foliumzuur: ze kunnen vertragen cognitieve achteruitgang?

Er is geen overtuigend bewijs dat foliumzuur supplementen te verbeteren cognitieve functie bij ouderen en bij mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie.

Bloedspiegels van folaat worden geclassificeerd als laag of normaal in de algemene populatie. Lage foliumzuur bloedspiegels geassocieerd met slechte cognitieve prestaties, die kan worden verbeterd door foliumzuur. Echter, foliumzuur is niet nuttig voor mensen met een normaal bloedspiegels.

Een studie toonde aan cognitieve functie was significant beter in een groep van oudere volwassenen die foliumzuur dan bij degenen die dat niet deden nam. Echter, de deelnemers aan dit onderzoek waren al op een bepaald risico van cognitieve achteruitgang met gemeten tekort bloedspiegels van foliumzuur. Dus de resultaten van dit onderzoek kan worden gegeneraliseerd niet alle ouderen of voor mensen met de ziekte van Alzheimer.

Beoordelingen van gerandomiseerde, gecontroleerde studies gevonden dat het gebruik van foliumzuur supplementen heeft geen voordeel op het cognitief functioneren bij gezonde volwassenen of bij patiƫnten met milde tot matige cognitieve achteruitgang of dementie.

Dus hoewel het niet lijkt dat een foliumzuur supplement iedereen ten goede zou komen, kan het de moeite waard om te bespreken met uw arts. Houd er rekening mee dat in de Verenigde Staten veel voedingsmiddelen, zoals brood en granen, zijn verrijkt met foliumzuur. Als je met een hoog risico op het ontwikkelen van dementie of hebben al ervaren een aantal cognitieve achteruitgang, het controleren van uw foliumzuur niveaus kan een redelijke stap zijn.

Met

een bezoek aan uw arts