drugsproblemen: het helpen van iemand te krijgen behandeling – topic overzicht

Als u een familielid of vriend met een drugsprobleem hebben, wilt u waarschijnlijk helpen. Dit kan moeilijk zijn. Je kunt iemand niet dwingen tot behandeling.

Als je het gevoel dat je wilt de persoon over het drugsprobleem te praten, hier zijn enkele suggesties

Sommige mensen vragen een groep mensen om hen te helpen om de persoon die het gebruik van drugs te praten. Dit is bekend als een groep interventie. Het is het beste om te vragen om hulp van een begeleider of therapeut die de praktijk in groep interventies heeft gehad.

Vind een tijd waarin u en de persoon die geen gebruik maakt van drugs of alcohol, zijn allebei rustig en niet boos, en kan spreken in prive; Wees specifiek. Vertel de persoon die u zich zorgen maakt over zijn of haar drugsgebruik en willen helpen. Geef voorbeelden van hoe het gedrag van de persoon die u heeft beïnvloed en hoe het maakte je je voelt; Vertel de persoon wat er zal gebeuren als hij of zij weigert om hulp te krijgen. Je zou kunnen zeggen dat u niet langer zal toestaan ​​drugsgebruikende vrienden in het huis of dat je eruit zal bewegen. Wees bereid om op te treden als de persoon blijft om drugs te gebruiken. Stress dat je niet straffen van de persoon, maar je wilt jezelf te beschermen tegen eventuele schade die zijn of haar gewoonte veroorzaakt; Weet van tevoren waar en hoe om hulp te krijgen. Als de persoon instemt met behandeling te krijgen, bel voor een afspraak meteen. Accepteer geen “We zullen morgen bellen.” Bied aan om naar de eerste afspraak of vergadering.