ethinylestradiol en norgestimaat (orale route) beschrijving en merknamen

Ethinylestradiol en norgestimaat combinatie wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Het is een pil die twee soorten hormonen, ethinylestradiol en norgestimaat bevat en op de juiste wijze genomen voorkomt zwangerschap. Het werkt door het stoppen van een vrouw ei van volledige ontwikkeling van elke maand. Het ei kan niet langer accepteren een zaadcel en bemesting wordt voorkomen.

Ethinylestradiol en norgestimaat combinatie wordt ook gebruikt voor de behandeling van matige acne bij vrouwen (ten minste 15 jaar oud), die begon met menstruatie en wil ook dit geneesmiddel te gebruiken voor geboortebeperking.

Geen anticonceptiemethode is 100 procent effectief. Anticonceptie zoals het hebben van een operatie om onvruchtbaar te worden of geen seks effectiever zijn dan de pil. Bespreek uw opties voor geboortebeperking met uw arts.

Dit geneesmiddel is niet te voorkomen dat hiv-infectie of andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Het zal niet helpen als nood-anticonceptie, zoals na onbeschermd seksueel contact.

Tablet

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen