cubital en radiale tunnel syndroom: oorzaken, symptomen en behandeling

Pijnbestrijding Trends

Cubitaal tunnel syndroom en radiale tunnel syndroom zijn niet zo vertrouwd als hun bekendere relatieve – carpaal tunnel syndroom – maar ze kunnen ook leiden tot ernstige pijn, gevoelloosheid, tintelingen en spierzwakte in de handen en armen.

Ongeveer 100 miljoen mensen in de wereld lijden aan chronische pijn, gedefinieerd als pijn die langer dan zes maanden duurt. Chronische pijn kan mild of ondraaglijk, episodische of continu, alleen maar lastig of helemaal invaliderend zijn; Chronische pijn, pijn signalen actief blijven in het zenuwstelsel maanden of zelfs jaren. Dit kan zowel een fysieke en emotionele tol op een persoon te nemen; De meest voorkomende oorzaken van pijn stam van hoofdpijn, gewrichtspijn, pijn van een blessure, en rugpijn. Andere vormen van chronische pijn …

Cubitaal tunnel syndroom – ook bekend als ulnaire neuropathie – wordt veroorzaakt door een verhoogde druk op de ulnaire zenuw, die dicht bij het oppervlak van de huid in het gebied van de elleboog bekend als het passeert ‘lachspieren. ” Je bent meer kans om cubitaal tunnel syndroom ontwikkelen als je

Soms cubitaal tunnel syndroom resultaten van abnormale botgroei in de elleboog of van intense fysieke activiteit die de druk op de nervus vagus toeneemt. Honkbalwaterkruiken, bijvoorbeeld, hebben een verhoogd risico op cubitaal tunnel syndroom, omdat de draaibeweging vereist een schuifknop werpen kan delicate ligamenten beschadigen de elleboog.

Vroege symptomen van cubitaal tunnel syndroom zijn

Meer ernstige symptomen van cubitaal tunnel syndroom zijn

Als u een van deze symptomen heeft, kan uw arts in staat zijn om cubitaal tunnel syndroom alleen te diagnosticeren door lichamelijk onderzoek. Hij of zij kan ook een zenuwgeleiding studie en een test genaamd elektromyografie bestellen. Elektromyografie is een procedure waarbij in de spieren elektroden en op de huid meet de gezondheid van spieren en zenuwcellen die beheerst, om de diagnose te bevestigen, identificeren het gebied van zenuwbeschadiging, en bepaalt de ernst van de aandoening.