doe mijn hormonen van invloed op mijn ibs?

Niemand kent de exacte reden voor prikkelbare darmsyndroom (IBS), een spijsverteringsstoornis die tot beïnvloedt tot 15% van de mensen in de wereld. Het veroorzaakt buikpijn, krampen en een opgeblazen gevoel, en diarree en constipatie.

Een visuele gids voor IBS

Oestrogeen en progesteron invloed IBS-symptomen op een aantal manieren, van hoe je darmen werken om hoeveel pijn je je voelt. De cellen in je darmen hebben dingen genoemd receptoren waarmee deze hormonen klink aan hen. Dit suggereert dat uw spijsvertering is ontworpen om te detecteren en daarop te reageren. Hier zijn de belangrijkste manieren waarop zij invloed IBS

Het meeste onderzoek is gekoppeld oestrogeen en progesteron met IBS. Wetenschappers hebben ook gevonden dat mannelijke geslachtshormonen, zoals testosteron, kan beschermen tegen de aandoening. Deels kan dit waarom mannen minder waarschijnlijk een aandoening te krijgen.

Omdat deze hormonen stijgen en gedurende de maand valt, is het logisch dat ze invloed IBS symptomen. Een studie wees uit dat ongeveer 40% van de vrouwen met IBS zei dat het afbreuk doet aan hun menstruele cyclus symptomen.