foliumzuur gerelateerde termen

Natuurlijke Standard® Patient Monografie, Copyright © 2016 (). Alle rechten voorbehouden. Commerciële distributie verboden. Deze monografie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, en mag niet worden opgevat als specifiek medisch advies. Je moet overleggen met een gekwalificeerde zorgverlener alvorens beslissingen te nemen over behandelingen en / of aandoeningen.

Folaat en foliumzuur zijn vormen van een in water oplosbare vitamine B. Foliumzuur komt van nature voor in voedsel en foliumzuur de synthetische vorm van dit vitamine. Foliumzuur is goed verdragen in hoeveelheden gevonden in verrijkte voedingsmiddelen en supplementen. Bronnen zijn onder andere granen, gebak, bladgroenten (spinazie, broccoli, sla), okra, asperges, fruit (bananen, meloenen, citroenen), peulvruchten, gist, paddestoelen, orgaanvlees (rundvlees lever, nier), sinaasappelsap, en tomaat sap. Foliumzuur wordt vaak gebruikt in combinatie met andere B-vitamines aan vitamine B-complex formuleringen.

Foliumzuur supplementen zijn effectief voor het verhogen van foliumzuur in het bloed en het verminderen van de symptomen geassocieerd met een lage foliumzuur niveaus. Foliumzuursuppletie, met of zonder andere B-vitamines, verlagen van homocysteïne in het bloed (een cardiovasculaire risicofactor).

Sleutel tot rangen

Anemie (door folaat)

Foliumzuur supplementen zijn voorgesteld voor gebruik bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd met het oog op neurale buisdefecten te voorkomen. Neurale buisdefect risico lijkt te zijn afgenomen in veel landen sinds foliumzuur verrijking van meel en granen.

Foliumzuur is ook van belang met betrekking tot cognitieve versterking, kanker, psychiatrische ziekten en cardiovasculaire aandoeningen, hoewel conclusies niet te veel van deze toepassingen momenteel worden opgesteld. Enige bezorgdheid ontstaan ​​met betrekking tot foliumzuur maskeren symptomen van vitamine B12 toe, vooral bij oudere patiënten.

Onderstaande doseringen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, publicaties, traditioneel gebruik, of deskundig advies. Veel kruiden en supplementen zijn niet grondig getest, en de veiligheid en effectiviteit kunnen niet worden bewezen. Merken kunnen anders worden gemaakt, met een variabele ingrediënten, zelfs binnen hetzelfde merk. Onderstaande doses kunnen niet van toepassing op alle producten. U dient product etiketten te lezen en te bespreken doses met een gekwalificeerde zorgverlener vóór aanvang van de behandeling.

Algemeen: De dagelijkse aanbevolen inname van foliumzuur zijn als volgt: mannen ouder dan 13 jaar, 400 microgram; vrouwen ouder dan 13 jaar, 400-600 microgram; zwangerschap alle leeftijden, 400-600 microgram, borstvoeding vrouwen van alle leeftijden, 500 microgram. De maximale dagelijkse inname van foliumzuur voor mensen 19 jaar en ouder (met inbegrip van zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven), 1000 microgram.

Voor anemie als gevolg van foliumzuur deficiëntie, is 1-5 milligram is genomen door de mond dagelijks tot herstel.

folaatdeficiëntie

Voor antiseizure geneesmiddel-geïnduceerde foliumzuurtekort is 15 milligram is genomen door de mond elke dag onder toezicht van een gekwalificeerde zorgverlener.

Foliumzuur deficiëntie bij alcoholisten

Voor bipolaire stoornis, heeft 200 internationale eenheden van foliumzuur is genomen door de mond per dag gedurende 52 weken bij patiënten die gestabiliseerd op lithium. Drie milligram foliumzuur zijn genomen door de mond per dag gedurende drie weken bij patiënten die starten valproïnezuur therapie.

Hart-en vaatziekten (hoog homocysteïnegehalte)

Kanker (algemeen), 0,2-40 milligram foliumzuur of foliumzuur (hetzij die alleen of in combinatie met aspirine, vitamine B6 of vitamine B12) is oraal dagelijks gedurende 3-8 jaar, met gemengde resultaten.

