follikel stimulerend hormoon en luteïniserend hormoon (intramusculair, subcutaan) beschrijving en merknamen

Menotropines injectie wordt gebruikt voor de behandeling van onvruchtbaarheid bij vrouwen. Menotropines een mengsel van follikelstimulerend hormoon (FSH) en luteïniserend hormoon (LH) die in het lichaam worden geproduceerd door de hypofyse.

Menotropines injectie wordt gebruikt bij vrouwen met een gezonde eierstokken die zijn ingeschreven in een vruchtbaarheidskliniek programma genaamd geassisteerde reproductieve technologie (ART). ART procedures gebruikt zoals in vitro fertilisatie (IVF). Menotropines wordt gebruikt in combinatie met humaan chorion gonadotropine (hCG) in deze procedures.

Veel vrouwen kiezen voor een behandeling met menotropins hebben al geprobeerd clomifeen (bijv, Serophene) en zijn niet in staat nog om zwanger geweest. Menotropines kan ook worden gebruikt om de eierstok veroorzaken verscheidene follikels, die vervolgens voor toepassing in gameten intrafallopian overdracht (GIFT) of in vitro fertilisatie (IVF) worden geoogst produceren.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, worden menotropins gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Poeder voor oplossing

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

allergieën

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Pediatric

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van menotropins injectie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

geriatrisch

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van menotropins injectie werden niet uitgevoerd in de geriatrische populatie.

geneesmiddelinteracties

andere interacties

Andere medische problemen

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

doseren

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

gemiste Dosis

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

opslagruimte

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u dit geneesmiddel geven. Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot onder de huid.

Menotropines injectie wordt gebruikt met een ander hormoon humaan choriongonadotrofine (hCG). Op de juiste tijd, zal uw arts of verpleegkundige u dit geneesmiddel geven.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

U zou kunnen worden geleerd hoe om uw geneesmiddel te geven thuis. Als u gebruik van dit geneesmiddel thuis

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bel uw arts of apotheker om instructies.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar de ongebruikte geneesmiddel in de koelkast of bij kamertemperatuur totdat het wordt gemengd. Beschermen tegen licht.

Gooi gebruikte naalden en spuiten in een harde, gesloten container die de naalden niet kan steken door. Houd deze container buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat het medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten. Bloed- en urinetests, en echografie onderzoeken zijn nodig om te controleren of er geen ongewenste effecten veroorzaakt door dit geneesmiddel.

Bel uw arts meteen als u denkt dat u zwanger bent terwijl u dit geneesmiddel. U kunt een hoger risico van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een miskraam hebben als u zwanger wordt terwijl het ondergaan van een IVF-procedures. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan een ernstige en levensbedreigende aandoening. Het kan ook problemen die kunnen maken het moeilijker voor u om zwanger te worden in de toekomst veroorzaken.

Als uw arts u heeft gevraagd om je basale lichaamstemperatuur (BBTs) per dag op te nemen, zorg ervoor dat je weet hoe je dit moet doen. Volg nauwgezet de instructies van uw arts.

Dit geneesmiddel kan uw risico van het hebben van een probleem met de eierstokken genoemd ovariële hyperstimulatiesyndroom (OHSS) te verhogen. OHSS is een ernstig probleem dat levensbedreigend kan zijn. Bel uw arts meteen als u een ernstige pijn in de onderbuik gebied, misselijkheid, braken, gewichtstoename, diarree, verminderde urineproductie, of moeite met ademhalen.

Dit geneesmiddel kan uw risico van het hebben van een bloedstolsel, een hartaanval of een beroerte verhogen. Dit komt vaker voor bij mensen die al hart-en vaatziekten. Neem contact op met uw arts meteen als u pijn op de borst, beklemming op de borst, een snelle of onregelmatige hartslag, ongewone blozen of warmte van de huid, toegenomen hoesten, ademhalingsproblemen, een plotselinge moeilijkheden met ademhalen ‘s nachts, of abnormale zwelling in uw enkels of benen. Dit kunnen symptomen van ernstige hartproblemen of bloedstolsels.

Dit geneesmiddel kan leiden tot meer dan één ei worden vrijgegeven uit je eierstok tegelijk. Dit betekent dat u zwanger kan worden met meer dan een baby. Praat met uw arts over deze mogelijkheid voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan uw risico op eierstokkanker te verhogen als je het meer dan één keer zwanger te worden ontvangen. Praat met uw arts over deze risico’s.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel, kan het nog steeds produceren sommige bijwerkingen die aandacht nodig hebben. Tijdens deze periode van tijd, contact op met uw arts onmiddellijk als u de volgende bijwerkingen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.