Fluarix (influenza virus vaccin) gebruikt, dosering, bijwerkingen

Wat is Fluarix?

Influenzavirus (algemeen bekend als “griep”) is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Influenza virus kan verspreiden van de ene persoon naar de andere door middel van kleine druppeltjes speeksel die worden uitgestoten in de lucht wanneer een besmet persoon hoest of niest. Het virus kan ook worden doorgegeven door contact met voorwerpen de besmette persoon heeft aangeraakt, zoals een deurkruk of andere oppervlakken.

Fluarix wordt gebruikt om infectie met influenzavirus voorkomen. Het vaccin wordt elk jaar herontwikkeld tot specifieke stammen van geïnactiveerd (gedood) griepvirus die worden aanbevolen door de ambtenaren van de volksgezondheid voor dat jaar bevatten.

Fluarix vaccin (griepprik) is een “gedood virus ‘vaccin.

Belangrijke gegevens

Fluarix werkt door u bloot te stellen aan een kleine dosis van het virus, die het lichaam helpt om immuniteit tegen de ziekte te ontwikkelen. Fluarix zal niet behandelen een actieve infectie die al in het lichaam heeft ontwikkeld.

Fluarix is ​​voor gebruik bij volwassenen en kinderen die ten minste 6 maanden oud.

Geïnfecteerd raken met influenza is veel gevaarlijker voor de gezondheid dan het ontvangen van Fluarix. Influenza veroorzaakt duizenden doden per jaar en honderdduizenden hospitalisaties. Maar zoals bij elk medicijn, Fluarix bijwerkingen veroorzaken, maar het risico van ernstige bijwerkingen is extreem laag.

Zoals alle vaccins kan Fluarix biedt geen bescherming tegen de ziekte in ieder mens. Fluarix niet ziekte veroorzaakt door vogelgriep ( “vogelgriep”) te voorkomen.

Voor het ontvangen van Fluarix

Fluarix vaccin (griepprik) is een “gedood virus ‘vaccin. Influenzavirusvaccin is ook in een neusspray vorm, die een “levend virus” vaccin. Deze medicatie gids behandelt alleen de injecteerbare vorm van dit vaccin.

U kunt nog steeds ontvangt een vaccin als je een kleine verkoudheid. In het geval van een ernstige ziekte met koorts of een vorm van infectie, wachten tot je beter vóór de ontvangst van Fluarix krijgen.

Blijf op de hoogte van enige en alle bijwerkingen u na het ontvangen van Fluarix. Als je ooit nodig hebt om Fluarix te ontvangen in de toekomst, moet u uw arts te vertellen als het vorige schot eventuele bijwerkingen veroorzaakt.

Zoals alle vaccins kan Fluarix biedt geen bescherming tegen de ziekte in ieder mens. Fluarix niet ziekte veroorzaakt door vogelgriep ( “vogelgriep”) te voorkomen.

Fluarix vaccin zal niet ertoe leiden dat u ziek met het griepvirus die het bevat worden. Echter, kan het griepachtige symptomen op elk moment tijdens griepseizoen die kunnen worden veroorzaakt door andere stammen van het influenza virus.

Geïnfecteerd raken met influenza is veel gevaarlijker voor de gezondheid dan het ontvangen van Fluarix. Maar zoals bij elk medicijn, Fluarix bijwerkingen veroorzaken, maar het risico van ernstige bijwerkingen is extreem laag.

Je mag niet in staat zijn om Fluarix vaccin krijgen als u allergisch bent voor eieren, of als u

een voorgeschiedenis van ernstige allergische reactie op een griepvaccin; of

een geschiedenis van Guillain-Barre syndroom (binnen 6 weken na ontvangst van een griepvaccin).

als u allergisch bent voor eieren.

Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt Fluarix ontvangen, vertel uw arts als u een van deze andere voorwaarden

een bloeden of bloedstolling stoornis zoals hemofilie of gemakkelijk blauwe plekken

een neurologische aandoening of ziekte die de hersenen (of als dit was een reactie op een vorig vaccin)

een geschiedenis van epileptische aanvallen

een zwak immuunsysteem ten gevolge van ziekte, beenmergtransplantatie of met bepaalde medicijnen of ontvangen kankerbehandelingen; of

als u allergisch bent voor latex rubber.

U kunt nog steeds ontvangt een vaccin als je een kleine verkoudheid. In het geval van een ernstige ziekte met koorts of een vorm van infectie, wachten tot je beter vóór de ontvangst van Fluarix krijgen.

Vaccins kan schadelijk zijn voor een ongeboren baby en in het algemeen mag niet worden gegeven aan een zwangere vrouw. Echter niet vaccineren de moeder kan schadelijker zijn voor de baby als de moeder geïnfecteerd met een ziekte die Fluarix kunnen voorkomen wordt. Uw arts zal beslissen of u Fluarix moet krijgen, vooral als je een hoog risico op besmetting met griep. Het is niet bekend of influenza virus vaccin overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Do Fluarix niet ontvangen zonder vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn. Fluarix dient niet te worden gegeven aan een kind jonger dan 6 maanden oud.

