gastritis

Gastritis beschrijft een groep aandoeningen met één ding gemeen: ontsteking van het slijmvlies van de maag. De ontsteking van gastritis is meestal het gevolg van infectie met dezelfde bacterie die de meeste maagzweren. Letsel, regelmatig gebruik van bepaalde pijnstillers en het drinken van teveel alcohol ook kan bijdragen aan gastritis.

Gastritis kan plotseling (acute gastritis) optreden, of het kan langzaam ontstaan ​​in de tijd (chronische gastritis). In sommige gevallen, kan leiden tot gastritis en maagzweren een verhoogd risico op maagkanker. Voor de meeste mensen, echter, gastritis is niet ernstig en verbetert snel met de behandeling.

De tekenen en symptomen van gastritis omvatten

Gastritis niet altijd symptomen veroorzaken.

Bijna iedereen heeft gehad indigestie en maag irritatie. De meeste gevallen van indigestie zijn korte duur en hebben medische zorg nodig. Raadpleeg uw arts als u tekenen en symptomen van gastritis voor een week of langer. Vertel uw arts als u last van de maag optreedt na het nemen recept of over-the-counter drugs, vooral aspirine of andere pijnstillers.

Wanneer een arts te zien

Als u braken bloed, bloed in de ontlasting of ontlasting die zwart worden weergegeven, raadpleeg dan uw arts meteen om de oorzaak vast te stellen.

Wat je kunt doen

Gastritis is een ontsteking van het maagslijmvlies. Tekortkomingen in het slijm bekleed barrière die beschermt de maagwand laat je spijsverteringssappen te beschadigen en wakkeren je maagwand. Een aantal ziekten en aandoeningen kunnen het risico van gastritis verhogen.

Gastritis kan plotseling (acute gastritis) of geleidelijk en de laatste te ontwikkelen voor een langere periode (chronische gastritis).

Factoren die het risico verhogen van gastritis omvatten

Onbehandeld, gastritis kan leiden tot maagzweren en maag bloeden. In zeldzame gevallen kunnen sommige vormen van chronische gastritis uw risico op maagkanker te verhogen, vooral als u uitgebreide dunner worden van het maagslijmvlies en de veranderingen in de cellen van de voering is.

Wat te verwachten van uw arts

Vertel uw arts als uw symptomen niet verbeteren, ondanks de behandeling van gastritis.

Begin met het maken van een afspraak met uw huisarts of een huisarts. Als uw arts vermoedt gastritis, kunt u worden doorverwezen naar een specialist in spijsverteringsstoornissen (gastro-enteroloog).

Het voorbereiden van een lijst van vragen zal u helpen het meeste uit uw tijd te maken met uw arts. Voor gastritis, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Aarzel niet om andere vragen te stellen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, met inbegrip van

Wat u kunt doen in de tussentijd

Voordat uw afspraak, Vermijd het drinken van alcohol en het eten van voedingsmiddelen die lijken op je maag irriteren, zoals die kruidig, zuur zijn, gebakken of vet. Maar praat met uw arts voordat u stopt met elke voorgeschreven medicijnen je neemt.

Hoewel uw arts waarschijnlijk gastritis vermoeden na het gesprek met u over uw medische geschiedenis en het uitvoeren van een examen, kunt u ook tests om de precieze oorzaak aan te wijzen. Tests kunnen omvatten

Behandeling van gastritis afhankelijk van de specifieke oorzaak. Acute gastritis veroorzaakt door niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of alcohol mag worden afgelost door het stoppen van het gebruik van deze stoffen. Chronische gastritis veroorzaakt door H. pylori infectie wordt behandeld met antibiotica.

In de meeste gevallen, ook medicijnen die maagzuur trakteren op uw tekenen en symptomen te verminderen en genezing te bevorderen in je maag te nemen.

Medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van gastritis omvatten

U kunt wat hulp van tekens en symptomen als je

Het voorkomen van H. pylori-infectie

Het is niet duidelijk hoe H. pylori spreads, maar er is enig bewijs dat het van persoon kan worden doorgegeven aan persoon of via besmet voedsel en water. U kunt stappen ondernemen om jezelf te beschermen tegen infecties, zoals H. pylori, door regelmatig handen wassen met water en zeep en door het eten van voedingsmiddelen die volledig zijn gekookt.

een bezoek aan uw arts