotherapie als behandeling voor prostaatkanker.

Er is niemand de behandeling van prostaatkanker die geschikt is voor elke man, maar je hebt tal van mogelijkheden. Uw arts zal overwegen veel dingen toen hij één aanbeveelt voor u, includin; De grootte van de tumor en hoe ver het zich heeft verspreid, genaamd de fase van uw diseas; Hoe snel de tumor waarschijnlijk zal gro; Uw leeftijd en hoe gezond je ar; Uw persoonlijke voorkeuren

Als een man ouder wordt, de prostaat wordt vaak het doelwit van verschillende problemen. Een daarvan is prostaatkanker. Elk jaar worden meer dan 200.000 mensen gediagnosticeerd met prostaatkanker. Het is de meest voorkomende kanker gediagnosticeerd bij mannen na niet-melanoma huidkanker.

Zelfs met vroegtijdige interventie en conventionele behandeling, 30% tot 40% van de mannen ervaren herhaling van prostaatkanker. Dat betekent dat ze verdere behandeling nodig. Sommige deskundigen denken dat cryotherapie is een optie voor de behandeling van recidiverende prostaatkanker, vooral als initiële radiotherapie niet genoeg kankercellen heeft vermoord.

Met cryotherapie, is een ultradunne metalen sonde of naald in de prostaat. Dit gebeurt via een incisie die tussen de anus en scrotum. Om de urethra uit ijzige temperaturen de procedure te beschermen, stroomt een warme zoutoplossing via een katheter.

De chirurg gebruikt beeldinformatie door ultrageluid als leidraad bij het proces. Een bevriezen vloeistof, zoals vloeibare stikstof of meer algemeen, argongas, wordt geïnfuseerd door de sonde in de prostaat. De intense koude bevriest de prostaat en vernietigt elke kankerweefsel bevat. Met beelden van de echo om het kankerweefsel te identificeren, kan de chirurg schade in normaal prostaatweefsel beperken.

Elk levend weefsel – gezonde of ongezonde – niet tolereren extreme koude. Infunderen stikstof of argon gas in de prostaatklier snel onttrekt warmte aan de klier. Omdat warmte wordt getrokken, is er een ogenblikkelijke deining van ijskristallen of ijs ballen. Dit resulteert in het breken van celmembranen. Dat wordt gevolgd door weefselschade en uiteindelijk celdood.

Nadat de kankercellen worden vernietigd, witte bloedcellen schoonmaken van de dode cellen en weefsels. Sommige studies tonen aan dat tijdens dit proces, het immuunsysteem en slaat niet aanvallen kankercellen die nog steeds.