genitale wratten behandelingen en drugs

Als je wratten niet veroorzaken ongemak, mag u geen behandeling nodig. Maar als uw symptomen zijn jeuk, branderig gevoel en pijn, of als zichtbare wratten veroorzaken emotionele nood, kan uw arts u helpen een uitbraak met medicijnen of een operatie te wissen. De laesies waarschijnlijk terugkomen na behandeling.

Genitale wratten behandelingen die direct op de huid kan worden toegepast omvatten

medicijnen

Imiquimod (Aldara, Zyclara). Deze crème lijkt het vermogen van uw immuunsysteem om genitale wratten te bestrijden stimuleren. Vermijd seksueel contact, terwijl de crème op je huid. Het kan condooms en membranen te verzwakken en kunnen de huid van je partner irriteren.

Chirurgie

Een mogelijke bijwerking is roodheid van de huid. Andere bijwerkingen kunnen zijn blaren, pijn in het lichaam of pijn, hoesten, huiduitslag en vermoeidheid.

Podophyllin en podofilox (Condylox). Podophyllin is een plantaardige hars die genitale wratten weefsel vernietigt. Uw arts moet deze oplossing toe te passen. Podofilox bevat dezelfde werkzame stof, maar kan veilig door u worden toegepast thuis.

Uw arts kan willen de eerste toepassing van podofilox beheren, en zal voorzorgsmaatregelen om de medicatie te voorkomen dat irritante omliggende huid aan te bevelen. Gebruik nooit podofilox intern. Bovendien wordt deze medicatie niet aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap. Bijwerkingen kunnen zijn lichte huidirritatie, zweren of pijn.

Probeer niet om genitale wratten te behandelen met over-the-counter wrat verwijderen. Deze medicijnen zijn niet bedoeld voor gebruik in vochtige weefsels van het genitale gebied. Met behulp van over-the-counter medicatie voor dit doel kan nog meer pijn en irritatie veroorzaken.

Je kan een operatie nodig om grotere wratten, wratten die niet reageren op medicatie, of verwijderen – wratten die je baby kan worden blootgesteld tijdens de bevalling – als u zwanger bent. Chirurgische opties omvatten