doet huid van de baby’s kijken blauw? oorzaken en behandelingen

Ouders moeten elke blauwachtige kleur ze plek op de huid van hun baby te onderzoeken. Blauwe huid betekent dat de onderliggende bloed heeft een blauwe cast in plaats van de mooie roze kleur van bloed met veel zuurstof in het. Gelukkig is in de meeste gevallen is het heel normaal en ongevaarlijk, zolang het is tijdelijk.

Er zijn twee redenen waarom het bloed onder de huid van een baby blauwe zou kunnen kijken

U kunt zien of er onvoldoende zuurstof in het bloed door het controleren van de kleur van de huid over het hele lichaam van uw baby. Als er een blauwachtige tint overal (met name in gebieden met veel van de bloedstroom, zoals de lippen, tong en vagina of scrotum), dit zou kunnen betekenen al het bloed is blauw en er kan een probleem met het hart of de longen .

Meer in het algemeen, het is slechts bepaalde gebieden – zoals de handen of voeten – die een blauwe tint heeft. Dit is meestal volkomen normaal en gewoon weerspiegelt de baby enigszins onvolwassen bloedcirculatie.

Het beschermen van de baby uit Infectio; Baby Visie: Wat uw Baby Zie; Hulp voor uw Eczeem baby’s

Als u zich zorgen maakt over een blauwe tint aan de huid van je baby zijn, check zijn hele lichaam. Een off-en-op blauwe cast aan de handen en voeten, met roze huid elders, is geen teken van een probleem.

Als er een blauwachtige tint over het gehele lichaam, kan bloed voldoende zuurstof ontbreken. Dit is zeer zorgelijk en moet u onmiddellijk medische hulp te zoeken. Het is ook met betrekking tot als u een blauwheid merkt op alle bij het lijkt alsof je baby zou kunnen hebben moeite met ademhalen.

Maar je hoeft geen zorgen te maken als je baby’s handen en voeten worden blauw voor een korte periode van tijd dat de rest van het lichaam is roze en uw baby normaal ademt. Nogmaals, dit is slechts onvolgroeide bloedsomloop van uw baby op het werk.

BRON; “Klinische manifestaties van ziekten bij de pasgeborene periode”. (Hoofdstuk 87) van Stoll B en Kliegman R. Nelson Textbook of Pediatrics. Behrman R, Kliegman R en Jenson H (eds). Saunders: Philadelphia. 2004.

Vroege tekenen van Hoorzitting Los; Bescherm uw kinderen: Get Your Shot; Kiemen bij Daycare: vragen stellen