Preventie van zwangerschapscomplicaties (aangeboren afwijkingen)

methotrexaattoxiciteit

Acute lymfatische leukemie (kanker van de witte bloedcellen)

Voor cognitieve effecten heeft 0,75-15 milligram foliumzuur is genomen door de mond per dag gedurende 1-36 maanden.

Amenorroe (gebrek aan menstruatie)

Voor colorectale kanker, is 0,5-5 milligram foliumzuur is genomen door de mond per dag gedurende 3-8 jaar met gemengde resultaten.

Anemie (bloed aandoening veroorzaakt door ijzertekort)

Voor chronische nierziekte, is 2-15 milligram foliumzuur is genomen door de mond dagelijks, om de dag of drie keer per week, voor een follow-up duur van 1-3,6 jaar.

arseenvergiftiging

Voor depressie, hebben 0,5-3 mg of 200 internationale eenheden van foliumzuur of 15-50 milligram methyleentetrahydrofolaat genomen door de mond dagelijks gedurende 3-52 weken.

Voor diabetes, is 5 milligram foliumzuur is genomen door de mond per dag gedurende 1-6 maanden.

Voor foliumzuur-deficiëntie, is 250-1,000 microgram is genomen door de mond elke dag. Bovendien, voor ernstige tekort aan foliumzuur, 1-5 milligram is genomen door de mond dagelijks tot bloedspiegels worden gecorrigeerd en gedocumenteerd door een gekwalificeerde zorgverlener.

Voor fragiele X-syndroom, heeft 10-250 milligram foliumzuur is genomen door de mond per dag gedurende 2-8 maanden met een gebrek aan effect op de symptomen.

Voor hart-en vaatziekten, hebben 0,8-40 milligram foliumzuur is genomen door de mond per dag gedurende 3-88 maanden.

Voor hoge niveaus homocysteïne, is 0,2-5 milligram foliumzuur genomen mond 21-168 dagen.

Voor hoge bloeddruk, heeft 5-10 milligram foliumzuur is genomen door de mond voor 2-16 weken.

Methotrexaat toxiciteit is 1-27,5 mg foliumzuur of 1-20 mg folinezuur werden oraal dagelijks of wekelijks gedurende maximaal 12 weken.

Voor de preventie van aangeboren afwijkingen, heeft tarwebloem verrijkt met foliumzuur is genomen door de mond vóór de zwangerschap en tijdens de eerste twee maanden van de zwangerschap. Doses van 0,36-5 milligram zijn genomen door de mond elke dag.

bipolaire stoornis

Ter voorkoming van (andere) zwangerschapscomplicaties hebben 0,25-5 milligram foliumzuur werden oraal dagelijks gedurende 12-24 weken.

Kanker (algemeen)

Voor een beroerte, hebben 0,5-40 milligram foliumzuur is genomen door de mond per dag gedurende 6-88 maanden.

Voor ader stolsels, heeft 5 milligram foliumzuur is genomen door de mond een keer per dag tijdens de zwangerschap.

Voor vitiligo, is 5 milligram is genomen door de mond tweemaal daags.

Voor gom overgroei door fenytoïne is foliumzuur toegepast op het tandvlees.

Voor zwangerschapsgerelateerde tandvleesaandoeningen is foliumzuur toegepast op het tandvlees.

De voorgestelde dagelijkse inname van foliumzuur zijn: baby 0-6 maanden, 65 microgram, 7 tot 12 maanden, 80 microgram, kinderen 1-3 jaar, 150 microgram, 4-8 jaar, 200 microgram; mannetjes 9-13 jaar, 300 microgram; mannen boven de 13 jaar, 400 microgram, en vrouwen 13/09 jaar, 300 microgram.

De maximale dagelijkse inname zijn als volgt: voor kinderen 1-3 jaar oud, 300 microgram, voor kinderen 4-8 jaar oud, 400 microgram, voor kinderen 9-13 jaar oud, 600 microgram, en voor jongeren 14-18 jaar oud, 800 microgram. Foliumzuur injectie bevat benzylalcohol (1,5 procent), en de uiterste zorg moet worden gebruikt bij toediening aan pasgeborenen. Foliumzuur injecties moeten worden gegeven door een zorgaanbieder.

Voor fragiele X-syndroom, is 10-250 mg is genomen door de mond per dag gedurende 2-8 maanden met een gebrek aan effect op de symptomen.