Fluarix wordt gegeven als een injectie (shot) in een spier. U vindt deze injectie in het kantoor of andere van een arts kliniek instelling te ontvangen.

Hoe wordt Fluarix gegeven?

Je moet over een griepvaccin elk jaar ontvangt. Uw immuniteit zal geleidelijk afnemen in de 12 maanden nadat u de Fluarix vaccin ontvangen. Kinderen die Fluarix kan een booster nodig schoot een maand na ontvangst van het eerste vaccin.

De Fluarix vaccin wordt meestal gegeven in oktober of november. Sommige mensen kan nodig zijn om hun vaccins eerder of later te hebben. Volg de instructies van uw arts.

Uw arts kan aanbevelen de behandeling van koorts en pijn met een aspirine-vrij pijnstiller, zoals paracetamol (Tylenol) of ibuprofen (Motrin, Advil, en anderen) als de opname wordt gegeven en voor de komende 24 uur. Volg de aanwijzingen op het etiket of de instructies van uw arts over hoeveel van dit geneesmiddel aan uw kind te geven.

Het is vooral belangrijk om te voorkomen koorts optreedt in een kind dat epilepsie zoals epilepsie.

Sinds griepprikken meestal slechts één keer per jaar worden gegeven, zult u waarschijnlijk niet op een doseringsschema. Bel uw arts als u vergeet uw jaarlijkse griepprik ontvangen in oktober of november.

Als uw kind mist een booster dosis van Fluarix, bel dan met uw arts voor instructies.

Een overdosis van Fluarix is ​​onwaarschijnlijk.

Volg de instructies van uw arts over eventuele beperkingen op voedsel, dranken, of activiteit.

Fluarix vaccin zal niet ertoe leiden dat u ziek met het griepvirus die het bevat worden. Echter, kan het griepachtige symptomen op elk moment tijdens griepseizoen die kunnen worden veroorzaakt door andere stammen van het influenza virus.

Je moet een booster vaccin niet ontvangen als u een levensbedreigende allergische reactie na het eerste schot had. Blijf op de hoogte van enige en alle bijwerkingen u na het ontvangen van Fluarix. Als je ooit nodig hebt om Fluarix te ontvangen in de toekomst, moet u uw arts te vertellen als het vorige schot eventuele bijwerkingen veroorzaakt. Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking zoals hebben

ernstige zwakte of ongebruikelijke gevoel in je armen en benen (kunnen voorkomen 2 tot 4 weken nadat u het vaccin)

een licht gevoel in het hoofd, zoals u misschien flauwvalt

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

hoge koorts

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

inbeslagneming (convulsies); of

ongewone bloeden.

Wat moet ik vermijden?

Minder ernstige Fluarix bijwerkingen kunnen zijn

lage koorts, koude rillingen

mild fussiness of huilen

Fluarix bijwerkingen

roodheid, blauwe plekken, pijn, zwelling of een forfaitaire waar het vaccin werd geïnjecteerd

hoofdpijn, vermoeidheid; of

gewrichtspijn of spierpijn.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U mag het vaccin bijwerkingen van de US Department of Health and Human Services melden bij 822-7967.

Voor het ontvangen van Fluarix, vertel uw arts als u

fenytoïne

theofylline; of

een bloedverdunner zoals warfarine, Coumadin, Jantoven.

Ook vertel de arts als u onlangs medicijnen of behandelingen die het immuunsysteem kunnen verzwakken, met inbegrip

een orale, nasale, ingeademd of injecteerbare steroïden geneeskunde

medicijnen om psoriasis, reumatoïde artritis of andere auto-immuunziekten, zoals azathioprine (Imuran), etanercept (Enbrel), leflunomide (Arava) en anderen te behandelen; of

geneesmiddelen voor de behandeling of voorkoming van afstoting van getransplanteerde organen, zoals basiliximab (Simulect), cyclosporine (Sandimmune, Neoral, Gengraf), muromonab-CD3 (Orthocole), mycofenolaat mofetil (CellCept), sirolimus (Rapamune) of tacrolimus (Prograf).

Als u gebruik maakt van een van deze medicatie, kunt u niet in staat zijn om het vaccin te ontvangen, of kan het nodig zijn om te wachten tot de andere behandelingen zijn afgewerkt.

Deze lijst is niet compleet en andere geneesmiddelen kunnen interageren met Fluarix. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Dit is inclusief recept, over-the-counter, vitamine en kruidenproducten. Heeft een nieuw medicijn niet beginnen zonder uw arts te vertellen.

7.06.2016-01-07, 01:59:34

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Influenza Preventie Tamiflu, amantadine, Fluzone, Fluvirin, oseltamivir, Afluria, Fluzone hoge dosis, Symmetrel, rimantadine, influenza virus vaccin, geïnactiveerd, zanamivir, Flumadine, Fluzone 2015-2016, Fluzone hoge dosis 2015-2016, Flucelvax, Relenza, Fluzone Quadrivalent Intradermal 2015-2016, FluLaval, Fluzone Intradermal, Fluarix Quadrivalent 2015-2016, FluMist, Flublok, Agriflu

Welke andere drugs zullen Fluarix beïnvloeden?

Fluarix (influenzavirus vaccin, geïnactiveerd)