ezetimibe

Therapeutische klasse: antihyperlipidemic

Gebruikt Voor ezetimibe

Farmacologische klasse: cholesterolabsorptieremmer

ezetimibe is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor ezetimibe, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op ezetimibe of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

ezetimibe is getest bij kinderen en effectieve doses, is niet aangetoond dat verschillende bijwerkingen of problemen dan in volwassenen veroorzaken. ezetimibe mag alleen worden gebruikt bij kinderen van 10 jaar of ouder zijn.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen. Hoewel er geen specifieke informatie vergelijken gebruik van ezetimibe bij ouderen gebruik bij andere leeftijdscategorieën is ezetimibe gebruikt bij oudere patiënten en wordt niet verwacht dat verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen dan in jongere volwassenen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u ezetimibe

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van ezetimibe, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik ezetimibe met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van ezetimibe met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van ezetimibe beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Voor het voorschrijven van medicijnen voor uw aandoening, zal uw arts waarschijnlijk proberen uw toestand onder controle door het voorschrijven van een persoonlijk dieet voor je. Een dergelijk dieet laag in vet, suikers en / of cholesterol. Veel mensen zijn in staat om hun conditie te controleren door zorgvuldig na van hun arts orders voor goede voeding en lichaamsbeweging. Geneesmiddel wordt voorgeschreven alleen als extra hulp nodig is en is alleen effectief wanneer een programma van dieet en lichaamsbeweging goed is gevolgd.

Ook ezetimibe is minder effectief als je sterk overgewicht. Het kan heel belangrijk zijn voor u om te gaan op een gewicht verminderen dieet. Echter, contact op met uw arts voordat je op een dieet.

De dosis ezetimibe zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses ezetimibe. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Volg zorgvuldig de speciaal dieet uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed.

Als u een dosis van ezetimibe mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is erg belangrijk dat uw arts controleert u op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt om je cholesterol te verlagen. Uw arts kan dan beslissen of u moet blijven om het te nemen.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u denkt dat u zwanger zou kunnen zijn. Bepaalde cholesterol medicijnen kunnen geboorteafwijkingen of andere problemen veroorzaken bij het kind indien genomen tijdens de zwangerschap.

Vertel uw arts als u onverklaarbare spierpijn, gevoeligheid of zwakte ervaren.

Correct gebruik van ezetimibe

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Het is zeer belangrijk dat u al uw geneesmiddel in te nemen. Uw arts zal met u bespreken eventuele wijzigingen in uw geneesmiddel. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van ezetimibe

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Hoog cholesterolgehalte, familiale heterozygote atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, pravastatine, Zocor, Zetia, lovastatine

Hoog cholesterol atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia, lovastatine, niacine

sitosterolemie Zetia

ezetimibe Side Effects

ezetimibe