fosaprepitant intraveneus

Therapeutische klasse: Antiemetic

Gebruikt Voor fosaprepitant

Farmacologische klasse: Fosaprepitant

fosaprepitant is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor fosaprepitant, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op fosaprepitant of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van fosaprepitant in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van fosaprepitant bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u fosaprepitant

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u ontvangt fosaprepitant, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van fosaprepitant met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik fosaprepitant met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van fosaprepitant met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u fosaprepitant in een ziekenhuis of kliniek. fosaprepitant wordt gegeven via een naald geplaatst in één van uw aderen.

fosaprepitant wordt meestal gegeven op de eerste dag van de chemotherapie als onderdeel van een drie-daagse behandeling, samen met andere geneesmiddelen. Fosaprepitant is niet voor gebruik op lange termijn, maar je kan het nodig zijn om te gebruiken fosaprepitant opnieuw als u meer chemotherapie in de toekomst.

fosaprepitant wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen fosaprepitant goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Je moet niet fosaprepitant ontvangen als u ook gebruik maakt van cisapride (Propulsid®) of pimozide (Orap®). Fosaprepitant kan ernstige of levensbedreigende problemen veroorzaken als gebruikt in combinatie met deze geneesmiddelen.

fosaprepitant kan ernstige allergische reacties veroorzaken. Vertel uw arts of verpleegkundige meteen als je jeuk, netelroos, huiduitslag, kortademigheid, moeite met ademhalen, moeite met slikken; warmte of roodheid in je gezicht, nek, armen of borst, of een zwelling van uw handen , gezicht of mond terwijl u ontvangt fosaprepitant.

Als u ook het nemen van een bloedverdunner genaamd warfarine (Coumadin®, Jantoven®), zal uw arts moet uw bloed te controleren na het gebruik van fosaprepitant.

De anticonceptiepil kan niet zo goed werken tijdens het gebruik van fosaprepitant. Om te houden van het krijgen zwanger, gebruik dan een andere vorm van anticonceptie samen met uw pillen tijdens de behandeling en gedurende een maand na de laatste behandeling. Andere vormen zijn onder andere condooms, diafragma’s, en contraceptieve schuimen of gelei.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Correct gebruik van fosaprepitant

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Misselijkheid / braken, chemotherapie-geïnduceerde lorazepam, Ativan, ondansetron, Zofran, dexamethason, metoclopramide, Reglan, Decadron, Marinol, dronabinol, Zofran ODT, Emend, granisetron, Aloxi, aprepitant, nabilone, palonosetron, Kytril, Varubi, fosaprepitant, Sancuso, Anzemet , Dexasone

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van fosaprepitant

 of gaat u lid worden van de fosaprepitant steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.

fosaprepitant Side Effects

fosaprepitant