glycopyrrolaat (inademing) beschrijving en merknamen

Geïnhaleerde glycopyrrolaat wordt gebruikt om de luchtstroom verstopping en voorkomt verslechtering van chronische obstructieve longziekte (COPD), waaronder chronische bronchitis en emfyseem. COPD is een langdurige longziekte die bronchospasme (moeilijkheden met ademhalen) veroorzaakt.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Het gebruik van geïnhaleerde glycopyrrolate wordt niet aanbevolen bij kinderen. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Capsule

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van geïnhaleerde glycopyrrolate bij ouderen zou beperken.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

andere interacties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Andere medische problemen

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

doseren

Gebruik van dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken en gebruik het niet vaker dan uw dokter besteld. Ook niet stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel zonder uw arts te vertellen. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Ingeademd glycopyrrolaat wordt geleverd met een bijsluiter. Lees de instructies zorgvuldig voor het gebruik van dit geneesmiddel. Als je niet de aanwijzingen begrijpt of als u niet weet hoe u de inhalator te gebruiken, vraag dan uw arts om te laten zien wat je moet doen. Ook, vraag dan uw arts om regelmatig te controleren hoe u de inhalator gebruikt om ervoor te zorgen dat u goed gebruikt.

Je zult dit geneesmiddel te gebruiken met een speciale inhalator apparaat genaamd de Seebri ™ Neohaler®. Het geneesmiddel capsule mag niet worden ingeslikt. Het is geplaatst uitsluitend in de Neohaler inhalator die wordt geleverd met het pakket. Dit apparaat opent de capsule en laadt het poeder geneesmiddel uit de capsule in de luchtkamer. Je inademt dan het poeder via het mondstuk. Uw zorgverlener zal u laten zien hoe u uw inhalator te gebruiken.

Gebruik van dit geneesmiddel op hetzelfde tijdstip iedere dag.

Stop niet met het gebruik van dit geneesmiddel of andere ademhalingsproblemen geneesmiddelen die uw arts heeft voorgeschreven voor u, tenzij u dit met uw arts besproken.

Gebruik van de inhalator

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, slaat u de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

gemiste Dosis

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

opslagruimte

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is erg belangrijk dat uw arts controleert u op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Vertel uw arts als u ook andere geneesmiddelen gebruikt voor uw COPD. Uw arts kan vragen om te stoppen met het gebruik van de andere geneesmiddelen en gebruik het alleen tijdens een ernstige COPD-aanval. Volg de instructies van uw arts over hoe u uw medicijnen moet nemen.

Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt als je met een ernstige COPD-aanval, of als de symptomen van COPD-aanval al begonnen. Uw arts kan een ander geneesmiddel voorschrijven voor u om te gebruiken in geval van een acute COPD-aanval. Als de andere geneesmiddel niet zo goed werkt, raadpleeg dan uw arts meteen.

Praat met uw arts of medische hulp als

Dit geneesmiddel kan paradoxale bronchospasmen, wat betekent dat je ademhaling of een piepende ademhaling zal verergeren. Paradoxale bronchospasmen kan levensbedreigend zijn. Neem contact op met uw arts meteen als u met een hoest, moeilijkheden met ademhalen, kortademigheid of piepende ademhaling na het gebruik van dit geneesmiddel.

Als u een huiduitslag, netelroos, zwelling van de tong, lippen of gezicht, of een allergische reactie op dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Neem contact op met uw arts meteen als wazig zien, moeite met lezen, het zien van halo’s rond lichten, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.