decongestiva voor een verstopte neus

allergieën Trends

Wanneer allergieën maken je neus verstopt, in het algemeen een antihistaminicum niet helpen. Maar een decongestivum macht.

Hier is hoe decongestiva werk: Allergieën maken de binnenkant van je neus zwellen. Decongestiva krimpen gezwollen bloedvaten en weefsels. Dat verlicht de congestie. Maar decongestiva kan het niet helpen met niezen of jeuk.

Het is een all-too-common scenario: Uw vijf-jarige smeekt en pleit voor een hond of kat elke kans die ze krijgt. Ze belooft ook om de zorg voor de nieuwe huisdier elke dag. Je weet wel, hoewel, dat gaat niet gebeuren. Het is duidelijk dat de taak gaat vallen op je schouders. Maar dat is nog niet eens het grootste probleem. Het grootste probleem is iemand in uw huishouden huisdier allergieën; familie niet eens Barack Obama is immuun voor dergelijke kwesties. Oudste dochter Malia heeft huisdier allergieën. Dus als ze hun zoektocht gelanceerd …

Decongestiva komen in pillen, vloeistoffen, neusdruppels en neussprays. Velen zijn zonder recept verkrijgbaar. Common decongestiva omvatten

Sommige over-the-counter decongestiva – die met pseudo-efedrine – zijn te vinden achter de apotheek toonbank.

Veel geneesmiddelen combineert een antihistaminicum en decongestivum, zoals Allegra -D, Benadryl Allergie Plus Sinus, Claritin -D en Zyrtec -D.

Gebruik geen neussprays langer dan drie dagen. Het gebruik ervan langer kan eigenlijk maken je neus meer gestopt.

Vraag uw arts voordat u decongestiva als u

Decongestiva sommige mensen zenuwachtig voelen of moeite hebben met slapen. Als dat gebeurt, bezuinigen op cafeïne, terwijl ze te nemen. Als dat niet helpt, kan het nodig zijn om te stoppen met het nemen van hen. Neussprays minder vaak deze problemen veroorzaken en kan een korte-termijn oplossing.

Afrin, Dristan, Vicks Sinex (oxymetazoline; Sudafed PE, Suphedrin PE (fenylefrine; Silfedrine, Sudafed, Suphedrin (pseudo)

Glaucom; Hoge bloeddruk die niet onder contro; Hartaandoening; Schildklier probleem; Vergrote prostat; suikerziekte

BRONNEN

Academy of Allergy, Asthma & Immunology: “. AAAI Allergy & Asthma Medication Guide”

Academy of Otolaryngology – Head and Neck Surgery: “. Antihistaminica, decongestiva en verkoudheid”

Huisarts: “Decongestiva: OTC Relief voor congestie.”

UpToDate: “Patiënt informatie:. Niet-allergische rhinitis (loopneus of verstopte neus) (Beyond the Basics)”

Wake Forest Baptist Health: “Sinus Infection: Preventie en behandeling.”

MedicineNet: “Neus Allergie Medicijnen.”

Medline Plus: “Oxymetazoline neusspray”, “Phenylephrine”, “Pseudo-efedrine.