diabetische neuropathie: veilig uitoefenen – topic overzicht

diabetes Trends

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij de controle van uw diabetes, waardoor het risico op ernstige diabetische neuropathie kan verminderen. Afhankelijk van wat gebieden van uw lichaam zijn aangetast door schade aan de zenuwen, hoewel, kan het nodig zijn om bepaalde aspecten van uw oefening programma aan te passen, zodat andere problemen niet ontwikkelen.

Verwondingen die minor in een gezond persoon kan ernstige gevolgen hebben als je diabetes hebt, dus goede wondverzorging is essentieel; Vanwege de verminderde circulatie en problemen met de sensatie (neuropathie), mensen met diabetes lopen een veel hoger risico op complicaties van de gewone, alledaagse snij- en schaafwonden.

Als u schade aan de zenuwen in je voeten, je moet repetitieve, gewicht dragende oefeningen, zoals joggen, langdurig wandelen en step aerobics te vermijden. RSI op de voeten getroffen door neuropathie kan leiden tot zweren, breuken, en gezamenlijke misvormingen. Blijf bij oefeningen die niet nadruk niet op je voeten, zoals

Zwemmen; fietsen; Roeien; Zittend oefeningen; Arm en bovenlichaam oefeningen; Andere niet-dragende oefeningen.

Autonome neuropathie invloed zijn op het hart en de bloedvaten kan beperken maar niet elimineren je vermogen voor de oefening. Het verhoogt je risico op een hartaanval (vaak een stille hartaanval) tijdens zware inspanning en kan tijdens of na het sporten plotselinge veranderingen in uw bloeddruk veroorzaken. Zorg ervoor dat u met uw arts overleggen voordat u een oefening programma te starten. Hij of zij kan u helpen bij het plannen van een zachte programma dat uw gezondheid zal verbeteren zonder duwen je voorbij grenzen van uw lichaam.

Autonome neuropathie kan het lichaam in staat om zijn eigen temperatuur (thermoregulatie) reguleren verminderen. Abnormaal overvloedig of abnormaal verminderde transpiratie zijn de gebruikelijke symptomen van dit probleem. Personen met dergelijke neuropathie niet uitoefenen zeer warm of zeer koude omgeving omdat hun lichaam niet veilig kan aanpassen aan deze temperaturen. Gebruik silicagel of lucht zolen en slijtage polyester of katoen / polyester blend sokken om je voeten droog te houden tijdens het sporten. Het is ook belangrijk om voldoende water voor drinken, tijdens en na de oefening. Het lichaam is beter in staat om zijn temperatuur te bepalen wanneer het goed wordt gehydrateerd.