glatopa

Therapeutische klasse: Central Nervous System Agent

Gebruikt Voor Glatopa

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van glatirameer injectie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van glatirameer injectie werden niet uitgevoerd in de geriatrische populatie. Echter geen geriatrische-problemen gedocumenteerd tot dusver.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Voordat u Glatopa

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die glatirameer bevatten. Het kan niet specifiek Glatopa zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Gebruik dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts om uw conditie te helpen zo veel mogelijk.

Speciale patiëntengroepen richtingen komen met glatirameer injectie. Lees en volg de aanwijzingen zorgvuldig voordat u het geneesmiddel.

Dit geneesmiddel wordt geleverd in twee doseringssterkten: 20 milligram (mg) en 40 mg voorgevulde injectiespuiten. Uw arts zal voorschrijven welke dosering sterkte voor u geschikt is.

Om Injecteren

Voordat u zelf injecteren van de dosis glatirameer, beslissen waar je jezelf injecteren. Er zijn 7 mogelijke plekken op je lichaam (bijv, armen, dijen, heupen, of onderbuik of maagstreek), en je moet niet een site meer dan een keer per week te gebruiken. Het markeren van een kalender zal u helpen bijhouden van de sites die u elke dag gebruikt te houden. Probeer consequent te zijn en geef jezelf de injectie op hetzelfde tijdstip iedere dag. Kies een moment dat je het sterkst voelen. Ook niet injecteer de geneeskunde in een deel van de huid die wordt ingedrukt.

Te beschikken over de naalden en spuiten

Naalden en spuiten moeten worden gebruikt voor één injectie. Plaats alle gebruikte spuiten en naalden in een harde-walled plastic container, zoals een vloeibaar wasmiddel container. Houd de deksel van deze container strak en buiten het bereik van kinderen. Als de container vol is, contact op met uw arts of verpleegkundige over een juiste afvalverwerking, zoals wetten variëren van staat tot staat.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Buiten het bereik van kinderen.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar in de koelkast. Niet bevriezen.

U kunt ook opslaan glatirameer injectie bij kamertemperatuur gedurende maximaal 1 maand. Vermijd het blootstellen van dit geneesmiddel te licht of intens licht.

Correct gebruik van glatirameer

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Sommige patiënten hebben een reactie op dit medicijn een paar minuten na het ontvangen van een schot. De symptomen kunnen zijn: pijn op de borst, blozen, een snelle, onregelmatige of bonkende hartslag, angst, moeite met ademhalen, een strak gevoel in de keel, of netelroos. Deze symptomen zullen verdwijnen meestal zonder behandeling in een korte tijd. Bel uw arts meteen als deze symptomen verergeren of niet weggaan. Deze reactie kan zelfs gebeuren als u het geneesmiddel regelmatig zijn gebruikt voor enkele maanden. Ook kan borstpijn spontaan gebeuren, maar mag niet meer dan enkele minuten.

Dit geneesmiddel kan een permanente depressie veroorzaken onder de huid op de injectieplaats. Neem contact op met uw arts meteen als u een van deze bijwerkingen optreedt op de injectieplaats: depressief of ingesprongen huid, blauw-groen tot zwarte verkleuring van de huid, of pijn, roodheid of vervelling (peeling) van de huid.

Stop niet met het gebruik van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Glatopa

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Multiple sclerose Copaxone, Tecfidera, Avonex, Aubagio, Gilenya, AMPYRA, Tysabri, Betaseron, Rebif, interferon beta-1a, dimethylfumaraat, mitoxantron, glatiramer, natalizumab, fingolimod, teriflunomide, dalfampridine, Extavia, Novantrone, Rebif Rebidose, AVONEX Pen, prednison, dexamethason

Glatopa Side Effects

Glatopa (glatirameer)