Dominik Hašek, goalie voor de buffel sabels

NAAM: Dominik Hase; TEAM: Buffalo Sabres (Hockey; POSITIE: Goali; LETSEL: Torn Lies Muscle

Hasek gewond zijn lies eind november tijdens een poging om een ​​klap schoot in een spel tegen de Florida Panthers stoppen. Hij zwakjes geschopt zijn rechterbeen, maar de puck ketste af van zijn schaats, vervolgens op de paal, en in het net. Hij viel voorover op het ijs, waar hij lag gedurende enkele minuten. Hij zei later dat hij hoorde een knetterende geluid en voelde een brandende pijn.

Dominik “The Dominator” Hasek wordt door sommigen gezien als de beste keeper ooit. Hij heeft de Vezina Trophy vijf keer gewonnen voor het zijn van de liga top keeper en is bekroond met de Hart Trophy, als de competitie MVP, in back-to-back jaar. Hij is de NHL’s best betaalde doelman en verankerd het Sabres in hun aanloop naar de Stanley Cup Finals in 1999. Hij leidde ook de underdog Tsjechië team om een ​​gouden medaille op de Olympische Spelen van 1998 in Nagano, Japan. Hasek is 34 jaar oud en kondigde voor het seizoen begon, dat dit zijn laatste zou zijn.

Een gescheurde lies is een scheuren van de ontvoerder spieren van de lies. De lies spier is op het dijbeen en strekt zich uit langs het dijbeen. De spier scheuren als gevolg van het ontvoeren van het been (een beweging naar buiten als het doen van een split). Een spierscheur is een andere term voor een spier pull. Een gemeenschappelijk pull een 15-20% scheuren van de spier. Hasek een 90% scheuren van de spier. Goalies vertrouwen op de lies spieren elke keer als ze doen “spagaat” of schoppen het been in een reflex. Daardoor houden ze de spieren stevig en flexibel.

De scheur wordt meestal gediagnosticeerd door middel van klinische observatie. Patiënten beschrijven een brandende pijn in en rond de spieren tijdens abductie, zwakte in de liesstreek, en het onvermogen om de spier helemaal abductie. Een MRI wordt dan gebruikt om de specifieke schade te bepalen.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …