griepmasker: moet ik draag een?

Het kan geen kwaad en het zou kunnen helpen. Sommige studies hebben aangetoond dat het gebruik van een chirurgisch masker kan helpen voorkomen influenza. En met behulp van een chirurgisch masker en een alcohol-based hand sanitizer werd aangetoond dat het aantal influenza-achtige ziekte te verminderen in een groep studenten die in een college slaapzaal zelfs meer dan het gebruik van een chirurgisch masker alleen.

Mensen die in sociale woningen wonen – zoals college slaapzalen, verpleeghuizen of militaire kazerne – een hoger risico van influenza-infectie, omdat ze in contact komen met meer potentieel besmette mensen.

Griepvirussen reizen door de lucht in druppeltjes wanneer iemand met de infectie hoest, niest of praat. U kunt de druppels direct inhaleren, of u kunt ophalen van de ziektekiemen van een voorwerp – zoals een telefoon of een toetsenbord van de computer – en vervolgens overbrengen naar uw ogen, neus of mond.

Griepmaskers kan helpen blok in de lucht ziektekiemen, en ze kunnen ook voorkomen dat de overdracht van ziektekiemen uit je handen naar je mond of neus. Echter, de beste manier om griep te voorkomen is om het griepvaccin te ontvangen.

Met