enterovirus 68 (ev-d68) – topic overzicht

Enterovirus 68 is een infectie in de longen en luchtwegen (luchtwegen). Het wordt veroorzaakt door een virus genaamd enterovirus 68 (EV-D68). Dit is één van vele soorten enterovirussen.

Het krijgen van een longontsteking na de operatie kan heel ernstig zijn. Volgens de CDC, hebben studies gesuggereerd dat verworven longontsteking in het ziekenhuis fataal kan zo vaak als 33% van de tijd. Dus je moet een inspanning leveren om jezelf te beschermen; Volg de instructies van uw arts over het niet eten of drinken voor de operatie. Meestal zal uw arts u niet vertellen om de nacht door te eten of drinken na middernacht voor de operatie. Je moet dat advies op te volgen. Als je gaat onder narcose en nog steeds eten in …

Enterovirus 68 (EV-D68) kan mild tot ernstig koud of griep-achtige symptomen veroorzaken.

Typische symptomen kunnen

Ernstige symptomen kunnen

Als uw arts denkt dat u een enterovirus 68 (EV-D68) infectie kan hebben, zal hij of zij een lichamelijk onderzoek te doen en vragen u vragen over uw klachten en verleden gezondheid.

Koorts; Loopneus; niezen; Hoest; Lichaam en spierpijn.

Uw arts kan een bloedonderzoek doen om enterovirus 68. detecteren Het kan enige tijd om de resultaten te krijgen nemen. U kunt krijgen behandeld voordat een test wordt gedaan of voordat u de resultaten weten.

De belangrijkste behandeling voor de meeste enterovirus 68 (EV-D68) infecties is om de symptomen te verlichten. Er zijn geen medicijnen om de infectie te genezen. Omdat de infectie wordt veroorzaakt door een virus en bacteriën niet, zal antibiotica niet helpen.

Als je problemen hebt met ademhalen of hebben ernstige symptomen, moet u in het ziekenhuis behandeld worden. Dit kan krijgen zuurstof, vocht via een ader (IV) en hulp ademhaling omvatten.

Piepende ademhaling en moeite met ademhalen.

Was uw handen regelmatig en houd uw handen uit de buurt van je gezicht.

Blijf thuis van school, werk en andere openbare plaatsen, totdat u zich beter voelt. Een goede gids is om te wachten tot 24 uur na een koorts is verdwenen voordat hervatten uw normale activiteiten.

Bedek uw mond en neus als je hoest of niest.