eczeem: wat is de beste behandeling voor u?

Eczeem kan een frustrerende conditie van de huid te zijn, of je het krijgt een paar keer per jaar of omgaan met het elke dag. Het is belangrijk om nauw samen te werken met uw arts om een ​​plan dat zal u helpen de jeuk en huiduitslag onder controle te maken.

De juiste behandeling voor u hangt af van uw leeftijd, medische geschiedenis, hoe slecht je symptomen zijn, en andere dingen. U zult waarschijnlijk moet een mix van middelen te gebruiken om de beste resultaten te krijgen. En er zijn dingen die je moet doen op uw eigen om uw huid gezond en schoon te houden.

Hier is uw complete gids voor eczeem behandelingen.

Eczeem medicijnen kan uw symptomen te verlichten en te helpen de huid te genezen als je ze nemen zoals voorgeschreven. De behandelingen kunnen niet hetzelfde effect op iedereen, dat wel. Zodat u en uw arts kan nodig zijn om te proberen een paar verschillende opties om te zien wat het beste werkt voor jou.

Corticosteroïden crèmes, oplossingen, schuimen, en zalven. Deze behandelingen gemaakt met hydrocortison steroïden kan snel verlichten jeuk en ontsteking te verminderen. Ze komen in verschillende sterktes, van mild over-the-counter (OTC) behandelingen om sterker receptplichtige geneesmiddelen.

OTC hydrocortison is vaak het eerste wat artsen raden de behandeling van milde eczeem. U kunt verschillende sterktes van deze steroïden nodig hebben, afhankelijk van waar en hoe slecht je uitslag is. Bijvoorbeeld, kan een arts een krachtiger één voor dikke, schilferige huid voorschrijven. Bijwerkingen van deze medicijnen, zoals dunner huid en striae, zijn zeldzaam als je ze nemen zoals voorgeschreven.

Barrier reparatie moisturizers. U kunt deze krijgen over de toonbank en op recept. Ze helpen lock water in uw huid, herstellen schade, en het gemak droogheid, roodheid en jeuk. Sommige producten kunnen hebben irriterende geuren of andere ingrediënten, dus vraag uw arts of apotheker welke je moet proberen of te vermijden.

Pimecrolimus en tacrolimus, geneesmiddelen die u wrijven op je huid, de behandeling van matige tot ernstige eczeem voor sommige mensen. Ze verlichten ontsteking, maar ze zijn niet steroïden. Zij kunnen het risico op huidkanker en non-Hodgkin lymfoom verhogen, zodat de FDA een speciale waarschuwing afgegeven voor hen. Praat met uw arts over deze risico’s voordat u de drugs te nemen.