etidronaat (oraal) beschrijving en merknamen

Etidronate wordt gebruikt voor de behandeling van de ziekte van Paget. Het kan ook worden gebruikt voor de behandeling of preventie van een bepaald type bot probleem (heterotope botvorming) na heupvervanging of ruggenmergletsel.

Etidronaat wordt ook gebruikt om hypercalciëmie (te veel calcium in het bloed) die kunnen optreden bij bepaalde vormen van kanker.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Tablet

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van etidronaat in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

allergieën

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van etidronaat bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nier-, lever- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die etidronaat nodig hebben.

Pediatric

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

geriatrisch

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

andere interacties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Andere medische problemen

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

doseren

Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als uw dieet bevat grote hoeveelheden calcium, zoals melk of andere zuivelproducten, of als u op een speciaal dieet, zoals een zoutarm of lage-suiker dieet. Calcium in het dieet kan de absorptie van orale etidronaat voorkomen.

Neem etidronaat met een vol glas (6-8 ounces) van water op een lege maag tenminste 2 uur vóór of na de maaltijd (halverwege de ochtend is het beste) of bij het slapengaan. Voedsel kan de hoeveelheid etidronaat geabsorbeerd door je lichaam te verminderen.

Ga niet liggen gedurende minstens 30 minuten na het innemen van dit geneesmiddel, en ga niet liggen tot na je hebt gegeten wat eten.

Bij sommige patiënten, etidronaat duurt tot 3 maanden werken. Als u denkt dat het medicijn niet werkt, niet stoppen met het op uw eigen. In plaats daarvan contact op met uw arts.

Het is belangrijk dat je eet een evenwichtig dieet met een voldoende hoeveelheid calcium en vitamine D (in melk of andere zuivelproducten). Te veel of te weinig van een van beide kan de kans op bijwerkingen verhogen terwijl u etidronaat. Uw arts kan u helpen bij de maaltijd plan dat het beste is voor u kiest. Echter, geen eten, met name melk, melk formules of andere zuivelproducten, of antacida, minerale supplementen of andere geneesmiddelen die veel calcium of ijzer (grote hoeveelheden van deze mineralen kunnen ook in bepaalde vitaminepreparaten) is bepaald, magnesium of aluminium binnen 2 uur na inname etidronaat. Om dit te doen kan dit geneesmiddel te houden goed werkt.

Als dit geneesmiddel verstoort uw maag, vraag dan uw arts wanneer u twee kleinere doses in plaats van een grotere dosis kan nemen. Verander niet zonder overleg met uw arts.

Voor het behandelen van de ziekte van Paget, moet u dit geneesmiddel gedurende maximaal 6 maanden. Toen na 90 dagen van het niet nemen van het geneesmiddel, kan uw arts u een ander verloop van de behandeling te starten.

Als u de ziekte van Paget, kan dit geneesmiddel langzaam werken, dus je kan niet beter voelt totdat je heb het gebruikt voor een tijdje. Stop niet met het nemen van het zonder te praten met uw arts. Je lichaam kan blijven reageren op dit geneesmiddel gedurende een aantal maanden na het stoppen met het gebruik.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

gemiste Dosis

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

opslagruimte

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken, zelfs als je tussen de behandelingen en zijn niet gebruik van dit geneesmiddel. Als uw conditie is verbeterd en uw arts u dat heeft verteld te stoppen met etidronaat, moet je voortgang nog worden gecontroleerd. De resultaten van het laboratoriumonderzoek of het optreden van bepaalde symptomen zal uw arts te vertellen als er meer medicijnen moeten worden genomen. Uw arts kan vragen om een ​​ander verloop van de behandeling te beginnen nadat u het geneesmiddel zijn geweest gedurende ten minste 3 maanden.

Dit geneesmiddel kan uw slokdarm irriteren. Als u denkt dat dit geneesmiddel is begonnen aan uw slokdarm beschadigen, stop dan met dit geneesmiddel en bel uw arts. Sommige symptomen van schade aan de slokdarm zijn brandend maagzuur (nieuw of nog erger dan normaal), pijn bij het slikken, pijn in het midden van je borst, problemen met slikken, of het gevoel dat het voedsel blijft steken op de weg naar je maag.

Het is belangrijk dat u al uw zorgverleners die u gebruikt etidronaat vertellen. Als u problemen tandheelkundige ingrepen gedaan tijdens het gebruik van etidronaat kunt u een verhoogde kans op het krijgen van een ernstig probleem van uw kaak te hebben.

Zorg ervoor dat u uw arts te vertellen over nieuwe medische problemen, vooral met je tanden en kaken. Vertel uw arts als u ernstige bot-, gewrichts- of spierpijn tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Als dit geneesmiddel zorgt ervoor dat je misselijkheid of diarree en het blijft, contact op met uw arts. De dosis moet mogelijk worden veranderd.

Dit geneesmiddel kan uw risico op het ontwikkelen van fracturen verhogen. Dit kan vaker zijn als je het gebruikt voor een lange tijd. Neem contact op met uw arts meteen als je saai of pijn pijn in de armen, benen of dijen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.