eliminatiedieet en uitdaging voedsel test voor de diagnose van allergieën

allergieën Trends

Het gaat niet om gewicht te verliezen. Je bent niet op uit om onnodige calorieën te verwijderen of te laten vallen wat extra pond. In plaats daarvan is het doel van een eliminatie dieet is om voedsel dat je gevoelig bent voor of allergisch zou kunnen lokaliseren.

Je komt thuis na een dag weg, stap in het huis, en de symptomen hit: tranende ogen, krassend keel, congestie. Zou het kunnen indoor allergieën; Allergieën zijn heel gebruikelijk. Naar schatting 50 miljoen mensen in de wereld zijn allergisch voor alles, van stof en huidschilfers, om schimmel en mijten; Maar hoe zit het met jou? Hoe kun je ervoor dat je indoor allergieën – en lokaliseren van wat ze veroorzaken? Om u te helpen te begrijpen wat er achter uw allergie symptomen, kregen tips van experts over hoe om gemeenschappelijke allergie herkennen …

Deze methode duurt enkele weken. Doe het niet als u een ernstige allergische reactie (anafylaxie) heb gehad. Als je hebt, moet je je trigger voedsel weten zo snel mogelijk, zodat je het kan voorkomen. Praat met uw arts over.

De meest voorkomende plan is om specifieke voedingsmiddelen of ingrediënten uit je dieet te verwijderen, omdat u en uw arts denkt dat ze kan de reden voor uw allergie symptomen.

Vaak allergie-veroorzakende voedingsmiddelen zijn melk, eieren, noten, tarwe en soja. Uw arts zal dit dieet toezicht over een paar weken.

De eerste stap is te stoppen met eten het verdachte voedsel (s). Je moet voedseletiketten zorgvuldig te lezen en vragen hoe het voedsel wordt geserveerd in restaurants. Houd een eetdagboek en schrijf alles op wat je eet.

Zorg ervoor dat je eet andere voedingsmiddelen die dezelfde voedingsstoffen als het voedsel dat je nodig hebt om te vermijden. (Bijvoorbeeld, try-tofu voedingsmiddelen op basis plaats van zuivelproducten.) Een diëtist kan u helpen bij het plannen van maaltijden.

Dan zul je voeg langzaam terug verdachte voedingsmiddelen, één voor één. Dit proces helpt u precies weet welke voedingsmiddelen een probleem zijn.

In je eetdagboek, noteer eventuele symptomen die je krijgt als je elk voedsel weer in te voegen.

Tenslotte zal opnieuw stoppen met eten de probleemvoedsel, één tegelijk. De lijst moet kleiner zijn deze keer. Het doel is om te zien of de symptomen ruimen voor een goede.

Houd in gedachten dat je gevoelig bent voor een levensmiddel, maar niet allergisch voor het zou kunnen zijn. Toch kan het eliminatiedieet helpen u weet welke voedingsmiddelen je beter af te vermijden zijn.

BRONNEN

Academy of Family Physicians: “Samenvatting van de NIAID-gesponsorde Guidelines voedselallergie.”

Astma en Allergie Foundation of America: “voedselallergieën.”

Cleveland Clinic: “Food Challenge Test.”

National Jewish Health: “Food Allergy:. Diagnose”

Universiteit van Wisconsin School Integrative Medicine Department of Family Medicine: “Elimination Diet.”