epilepsie operatie

Hoewel geneesmiddel is het meest gebruikte aanpak voor de behandeling van epilepsie, is het niet altijd. In bijna een derde van de mensen met epilepsie, kan de geneeskunde niet adequaat (of helemaal niet, in sommige gevallen) controle over hun aanvallen. Dit aantal is nog hoger bij mensen met focale epilepsie. Chirurgie kan sterk verbeteren van de levens van een aantal mensen die epilepsie hebben.

Hier is een veelvoorkomend scenario voor de ouder van een kind met epilepsie: U vindt dat uw zoon zijn schoenen heeft achtergelaten in het midden van de vloer van de woonkamer voor de zoveelste keer, of dat hij nog steeds niet schoongemaakt zijn kamer drie weken nadat u gevraagd hem, of dat de vuilniswagen kwamen en gingen vanmorgen, maar hij heeft nooit sleepte de blikjes aan de stoeprand; Dus je besluit dat het tijd is voor een gesprek. Maar als je je zoon benaderen om de wet voorschrijven, u stopt kort. Wat als mijn schreeuwen tegen hem veroorzaakt een aanval; Dit is een veel voorkomende …

Het hebben van frequente of ernstige aanvallen vaak beperkt u van het rijden, het doen van bepaalde soorten werk, en andere activiteiten. Geneesmiddel kan niet aan deze aanvallen onder controle. Of medicijnen kan bijwerkingen ernstig genoeg zijn om uw levensstijl verstoren veroorzaken.

Chirurgie is geen “als al het andere faalt” benadering van de behandeling van epilepsie. Het vaak een betere keuze dan te proberen elke geneeskunde. Voor volwassenen met temporale kwab epilepsie, bijvoorbeeld, kan een operatie worden overwogen als twee verschillende eerstelijns geneesmiddelen worden geprobeerd en geen van beide controles de aanvallen voldoende. Voor bepaalde vormen van epilepsie bij kinderen-aandoeningen die kinderen niet kunnen ontgroeien en die niet reageren op-geneeskunde die chirurgie aan de jongste mogelijke leeftijd kan het grootste voordeel voor het kind te bieden. De jongere hersenen zijn flexibeler en herstelt beter na de operatie.

Komen vaak genoeg om ernstig te verstoren je leven; Hebben de neiging om te leiden tot letsel of schade (bijvoorbeeld als epileptische aanvallen veroorzaken veelvuldig vallen); Wijzigen of je bewustzijn te veranderen; Zijn niet goed gecontroleerd met medicijnen, of u kunt niet de bijwerkingen van de medicijnen te tolereren.

Epilepsiechirurgie verwijdert een gebied van abnormaal weefsel in de hersenen, zoals een tumor of littekenweefsel, of bepaald gebied van hersenweefsel, waar aanvallen beginnen. Voor de operatie, kan het verscheidene tests (waaronder een elektro [EEG], magnetic resonance imaging [MRI], en video monitoring) precies zoeken waar aanvallen beginnen in de hersenen. Na het gebied van abnormaal weefsel waar uw aanvallen beginnen is gevonden, kunnen de artsen beslissen of het veilig kan worden verwijderd.

Chirurgie wordt meestal in een ziekenhuis dat wordt geassocieerd met epilepsie center. De operatie duurt meestal een paar uur, en je hebt om daarna in het ziekenhuis blijven voor een paar dagen. Het kan enkele maanden of meer voordat je helemaal terug naar normaal te voelen.