glaucoom oorzaken

Glaucoom is het gevolg van schade aan de oogzenuw. Aangezien deze zenuw geleidelijk verslechtert, blinde vlekken ontwikkelen in je gezichtsveld. Om redenen die artsen niet volledig begrijpen, wordt dit zenuwbeschadiging gewoonlijk om verhoogde druk in het oog.

Verhoogde oogdruk door een opbouw van een vloeistof (kamerwater) die gedurende de gaten stroomt. Deze vloeistof gewoonlijk uitmondt in de voorzijde van het oog (voorste kamer) door weefsel (trabeculaire maaswerk) onder de hoek waar de iris en hoornvlies samenkomen. Wanneer vloeistof is overgeproduceerd of de riolering niet goed werkt, kan de vloeistof niet stromen uit op normale snelheid en de druk opbouwt.

Open-hoek glaucoom

Glaucoom neiging om te draaien in gezinnen. Bij sommige mensen, hebben wetenschappers geïdentificeerde genen die verband houden met hoge oogdruk en schade aan de oogzenuw.

Nauwehoekglaucoom

De aard van glaucoom de volgende

Open-hoek glaucoom is de meest voorkomende vorm van de ziekte. De drainage hoek tussen de cornea en iris blijft open, maar het trabeculaire netwerk wordt gedeeltelijk geblokkeerd. Hierdoor oogdruk geleidelijk verhogen. Deze druk beschadigt de oogzenuw. Het gebeurt zo langzaam dat je visie kan verliezen voordat je zelfs bewust van een probleem bent.

Glaucoom, ook wel gesloten-hoek glaucoom, treedt op wanneer de iris puilt naar voren te smal of te blokkeren de drainage hoek gevormd door het hoornvlies en de iris. Hierdoor kan vloeistof niet circuleert door het oog en de druk toeneemt. Sommige mensen hebben smalle drainage hoeken, waardoor ze een verhoogd risico op glaucoom.

Glaucoom kan plotseling (acute glaucoom) of geleidelijk (chronisch nauwehoekglaucoom) optreden. Scherpe hoek glaucoom is een medische noodsituatie. Het kan worden veroorzaakt door een plotselinge verwijding van uw leerlingen.

Normaal-spanning glaucoom

In normale spanning glaucoom, wordt uw oogzenuw beschadigd is, zelfs al is uw oogdruk is binnen het normale bereik. Niemand weet de exacte reden voor. U kunt een gevoelige optische zenuw hebt, of je kan hebben minder bloed wordt geleverd aan uw oogzenuw. Dit beperkt de bloedstroom kan worden veroorzaakt door atherosclerose – de opbouw van vetafzettingen (plaques) in de slagaders – of andere voorwaarden die de circulatie beïnvloeden.

Het is mogelijk voor zuigelingen en kinderen glaucoom. Het kan vanaf de geboorte aanwezig of ontwikkeld in de eerste jaren van het leven. De schade aan de oogzenuw kan worden veroorzaakt door drainage blokkades of een onderliggende medische aandoening.

In pigment glaucoom, pigmentkorrels van je iris te bouwen in de afvoerkanalen, het vertragen of blokkeren van fluïdum dat je oog. Activiteiten zoals joggen soms wakkeren de pigmentkorrels, deponeren op het trabeculaire netwerk en het veroorzaken intermitterende druk verhogingen.

Glaucoom bij kinderen

Pigment glaucoom