flurbiprofen (oraal) beschrijving en merknamen

Flurbiprofen een NSAID (NSAID) wordt gebruikt om de symptomen van artritis (reumatoïde artritis en osteoartritis) verlichten, zoals ontsteking, zwelling, stijfheid en gewrichtspijn. Echter, deze medicijnen niet genezen artritis en helpt u alleen zolang je blijft om het te nemen.

Flurbiprofen kan ook worden gebruikt voor andere problemen zoals bepaald door uw arts.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Tablet, Capsule, met verlengde afgifte

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van flurbiprofen in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

allergieën

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van flurbiprofen bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nier- en gastro-intestinale problemen, die voorzichtigheid vereisen en een aanpassing van de dosering voor patiënten die flurbiprofen hebben.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

geneesmiddelinteracties

andere interacties

Andere medische problemen

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

doseren

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

gemiste Dosis

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

opslagruimte

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Voor een veilig en effectief gebruik van dit geneesmiddel, niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan besteld door uw arts. Het nemen van te veel van dit geneesmiddel kan de kans op ongewenste effecten te verhogen, vooral bij oudere patiënten.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een medicatie gids. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

Bij gebruik voor ernstige of voortdurende artritis, moet dit geneesmiddel regelmatig worden gehouden in opdracht van uw arts, zodat zij om u te helpen. Dit geneesmiddel begint meestal te werken binnen een week, maar in ernstige gevallen tot twee weken of zelfs langer kan duren voordat je begint te voelen beter. Ook kan een aantal weken duren voordat je voelt de volledige effecten van dit geneesmiddel.

Om maagklachten te verminderen, mag u dit geneesmiddel met voedsel nemen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Dit geneesmiddel kan uw risico op een hartaanval of beroerte vergroten. Dit komt vaker voor bij mensen die al hart-en vaatziekten. Mensen die dit geneesmiddel gebruiken voor een lange tijd kan ook een hoger risico.

Dit geneesmiddel kan een bloeding in uw maag of darmen veroorzaken. Deze problemen kunnen gebeuren zonder waarschuwingsborden. Dit is meer waarschijnlijk als u een maagzweer in het verleden heeft gehad, als u rookt of alcohol regelmatig drinkt, zijn meer dan 60 jaar, zijn in slechte gezondheid, of als u bepaalde andere geneesmiddelen zoals steroïden of een bloedverdunner).

Ernstige huidreacties kunnen optreden tijdens de behandeling met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: blaren, peeling, het losmaken van de huid, koude rillingen, hoesten, diarree, koorts, jeuk, gewrichtspijn of spierpijn; red huidletsels, keelpijn, zweren, zweren, witte vlekken in de mond of op de lippen, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Ernstige bijwerkingen kunnen optreden tijdens de behandeling met dit geneesmiddel. Soms ernstige bijwerkingen kunnen optreden zonder waarschuwing. Echter mogelijk waarschuwingsborden met inbegrip van zwarte, teerachtige ontlasting en / of braken van bloed of materiaal dat lijkt op koffiedik, verminderde het plassen, ernstige buikpijn, huiduitslag, zwelling van het gezicht, vingers, voeten en / of onderbenen , ongewone bloeden of blauwe plekken, ongewone gewichtstoename, of gele huid of ogen. Ook tekenen van ernstige hartproblemen kunnen optreden, zoals pijn op de borst, snelle of onregelmatige hartslag, slurring van meningsuiting, beklemming op de borst, ongewone blozen of warmte van de huid, of zwakte. Stop met het innemen van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts onmiddellijk als u een van deze waarschuwingssignalen opmerkt.

Dit geneesmiddel kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Hoewel dit zelden, kan het vaak voorkomen bij patiënten die allergisch zijn voor aspirine of andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen. Anafylaxie vereist onmiddellijke medische aandacht. De meest ernstige symptomen van deze reactie zijn zeer snel of onregelmatige ademhaling, happend naar adem, piepende ademhaling, of flauwvallen. erg snel, maar onregelmatige hartslag of impuls;; andere tekenen kunnen veranderingen in de huidskleur van het gezicht onder korf-achtige zwellingen op de huid, en wallen of zwelling van de oogleden of rond de ogen. Als deze effecten optreden, een spoedeisende hulp in een keer.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de late zwangerschap kan uw ongeboren kind schaden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na uw behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Vertel uw arts als u of uw kind onverklaarbare gewichtstoename of oedeem (vochtophoping of het lichaam zwelling) met dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.