essentiële tremor en stereotactische thalamotomie

Onderzoekers denken dat de abnormale hersenactiviteit die essentiële tremor veroorzaakt wordt verwerkt door een structuur diep in de hersenen genaamd de thalamus. Stereotactische thalamotomie werkt door een deel van de thalamus naar de abnormale hersenactiviteit te blokkeren van het bereiken van de spieren en het veroorzaken van tremor te vernietigen.

importan; Het is mogelijk dat de belangrijkste titel van het rapport Sandhoff Disease is niet de naam die u verwacht. Kijk dan op de synoniemen Vermelding aan de alternatieve naam (namen) en wanorde onderverdeling (s) die in dit verslag te vinden.

De meeste thalamotomies worden uitgevoerd op één kant van de hersenen – de zijde tegenover de zwaarst getroffen ledemaat. Indien het wordt gedaan aan beide zijden van de hersenen, je draagt ​​een hoger risico op het ontwikkelen van ernstige spraakproblemen of worden helemaal dempen. Je hebt ook een groter risico op het ontwikkelen van cognitieve (denken) problemen.

Een stereotactische thalamotomie duurt 2-3 uur uit te voeren. Het wordt gedaan onder plaatselijke verdoving (u bent niet te maken aan de slaap), maar omdat hersenweefsel voelt geen pijn, de procedure is in wezen pijnloos. Het is belangrijk dat de patiënt wakker tijdens de procedure, zodat de chirurg de patiënt een reeks vragen stellen en uitvoeren van een reeks tests op het deel van de hersenen waardoor de tremor lokaliseren.

Ja, ongeveer 80% van de patiënten die een stereotactische thalamotomie ervaring langdurige en in de buurt van volledige (of volledige) vrijstelling van essentiële tremor.

Common, maar tijdelijk, bijwerkingen van stereotactische thalamotomie omvatten

Meer ernstige bijwerkingen kunnen zijn

Stereotactische thalamotomie mag alleen worden uitgevoerd onder zeldzame omstandigheden, zoals wanneer alle andere behandelingen hebben gefaald. De procedure leidt tot permanente vernietiging van de thalamus, die de toekomstige behandeling opties kunnen beperken.

BRONNEN

University of Pittsburgh: “stereotactische thalamotomie.”

Kincses, Z. PLoS One, 2012.

We Move: “essentiële tremor: Chirurgische Approaches to Treatment.”