Ebola-virus: symptomen, behandeling en preventie

Ebola is een dodelijke ziekte veroorzaakt door een virus. Er zijn vijf stammen, en vier van hen kan mensen ziek maken. Na het invoeren van het lichaam, doodt cellen, waardoor sommige ontploffen. Het wrakken het immuunsysteem, veroorzaakt zware bloeden in het lichaam, en de schade bijna elk orgaan.

Het virus is eng, maar het is ook zeldzaam. Je kunt het alleen maar van direct contact met een besmet persoon lichaamsvloeistoffen.

U Ebola van een persoon die het virus, en alleen wanneer hij of zij symptomen. Mensen doorgeven aan anderen door hun lichaamsvocht. Bloed, ontlasting en braaksel zijn het meest besmettelijk, maar sperma, urine, zweet, tranen en moedermelk ook dragen.

Om Ebola te krijgen, zou je moeten deze vloeistoffen in je mond, neus, ogen, geslachtsdelen, of een breuk in de huid te krijgen. Je zou ook het oppakken van voorwerpen die vloeistoffen op hen, zoals naalden of vellen.

Houd de persoon gehydrateerd met vloeistoffen door een IV; Geef zuurstof; Behouden hun bloeddruk; Behandel andere infecties ze.

Je kunt Ebola niet krijgen van casual contact, alsof je zit naast een besmet persoon. Lucht, voedsel en water niet dragen het virus. Maar zoenen of het delen van voedsel of een drankje met iemand die Ebola kan een risico zijn, omdat je zijn speeksel zou kunnen krijgen in je mond.

Het kan van 2 tot 21 dagen, maar gewoonlijk 8-10 dagen na infectie op tekenen van Ebola verschijnen. De symptomen kunnen lijken alsof de griep op het eerste – plotselinge koorts, vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn en zere keel.

Naarmate de ziekte erger wordt, veroorzaakt braken, diarree, huiduitslag, en blauwe plekken of bloeden zonder een blessure, zoals uit de ogen of tandvlees.

Er zijn 33 Ebola-uitbraken sinds 1976, maar de 2014-uitbraak in West-Afrika is veruit de grootste. Het virus besmet duizenden mensen en doodde meer dan de helft. Het begon in Guinee en verspreid naar Sierra Leone, Liberia en Nigeria. Een man die naar de Verenigde Staten uit Afrika reisde overleden aan Ebola in oktober. Een verpleegster die hielp hem te behandelen naar beneden kwam met Ebola.

Er is geen goedgekeurd geneesmiddel of vaccin voor de behandeling of preventie Ebola. Wetenschappers hebben een aantal geneesmiddelen op dieren, die leek te werken getest. Maar ze hebben niet onderzocht hoe de medicijnen die invloed hebben op de mens. Onderzoekers zijn ook het bestuderen van twee nieuwe vaccins die Ebola kunnen voorkomen, maar ze moeten nog steeds om ze te testen in meer mensen om te zien of ze veilig zijn en of ze werken.

Aangezien er geen medicijnen om het virus te bestrijden, gezondheidszorg teams behandelen van de persoon symptomen en bieden basisondersteuning zorg. Ze

voortbestaan ​​van een persoon hangt af van hoe goed zijn immuunsysteem werkt. Hoe eerder hij krijgt medische zorg, hoe groter de kans dat hij zal herstellen.

Ebola overlevenden bepaalde eiwitten, genaamd antilichamen in hun bloed die hen tegen dezelfde stam van het virus gedurende 10 jaar of meer. Maar niemand weet of ze ziek kunnen krijgen van de andere stammen.

Het is zeldzaam, maar het Ebola-virus kan blijven in sperma gedurende 3 maanden nadat een man zich herstelt, dus hij moet sex vermijden of gebruik een condoom infecteren anderen te houden. Het virus kan blijven in de moedermelk voor 2 weken na het herstel, zodat vrouwen niet gedurende die tijd moet borstvoeding.

De beste manier om Ebola te voorkomen is om weg te blijven uit de gebieden waar het virus is gemeenschappelijk. Als je in een uitbraak gebied

Nadat u het gebied te verlaten, kijk voor veranderingen in uw gezondheid voor 21 dagen, en krijgen medische hulp meteen als u symptomen hebt.

Vermijd besmette mensen, hun lichaamsvloeistoffen, en de lichamen van iemand die is overleden aan de ziekte; contact met wilde dieren, zoals vleermuizen en apen, en hun vlees wordt voorkomen; Was uw handen vaak.

Opgeleide volksgezondheid werknemers vinden elke persoon die contact met een besmet persoon zou hebben gehad. Ze kijken naar elk van deze mensen gedurende 21 dagen. Als iemand tekenen van Ebola, gezondheidszorg teams ze te testen, behandel ze, en houd ze uit de buurt van anderen. Toen de arbeiders sporen iedereen die persoon in contact kwam met ook. Het doel is om Ebola te stoppen van verdere verspreiding.