elektronische medische en medische dossiers – topic overzicht

Al tientallen jaren, artsen, ziekenhuizen en andere werkers in de gezondheidszorg hebben patiëntendossiers op stukjes papier ingediend in mappen bewaard en opgeslagen op de planken. Maar dat is aan het veranderen.

Op papier; Op een apparaat (een computer of smartphone, bijvoorbeeld); Op het internet.

Steeds meer aanbieders verhuizen naar computers om deze informatie op te slaan. En het resultaat is een soort alfabet soep, dat kan verwarrend zijn: PHRs, EMRs en EHRs.

Technisch, elk medisch dossier je voor jezelf houden is een persoonlijke gezondheid record. U kunt records te houden

Maar je bent het meest waarschijnlijk de term PHR voor records die je op het internet te horen. Uw gezondheid website plan s of website een plaatselijk ziekenhuis kan programma’s die u gratis kunt gebruiken om dit te doen. En uw informatie wordt beschermd, zodat alleen mensen met toestemming van het kunnen zien.

Het voordeel van het gebruik van een website die door uw gezondheid van plan is dat je informatie kunt typen. Bijvoorbeeld, kunt u typt in de resultaten van de bloeddruk tests die u thuis doen. En wanneer u uw arts voor een controle of voor de behandeling, kan hij of zij die naar huis testresultaten met slechts een paar tikken op het toetsenbord te zien.

Snelle toegang tot informatie, zoals die kan helpen uw arts geven u de best mogelijke zorg.

De Health Information Management Association (Ahima) sponsort een website waar u kunt zoeken naar papier gebaseerde, software-gebaseerde en op internet gebaseerde persoonlijke medische dossiers. Ga naar www.myphr.

Elektronische medische dossiers zijn elektronische bestanden die een arts of een andere provider gebruikt in plaats van papieren bestanden die zijn opgeslagen op de planken. De types arts de informatie in een computer. Die computer bestanden blijven in het computersysteem van uw arts.

De registratie van een computer is een stuk makkelijker dan het bijhouden van papieren dossiers. En deze systemen ook omgaan met planning en facturering. Sommige artsen zijn nog steeds met behulp van papier, want het is veel werk om al die papieren documenten omzetten in digitale documenten.

EMRs verblijven meestal in het kantoor computersysteem. Zij gewoonlijk niet worden verzonden of gedeeld met andere aanbieders buiten dit stelsel, zoals een ziekenhuis of een laboratorium.

EHRs worden gebouwd om te worden gedeeld met andere zorgverleners die allemaal hetzelfde systeem te gebruiken. Dus met een EMD-systeem, kan uw huisarts direct medische dossiers te sturen naar je hart specialist, uw ziekenhuis, het lab, uw apotheek, en uw computer thuis.

Het doel van EHRs is om de coördinatie van uw zorg te verbeteren door het geven van providers accurate, up-to-date informatie. Deze bevat informatie van u, de patiënt.

Ziektekostenverzekering nodig hulp? Beantwoord een paar vragen om uw persoonlijke actieplan te krijgen.

topic Overzicht

Gerelateerde informatie

credits