dvt vs oppervlakkige tromboflebitis vs spataderen vs pad

Als een van je benen is rood, gezwollen, pijnlijke, of warm, krijgen uitgecheckt meteen. Een aantal voorwaarden kunnen deze symptomen. Sommigen van hen zijn onschadelijk. Anderen zijn veel ernstiger.

Een diepe veneuze trombose (DVT) is een bloedstolsel in een ader in een spier. Meestal is het in een onderbeen, bovenbeen, bekken, of arm; Typisch, een persoon belt zeggen: ‘ik heb gehad 3 of 4 dagen van zwelling in één van mijn benen, en het zal niet naar beneden gaan, “zegt Terri Remy, MD, van de Primary Care Alexandria in Virginia; Symptomen zijn doorgaans voorzien zwelling en soms pijn en tederheid. Maar je zult niet altijd hebben ze.

Dit is een bloedklonter die gevormd wordt in een ader diep in het lichaam, meestal in de benen.

een bloedstolsel in de longen – als een stuk van het stolsel afbreekt en reist naar de longen, kan het een longembolie veroorzaken. Het kan dodelijk zijn.

U kunt DVT krijgen op elke leeftijd, en een aantal dingen kunnen veroorzaken. Sommige ervan zijn

DVT treedt normaal gesproken op één been. symptomen zijn onder meer

Ongeveer de helft van de mensen die krijgen het zal geen signalen te hebben. Je mag niet weten dat je een stolsel, tenzij een stuk van het breekt af en reist naar uw longen. Dat is een medische noodsituatie. Bel uw arts meteen als u

Dit gebeurt wanneer een bloedstolsel vormen in een ader net onder je huid. Als je het hebt, kunt u een aantal of alle van de volgende merken

Deze symptomen zijn net als die voor de DVT. Ongeveer 20% van de mensen met oppervlakkige tromboflebitis krijgt ook een bloedstolsel in zijn been. Bel uw arts als u iets vreemds opmerkt. Hij zal in staat zijn om uit te sluiten van een ernstiger probleem.