emoe olie: toepassingen, bijwerkingen, interacties en waarschuwingen

Aceite de Emu, Dromiceius Nova-Hollandiae, Dromiceius novahollandiae, Ã ‰ meu, Emu, Huile d’Ã ‰ meu.

De emoe is een loopvogel die een kleine struisvogel lijkt. Emoe olie uit het vet van deze vogel tijdens de verwerking. Het wordt gebruikt om medicijnen te maken; Emoe olie wordt via de mond ingenomen voor het verbeteren van het cholesterolgehalte, als een bron van meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, om gewicht te verliezen, en als een hoestsiroop voor verkoudheid, H1N1 (Mexicaanse) griep, en griep; Sommige mensen gelden emoe olie op de huid voor verlichting van pijnlijke spieren, pijnlijke gewrichten, pijn of ontsteking, carpaal tunnel syndroom, ischias, shin splints, en jicht. Het wordt ook lokaal gebruikt om de genezing van wonden, snijwonden te verbeteren en brandwonden door bestraling, om blauwe plekken te verminderen en striae, littekens en keloïden te verminderen, chirurgische wonden veroorzaakt door het verwijderen van de huid voor huidtransplantaties, om roodheid te verminderen als gevolg van acne te genezen en droge nagelriemen te verzachten en het bevorderen van gezonde nagels. Emoe olie wordt ook uitwendig gebruikt voor voetschimmel, luieruitslag, aften, gesprongen lippen, een slechte bloedsomloop, en huidaandoeningen, met inbegrip van kanker, droge huid, roos, eczeem, psoriasis, rimpels en ouderdomsvlekken. Het wordt ook gebruikt om de huid te beschermen tegen beschadiging door de zon en meer jong uitziende huid te bevorderen; Emoe olie wordt ook toegepast op de huid om pijn en irritatie van gordelroos, doorligwonden, aambeien, diabetische zenuwpijn, insectenbeten, oorpijn, irritatie van de ogen te verminderen, “groeipijnen”, en bevriezing. Het wordt gebruikt voor huiduitslag, scheermes branden en nicks; Sommige massage therapeuten gelden emoe olie op de huid van klanten als onderdeel van hun behandeling; Sommige mensen zetten emoe olie in de neus om verkoudheid en griep te behandelen; EMU olie (7%) wordt gebruikt in combinatie met glycolzuur (10%) voor het verlagen bloedvetten zoals triglyceriden en low-density-lipoproteïne (LDL) cholesterol, voorkomen en behandelen van allergieën, preventie littekens, behandeling van hoofdpijn, vooral migraine, voorkomen neusbloedingen, behandeling en preventie van verkoudheid en griep symptomen, en het verlichten van pijn geassocieerd met de menstruatie; In de veterinaire praktijk, wordt de EMU olie gebruikt om te verminderen zwelling in de gewrichten, voorkomen dat gebarsten of peeling poten, kalm “hot spots”, en irritatie van vlooienbeten te verminderen; In de industrie, wordt de EMU olie gebruikt om te scherpen en olie industriële machines, voor het polijsten van hout en leer, en voor het conditioneren en waterdicht.

Emoe olie bevat stoffen, genaamd vetzuren die pijn en zwelling (ontsteking) zou kunnen verminderen. Er zijn aanwijzingen dat de EMU olie beter voor plotselinge (acute) ontsteking dan voor de lopende (chronische) ontsteking zou kunnen werken; Wanneer emu olie wordt aangebracht op de huid, heeft hydraterende en cosmetische kenmerken die minerale olie lijken.

Onvoldoende bewijs fo; hoofdpijn; Verminderen van cholesterol; Gewichtsverlies; hoest; Huid en haar voorwaarden; brandwonden; wonden; Spier- en gewrichtsproblemen; oorpijn; Oog irritatie; Gordelroos; Aambeien; Insectenbeten; Diabetische zenuw problemen; Andere condities. Meer bewijs is nodig om de effectiviteit van de EMU olie cijfer voor dit gebruik.

Het is niet bekend of de EMU olie veilig is; Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen: Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende bekend over het gebruik van emoe olie tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Blijf op de veilige kant en gebruik te voorkomen.

Momenteel hebben we geen informatie over de EMU OIL Interacties

De geschikte dosis emu olie afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd van de gebruiker, gezondheid, en verscheidene andere voorwaarden. Op dit moment is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een ​​passende reeks doses voor emoe olie te bepalen. Houd in gedachten dat natuurlijke producten zijn niet altijd per definitie veilig en doseringen kunnen belangrijk zijn. Zorg ervoor dat u relevante aanwijzingen op te volgen op de etiketten en uw apotheker of arts of andere zorgverlener te raadplegen voordat u.

Referenties

Fukushima M, Ohashi T, Sekikawa M, Nakano M. Vergelijkende hypocholesterolemische effecten van vijf dierlijke oliën in cholesterol-gevoede ratten. Biosci Biotechnol Biochem 199; 63: 202-5.

Lopez A, DE Sims, Ablett RF, et al. Effect van de emu olie op auriculaire ontsteking met croton olie in muizen (abstract). Am J Vet Res 199; 60: 1558-1561.

Politis MJ, Dmytrowich A. Bevordering van de tweede voornemen wondgenezing door de EMU olie lotion: vergelijkende resultaten met furasin, polysporin en cortisone. Plast Reconstr Surg 199; 102: 2404-7.

Zemtsov A, Gaddis M, Montalvo-Lugo VM, Zemstov A. Moisturizing en cosmetische eigenschappen van de EMU olie: een pilot dubbelblinde studie. Australas J Dermatol 199; 37: 159-61.

Natural Medicines Comprehensive Database versie voor consumenten. zie Natural Medicines Comprehensive Database Professional Version. ĀTherapeutic Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, vitamine C, Depressie