diabetische autonome neuropathie – topic overzicht

diabetes Trends

Autonome neuropathie wordt veroorzaakt door beschadiging van de zenuwen die helpen de onwillekeurige lichaamsfuncties (autonome zenuwstelsel), zoals hartslag en bloeddruk, zweten en temperatuurregeling, spijsvertering, plassen, en sommige aspecten van de seksuele functie.

Diabetische autonome neuropathie kan schade aan de zenuwen in het hart en de bloedsomloop, waardoor een

Autonome neuropathie kunnen hebben op de zenuwen die zweten controle.

Schade aan de zenuwen van de maag en darmen kunnen veroorzaken

Zenuwbeschadiging kan problemen de blaas en geslachtsorganen veroorzaken. Veel voorkomende problemen zijn

Hoewel meestal niet levensbedreigend, kan autonome neuropathie te schakelen. Er zijn effectieve behandelingen voor sommige van de problemen veroorzaakt door diabetische autonome neuropathie.

Plotselinge daling van de bloeddruk wanneer u zitten of plotseling opstaan ​​(orthostatische hypotensie); Snelle hartslag wanneer je niet traint (rust tachycardie); Hartaanval dat er geen pijn op de borst (stille hartaanval) veroorzaakt. Zonder de symptomen van pijn op de borst, kan een hartaanval worden genegeerd, hetgeen kan resulteren in ernstige schade aan het hart. De enige tekenen van een hartaanval in een persoon met diabetes en neuropathie kan een stijgende bloedsuikerspiegel, zwakte die niet weg na het eten hoeft te gaan, het verhogen van kortademigheid, misselijkheid en soms zwelling in de benen.

Verminderd zweten vaak voor, vooral in de handen en voeten. Het is misschien moeilijk te herkennen wanneer uw bloedsuikerspiegel daalt omdat zweten is een van de belangrijkste symptomen van een lage bloedsuikerspiegel zijn. U kunt een droge huid die meer vatbaar voor scheuren, verwondingen, en infecties kunnen ontwikkelen. Overvloedig zweten van de romp, het gezicht of de hals kan ‘s nachts of tijdens het eten optreden; Veranderingen in het vermogen van het lichaam om de temperatuur te regelen kunt u meer vatbaar voor lichaam koelen (hypothermie) of warmte-gerelateerde ziekte, zoals een zonnesteek of hitte-uitputting te maken.

Constipatie, vanwege abnormaal trage passage van afvalstoffen via de darmen. Dit is de meest voorkomende spijsverteringsproblemen bij mensen met diabetes; Vertraagde maag-legen na een maaltijd (gastroparese). Dit kan vaak een opgeblazen gevoel, oprispingen, brandend maagzuur, misselijkheid of braken veroorzaken; Diarree, als gevolg van abnormaal snelle passage van afvalstoffen via de darmen. Diarree is vaker ‘s nachts; Buikpijn.

Trouble weten wanneer de blaas vol is (diabetische cystopathy) en moeilijk legen van de blaas; Frequente infecties van de urinewegen (UTI). Zenuwbeschadiging kan de goede lediging van de blaas, die het risico op infectie verhoogt verstoren; Voor mannen, problemen bereiken of behouden van een erectie tijdens de geslachtsgemeenschap (impotentie); Voor vrouwen, verminderde vocht in de vagina en minder gevoel van de clitoris.