date rape drugs – topic overzicht

Geneesmiddelen die zijn gebruikt in datum verkrachtingen omvatten flunitrazepam (Rohypnol) en gamma-hydroxyboterzuur (GHB). Deze geneesmiddelen remmen het vermogen van een persoon om seksueel misbruik te weerstaan.

Gamma-hydroxybutyraat (GHB) is een centraal zenuwstelsel. GHB is een heldere, geurloze vloeistof die lijkt op water en kan dus tot een drank worden toegevoegd zonder dat de persoon te weten. Het kan ook worden gebruikt in de vorm van een wit poeder. GHB is ook bekend als vloeibare XTC, G, of zeep.

Bij lage doses, het medicijn ontspant de persoon. De persoon voelt zich dronken, heeft meer energie, voelt zich gelukkig, en spraakzaam. Andere effecten omvatten

GHB kan ongewenste bijwerkingen, zoals hoofdpijn, slaperigheid, duizeligheid en braken. Het kan leiden tot ademhalingsproblemen, zich bewust zijn maar niet in staat om te bewegen, en het verlies van bewustzijn, vooral wanneer het wordt gecombineerd met alcohol of andere drugs. GHB is betrokken geweest bij overdoses, datum verkrachtingen en dood.

Deze drug blijft niet in het systeem van een persoon zeer lang en is niet gemakkelijk gedetecteerd met drugs screening tests (toxicologische tests).

Flunitrazepam (Rohypnol), is een centraal zenuwstelsel. Het is vergelijkbaar met diazepam (zoals valium) maar ongeveer 10 maal sterker. Het wordt vaak genoemd roofies. Het is een smaakloos, geurloos tablet die kan worden vermalen en opgelost in vloeistof. Het is gebruikt in datum verkrachtingen, omdat het in iemands drankje kan worden geschoven zonder te worden ontdekt. Een kleine tablet kan effecten voor 8 tot 12 uur.

Flunitrazepam wordt soms gebruikt om de hoge heroïne verbeteren of om de negatieve effecten van een scheur of cocaïne binge verlichten. Wanneer flunitrazepam wordt gemengd met alcohol, de gevolgen ervan leiden tot een persoon om niet weerstaan ​​aanranding. Het kan een vorm van geheugenverlies te produceren, zodat de persoon niet kan herinneren wat er gebeurd terwijl onder de invloed van de drug. Flunitrazepam kan leiden tot de dood indien gemengd met alcohol of andere depressiva.

Flunitrazepam is verslavend.

Gevoel aanhankelijk en speels; Milde verlies van remming; Verhoogde sensualiteit; Verbeterde seksuele gevoelens.