depressie bij mannen, vrouwen en ouderen

depressie Trends

Het is belangrijk om meer te leren over depressie in bijzondere situaties. Deze omstandigheden kunnen ook depressie bij vrouwen, depressie bij vrouwen, depressie bij ouderen en therapieresistente depressie. In elk van deze speciale gevallen kan depressie andere symptomen, oorzaken en behandelingen.

Depressie is een ernstige en pervasieve stemmingsstoornis dat gevoelens van verdriet, hopeloosheid, hulpeloosheid en waardeloosheid veroorzaakt. Depressie kan milde tot matige met symptomen van apathie, weinig eetlust, slapeloosheid, een laag zelfbeeld, en low-grade vermoeidheid. Of het kan een zware depressie, met symptomen van de depressieve stemming het grootste deel van de dag, verminderde interesse in dagelijkse activiteiten, gewichtsverlies of winst, slapeloosheid of hypersomnia (teveel slapen), vermoeidheid, gevoelens van schuld bijna dagelijks, en terugkerende gedachten aan de dood te zijn of zelfmoord.

Hoewel mannen niet vaak herkennen of hun eigen symptomen van depressie te erkennen, meer dan 6 miljoen mensen in de Verenigde Staten lijden aan een klinische depressie per jaar. Depressie werd ooit gezien als een ‘vrouw ziekte “en gekoppeld aan hormonen en premenstrueel syndroom. Dit stereotype beeld nog steeds hangen en kan worden wat de mensen met een depressie weerhoudt herkennen en het zoeken naar een passende behandeling.

De symptomen van klinische depressie bij mannen zijn vergelijkbaar met de symptomen van depressie bij vrouwen. Maar mannen hebben de neiging om de symptomen anders uit te drukken. De meest voorkomende symptomen van depressie bij mannen zijn onder andere

Vrouwen hebben de neiging triest en emotioneel te zijn wanneer ze een depressie. Mensen die depressief, anderzijds, kan prikkelbaar, agressief en soms vijandig zijn.

Voor gedetailleerde informatie, zie ‘s Depressie bij mannen.

Ja. Depressie bij vrouwen is heel gebruikelijk. Tussen 10% en 25% van de vrouwen zal een aflevering van belangrijke of klinische depressie op een bepaald punt in hun leven. In feite, vrouwen twee keer zoveel kans om een ​​depressie te ontwikkelen als mannen.

Depressie bij vrouwen verschilt van depressie bij mannen op verschillende manieren

Voor gedetailleerde informatie, zie ‘s depressie bij vrouwen.

s nieuwe e-serie over diagnose, de behandeling, en leven met binge eating disorder