Voor algemeen onderhoud gezondheid, is ,005-15 milligram is genomen door de mond daags gedurende twee weken tot 18 maanden, met gemengde resultaten.

Deze toepassingen zijn getest in mensen of dieren. Veiligheid en effectiviteit zijn niet altijd bewezen. Sommige van deze voorwaarden zijn potentieel ernstig en moeten worden geëvalueerd door een gekwalificeerde zorgverlener.

Grading rationale

Onderstaande toepassingen zijn gebaseerd op traditie of wetenschappelijke theorieën. Zij hebben vaak niet grondig getest bij de mens, en de veiligheid en werkzaamheid zijn niet altijd bewezen. Sommige van deze voorwaarden zijn potentieel ernstig en moeten worden geëvalueerd door een gekwalificeerde zorgverlener.

Foliumzuur kan de bloedsuikerspiegel te verlagen. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van medicijnen die kunnen ook een lagere bloedsuikerspiegel. Mensen die geneesmiddelen voor diabetes via de mond of insuline moet nauwlettend worden gevolgd door een gekwalificeerde professionele zorgverlener of een apotheker. Geneesmiddelenaanpassing noodzakelijk zijn.

Foliumzuur kan een lage bloeddruk veroorzaken. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die medicijnen die de bloeddruk verlagen.

Foliumzuur kan ook interageren met middelen die urineren, alcohol, de ziekte van Alzheimer agenten te bevorderen, aminosalicylzuur, maagzuurremmers, antibiotica, antikankermiddelen, antidepressiva, anti-malaria middelen, anti-inbeslagneming middelen, aspirine, anticonceptie, cholestyramine, colestipol, geconjugeerde oestrogenen, cycloserine , foliumzuur antagonisten, H2 blokkers, hart middelen, homocysteïne verlagende middelen, ijzer, methotrexaat, methylprednisolon natrium succinaat (Solu-Medrol®), zenuwstelsel middelen, nitroglycerine, niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAIDs), omega-3 vetzuren, alvleesklier extracten, pemetrexed dinatrium, pentamidine, fenytoïne, protonpompremmers, sulfasalazine, sulfonamiden, tabak, trimethoprim, vitamine A, vitamine B12, warfarine, en zink.

Foliumzuur kan de bloedsuikerspiegel te verlagen. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van kruiden of supplementen die kunnen ook lagere bloedsuikerspiegel. Bloedglucosegehalte kunnen mbt, en doses kunnen worden aangepast.

Foliumzuur kan een lage bloeddruk veroorzaken. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die kruiden of supplementen die de bloeddruk verlagen.

Foliumzuur kan ook interageren met de leeftijd van knoflook extract, alcohol, kruiden Alzheimer en supplementen, antacida, antibiotica, middelen tegen kanker kruiden en supplementen, antidepressiva, anti-inflammatoire, anti-malaria kruiden en supplementen, antioxidanten, anti-inbeslagneming kruiden en supplementen, B-vitamines, anticonceptie, groene thee, hart kruiden en supplementen, kruiden en supplementen die urineren, homocysteïne-verlagende kruiden en supplementen, ijzer, blad concentraat, meerdere micronutriënten, zenuwstelsel kruiden en supplementen te bevorderen, omega-3 vetzuren, alvleesklier extracten, fyto-oestrogenen, probiotica, salicylaten, vitamine A, vitamine B12 en zink.

Deze informatie is gebaseerd op een systematische review van de wetenschappelijke literatuur, en is peer-reviewed en bewerkt door bijdragen aan de Natural Standard Research Collaboration ().

Chronisch vermoeidheidssyndroom

monografie methodologie

Cognitieve functie

l-LV, 5-formyltetrahydrofolaat, 5-methyltetrahydrofolaat, vitamine B-complex, d, l-LV, folacine, foliumzuur, folinezuur, Folvite®, heptaglutamyl foliumzuur, hexaglutamyl foliumzuur, L-5-methyltetrahydrofolaat, levoleucovorin, leucovorine , methyltetrahydrofolaat, monoglutamyl foliumzuur, polyglutamyl foliumzuur, pteroylglutamic zuur, pteroylmonoglutaminezuur, pteroylpolyglutamate, vitamine B9, vitamine M.

