fibricor

Therapeutische klasse: antihyperlipidemic

Gebruikt Voor Fibricor

Chemische Klasse: Fibrinezuurderivaten Acid

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van fenofibrinezuur in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van fenofibrinezuur bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die fenofibrinezuur nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u Fibricor

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die fenofibrinezuur bevatten. Het kan niet specifiek Fibricor zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Gebruik van dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, of niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Dit geneesmiddel moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

In aanvulling op dit geneesmiddel, kan uw arts uw dieet te veranderen naar een die is laag in vet, suiker en cholesterol. volg orde van uw arts over een speciaal dieet zorgvuldig.

Slik de vertraagde afgifte capsule geheel. Doe niet open, pletten, breken of kauwen.

U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel.

Dit geneesmiddel zal niet genezen uw hoge cholesterol probleem, maar het helpt onder controle te houden. Je moet verder met de behandeling zoals voorgeschreven als je verwacht om uw cholesterolgehalte laag te houden.

Als u ook gebruik maakt van cholestyramine, colesevelam of colestipol, moet u fenofibrinezuur nemen ten minste 1 uur vóór of 4 tot 6 uur nadat u deze medicijnen in te nemen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van fenofibrinezuur

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt om uw cholesterol en triglyceriden (vetten) te verlagen en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Neem contact op met uw arts meteen als u onverklaarbare spierpijn, gevoeligheid of zwakte, vooral als je ook ongewone vermoeidheid of koorts. Dit kunnen symptomen van een ernstige spier probleem genoemd myopathie.

Neem contact op met uw arts meteen als u een donkere gekleurde urine, diarree, koorts, spierkrampen of spasmen, spierpijn of stijfheid, of voel me erg moe of zwak. Dit kunnen symptomen van een ernstige spier probleem genaamd rabdomyolyse, die nierproblemen kan veroorzaken.

Dit geneesmiddel kan uw risico op galstenen verhogen. Bel uw arts meteen als u een ernstige maagpijn met misselijkheid en braken.

Pancreatitis kan optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Vertel het uw arts meteen als u een plotselinge en ernstige maagpijn, koude rillingen, constipatie, misselijkheid, braken, koorts, of duizeligheid.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u blaarvorming, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Neem contact op met uw arts meteen als u symptomen van koorts, koude rillingen, hoesten, keelpijn, ongewone bloeden, blauwe plekken, of zwakte hebben. Dit kunnen symptomen van een infectie door het lage witte bloedcellen, die kan worden veroorzaakt door dit geneesmiddel.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Fibricor

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Als u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel, kan uw vetgehalte van het bloed opnieuw te verhogen. Uw arts kan wilt u een speciaal dieet volgen om te voorkomen dat.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Fibricor Side Effects

Fibricor (fenofibrinezuur)

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Hypertriglyceridemie fenofibraat, visolie, TriCor, Lovaza, omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren, Trilipix, Vascepa, fenofibrinezuur, Lofibra

Hoog cholesterol atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia, lovastatine, niacine, Vytorin, rosuvastatine, Welchol, Livalo

 of gaat u lid worden van de Fibricor steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.