gemakkelijk Mexicaans voedsel door Marcela Valladolid: adobo geroosterde kip

Toen ik aan mijn vrienden, die meestal Mexicaanse moeders praten, ze allemaal zeggen dat ze willen hun voedsel tradities levend te houden, maar hebben niet de tijd om mole sauzen, enchiladas, chilaquiles, en ander voedsel dat ze is opgegroeid op te maken, “Marcela Valladolid zegt. “Mijn taak is om dat probleem op te lossen.

Doet, is uitgegroeid tot een full-time baan voor Valladolid, die in San Diego woont. Als gastheer van de Food Network serie Mexicaanse Made Easy, en auteur van een kookboek met dezelfde naam, vertaalt ze vaak complexe Mexicaanse klassiekers in recepten iedereen heeft tijd om te maken.

Valladolid studeerde koken in Los Angeles en Parijs. Maar het voedsel en smaken van haar geboorteland Tijuana, Mexico, inspireren haar het meest. Een van haar favoriete manieren om deze smaken uit te brengen is roosteren. “Ik ben een koffiebrander, zelfs in de zomer”, zegt ze.

Thuis, Valladolid blijkt vaak aan één van haar favoriete gebraden kip recepten, op smaak gebracht met een eenvoudige, hartige adobo saus. “Adobo is een traditionele saus gemaakt met een milde pepers,” zegt Valladolid. “Ik ben opgegroeid met het eten van varkensvlees gemarineerd in adobo, en ik wilde dat de smaak te combineren met kip.

Marcela Valladolid’s Go-To Comfort Food

Quesadillas. Ik weet dat ze niet de gezondste, maar ik moet eerlijk zijn: een bloem tortilla gevuld met Oaxaca kaas, kalkoen, avocado, en hete salsa – het geeft mijn buik een warm en fuzzy gevoel.

Hoe Marcela gezond blijft

Voor mij draait het allemaal om controle over de porties en natuurlijke ingrediënten. Ik blijf uit de buurt van verwerkte voedingsmiddelen en eet kleine porties.

Waar Marcela krijgt haar recepten

boerenmarkten, en de laatste tijd, het Mexicaans eten festivals die ik heb bijgewoond, waar de koks gebruiken zo veel traditionele Mexicaanse ingrediënten.

Een les elk huis Cook moet leren

Maak gebruik van recepten uw familie. Het is de beste manier om de geschiedenis van uw familie te voeden, en uit te breiden vanaf daar.

“Voor mij draait het allemaal om controle over de porties en natuurlijke ingrediënten.” – Chef Marcela Valladolid

Maakt 6 porties

ingrediënten

2 eetlepels plantaardige olie

1 kleine witte ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngesneden

10 guajillo chilipepers, stamde, gezaaid, schoongemaakt, gesneden in 2-inch stukken

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Kip, chocolade, salades, desserts, soep