Coronaire hartziekte

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft geen strikte reglementering voor kruiden en supplementen. Er is geen garantie voor de kracht, de zuiverheid of de veiligheid van de producten, en de effecten kunnen variëren. U dient altijd eerst het product labels. Als u een medische aandoening, of het nemen van andere drugs, kruiden of supplementen neemt, moet u een gekwalificeerd zorgverlener raadplegen alvorens het starten van een nieuwe therapie. Raadpleeg een zorgverlener onmiddellijk als u bijwerkingen.

Vermijd bij mensen met een bekende allergie of overgevoeligheid voor het product ingrediënten in foliumzuur-bevattende supplementen.

Foliumzuur is waarschijnlijk veilig wanneer toegevoegd aan levensmiddelen in de volgende bedragen: in ontbijtgranen, lager dan 400 microgram per portie, in zuigelingenvoeding, 4 microgram per 100 kilocalorieën van zuigelingenvoeding, in graankorrels, 1 milligram per pond; in maaltijd-vervangende producten 200-400 microgram per portie, met de hoeveelheid naargelang de levensmiddelen eenmaal wordt gebruikt of meer dan eenmaal per dag.

Voorzichtigheid is geboden bij temperaturen boven de aanbevolen of de maximale dagelijkse inname genomen.

Foliumzuur kan bittere smaak, een opgeblazen gevoel, de doorbloeding problemen (veroorzaakt door vernauwde vaten), ademhalingsmoeilijkheden, veranderingen in de urine kleur, verwarring, krampen, diarree, duizeligheid, vermoeidheid, gas, haaruitval, hoofdpijn, verminderde oordeel, verhoogd risico astma veroorzaken ( bij kinderen van vrouwen die foliumzuur tijdens de late zwangerschap), verhoogd risico op kanker, verhoogde frequentie van aanvallen, ontsteking (zoals in de mond), long spierspasmen, stemmingswisselingen (prikkelbaarheid of prikkelbaarheid), misselijkheid, overactiviteit, psychotisch gedrag, huidsymptomen (blozen, netelroos, jeuk, huiduitslag, en roodheid), slaapproblemen, levendige dromen, en het gewicht verandert.

Foliumzuur kan een lage bloeddruk veroorzaken. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die drugs of kruiden en supplementen die de bloeddruk verlagen.

Foliumzuur kan de bloedsuikerspiegel te verlagen. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met diabetes of een lage bloedsuikerspiegel, en in die het nemen van drugs, kruiden of supplementen die invloed op de bloedsuikerspiegel. Bloedsuikerspiegel kan dienen te worden opgevolgd door een gekwalificeerde professionele zorgverlener of een apotheker, en medicatie aanpassingen noodzakelijk zijn.

Voorzichtigheid is geboden in combinatie met aspirine of aanvullende doses boven de maximale dagelijkse inname zonder de zorg van een medisch professional. Injecties van foliumzuur die benzylalcohol mag alleen worden gebruikt onder de zorg van een arts.

Voorzichtigheid is geboden bij mensen die hebben of een risico lopen op bloedarmoede, kanker, longaandoeningen, malaria, aandoeningen van het zenuwstelsel, epilepsie, huidaandoeningen, en maagproblemen.

zwakzinnigheid

Vermijd het gebruik van een combinatie van B-vitaminen na hartoperatie of bij mensen die antikankermiddelen of foliumzuur antagonisten (blockers), tenzij voorgeschreven door een zorgverlener.

Vermijd bij mensen met een bekende allergie of overgevoeligheid voor het product ingrediënten in foliumzuur-bevattende supplementen.

De US Preventive Services Task Force en andere groepen suggereert dat alle vrouwen zwanger te zijn een dagelijkse supplement met 0,4-0,8 milligram (400-800 microgram) foliumzuur. Gesuggereerd wordt dat alle vrouwen zwanger kan worden consumeren foliumzuur om het risico van het ontwikkelen van foetus aangeboren afwijkingen verminderen.

Foliumzuur is waarschijnlijk veilig om te gebruiken tijdens de borstvoeding onder toezicht van een gekwalificeerde zorgverlener.

