groeipijn

Groeipijnen worden vaak beschreven als een pijn of kloppen in de benen – vaak in de voorkant van de dijen, de kuiten of achter de knieën. Groeipijnen hebben de neiging om beide benen beïnvloeden en komen ‘s nachts, en kan zelfs een kind uit de sluimerstand.

Hoewel deze pijnen worden genoemd groeipijnen, er is geen bewijs dat de groei doet pijn. Groeipijn kan worden gekoppeld aan een verlaagde pijndrempel of, in sommige gevallen, psychologische kwesties.

Er is geen specifieke behandeling voor groeipijnen. U kunt uw kind meer comfort door een warme verwarming pad op de zere spieren en hen masseren maken.

Groeipijnen veroorzaken meestal een pijnlijke of kloppend gevoel in de benen. Deze pijn treedt vaak in de voorkant van de dijen, de kuiten of achter de knieën. Meestal beide benen kwetsen. Sommige kinderen kunnen ook last hebben van buikpijn of hoofdpijn tijdens episodes van groeipijnen. De pijn niet elke dag optreden. Het komt en gaat.

Groeipijnen staking vaak in de late namiddag of vroege avond en verdwijnen door de ochtend. Soms is de pijn wekt een kind in het midden van de nacht.

Wanneer een arts te zien

Raadpleeg de arts van uw kind als u bezorgd bent over het been van uw kind pijn of de pijn is

Wat je kunt doen

De oorzaak van groeipijnen is onbekend. Maar er is geen bewijs dat de groei van een kind is pijnlijk. En groeipijnen meestal niet gebeuren waar de groei optreedt of in tijden van snelle groei. Het is al gesuggereerd dat groeipijnen kan worden gekoppeld aan de benen syndroom onrustig. Maar spierpijn in de nacht van overmatig gebruik gedurende de dag wordt gezien als de meest waarschijnlijke oorzaak van groeipijnen zijn. Overmatig gebruik van activiteiten zoals hardlopen, klimmen en springen kan hard zijn voor bewegingsapparaat van een kind.

Groeipijnen komen vaak voor in de voorschoolse en schoolgaande kinderen. Ze zijn iets meer voor bij meisjes dan bij jongens. Rennen, klimmen of springen tijdens de dag kan het risico van pijn in de benen ‘s nachts te verhogen.

De meeste kinderen die groeipijn zal niet nodig om een ​​arts te zien. Als de pijn is persistent of ongewone, kunt u uw zorgen onder de aandacht van uw huisarts of kinderarts te brengen.

Vóór de benoeming, kunt u een lijst die de volgende vragen beantwoord te schrijven

Wat te verwachten van uw arts

Tijdens het examen, kan uw arts vragen over de symptomen en de activiteiten van uw kind te vragen. Hij of zij zal botten en spieren van uw kind te controleren op tekenen van tederheid.

Artsen kunnen meestal de diagnose van groeipijnen zonder enige tests opdracht. In sommige gevallen echter, kan uw arts bloedonderzoeken of X-stralen om te helpen uitsluiten van andere problemen die kunnen worden veroorzaakt tekenen en symptomen van uw kind. Niet alle vormen van pijn in de benen bij kinderen zijn groeipijnen. Soms been pijn kan veroorzaakt worden door onderliggende ziektes die kunnen worden behandeld.

Er is geen specifieke behandeling voor groeipijnen. Het goede nieuws is dat groeipijnen geen andere problemen veroorzaken, en ze hebben geen invloed op de groei. Groeipijnen krijgen vaak beter op hun eigen binnen een jaar of twee. En als ze niet volledig weg in een jaar of zo te gaan, worden ze vaak minder pijnlijk. In de tussentijd kunt u helpen verlichten het ongemak van uw kind met zelfzorg-maatregelen, zoals het masseren van de benen van uw kind.

U kunt helpen verlichten het ongemak van uw kind met deze huismiddeltjes

een bezoek aan uw arts