Depressie

suikerziekte

Syndroom van Down

Epilepsie

Algemene gezondheid onderhoud

Glaucoom (oogziekte)

Jicht

Groei

Gehoorverlies

Hartziekte

Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk in verband met zwangerschap

Hoge bloedsuiker / glucose-intolerantie

H. pylori-infectie

Nierziekte (chronische)

Lometrexol toxiciteit

Zweertjes in de mond (veroorzaakt door de behandeling van kanker)

Multiple sclerose

-Fenytoïne geïnduceerde tandvleeshyperplasie

Zwangerschapsgerelateerde gingivitis (tandvleesontsteking)

Alazzam M, Tidy J, Hancock BW, et al. Eerstelijns chemotherapie in een laag risico zwangerschapsduur trofoblast. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,7. CD007102; Baggott JE, Oster RA en Tamura T. Meta-analyse van het risico op kanker in foliumzuur trials. Cancer Epidemiol. 2012,36 (1):. 78-81; Castillo L, Tur JA, en Uauy R. [foliumzuur en het risico op borstkanker: een systematische review]. Rev.Med.Chil. 2012,140 (2):. 251-260; Castillo Lancellotti C, Tur Mari JA, en Uauy Dagach R. [Effect van foliumzuur en aanverwante voedingsstoffen op het cognitief functioneren bij oudere mensen, systematische review]. Nutr.Hosp. 2012,27 (1):. 90-102; Castillo Lancellotti C, Tur Mari JA, en Uauy Dagach R. [Foliumzuursuppletie en colorrectal adenoom herhaling: systematische review]. Nutr.Hosp. 2012,27 (1):. 13-21; Conde-Agudelo A, Rosas-Bermudez A, Castano F, et al. Effecten van geboorte uit elkaar op de maternale, perinatale, baby, en gezondheid van het kind: een systematische review van causale mechanismen. Stud.Fam.Plann. 2012,43 (2):. 93-114, Deng L, Zhang J, Wu T, et al. Combinatie chemotherapie voor primaire behandeling van hoog-risico zwangerschapsduur trofoblastische tumor. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2013,1. CD005196; Ford AH en Almeida OP. Effect van homocysteïne verlagen van de behandeling op het cognitief functioneren: een systematische review en meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies. J.Alzheimers.Dis. 2012,29 (1):. 133-149; Gjengedal H, L Dahl, Lavik A, et al. Gerandomiseerde klinische trial ter vergelijking van de inname bij patiënten met een implantaat behouden overkappingsprothesen en conventioneel relined prothese. Int.J.Prosthodont. 2012,25 (4):. 340-347; Jardine MJ, Kang A, Zoungas S, et al. Het effect van foliumzuur op basis van homocysteïne verlagen op cardiovasculaire gebeurtenissen bij mensen met een nierziekte: systematische review en meta-analyse. BMJ 2012.344. E3533, Lohner S, Fekete K, Berti C, et al. Effect van folaatsupplementen over de status van foliumzuur en gezondheidsresultaten bij baby’s, kinderen en adolescenten: een systematische review. Int.J.Food Sci.Nutr. 2012,63 (8):. 1014-1020, Marik PE en Flemmer M. Heeft voedingssupplementen hebben gunstige effecten op de gezondheid in geïndustrialiseerde landen: wat is het bewijs? JPEN J.Parenter.Enteral Nutr. 2012,36 (2):. 159-168; Pan Y, Guo LL, Cai LL, et al. Homocysteïne-verlagende therapie niet leidt tot vermindering van de cardiovasculaire uitkomsten bij chronische nierziekte patiënten: een meta-analyse van gerandomiseerde, gecontroleerde studies. Br.J.Nutr. 2012,108 (3). 400-407; Qin X, Xu M, Zhang Y, et al. Effect van foliumzuur op de progressie van carotis intima-media dikte: een meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies. Atherosclerose 2012,222 (2):. 307-313; Yang HT, Lee M, Hong KS, et al. Effectiviteit van foliumzuur suppletie bij de preventie van hart- en vaatziekten: een geactualiseerde meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies. Eur.J.Intern.Med. 2012,23 (8): 745-754.

Preventie van zwangerschapscomplicaties (andere)

Deze evidence-based monografie is opgesteld door The Natural Standard Research Collaboration

Beroerte

Vein stolsels

Vitiligo (onregelmatige witte vlekken op de huid)

Fragiele X syndroom (genetische aandoening veroorzaakt psychische en leerproblemen)

colorectale kanker

Gebruikt op basis van traditie of theorie