haloperidol (oraal) voorzorgsmaatregelen

Uw arts moet je vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken, vooral tijdens de eerste maanden van de behandeling met dit geneesmiddel. De hoeveelheid haloperidol u kan worden aangepast aan de behoeften van voorwaarde te voldoen en om bijwerkingen te voorkomen.

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen geleidelijk te verminderen. Hierdoor kan uw lichaam de tijd aan te passen en te helpen voorkomen dat een verslechtering van uw medische toestand.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, slaperig of minder alert zijn dan ze normaal geworden, vooral omdat de hoeveelheid medicijn wordt verhoogd. Zelfs als je haloperidol voor het slapen gaan, kan u slaperig of minder alert voelen op die voortvloeien. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen kunnen optreden, met name bij het opstaan ​​vanuit een liggende of zittende houding. Opstaan ​​langzaam kan helpen. Als dit probleem aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Dit geneesmiddel zal vaak je minder zweet, waardoor uw lichaamstemperatuur te verhogen. Wees extra voorzichtig niet oververhit tijdens het sporten of warm weer wordt terwijl u dit geneesmiddel gebruikt, omdat oververhitting kan leiden tot een zonnesteek. Ook kan hete baden of sauna’s maken u zich duizelig of zwak voelt tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Haloperidol kan ertoe leiden dat uw huid gevoeliger voor zonlicht dan het is normaal. Blootstelling aan zonlicht, zelfs voor korte periodes, kan een huiduitslag, jeuk, roodheid of andere verkleuring van de huid, of een ernstige zonnebrand veroorzaken. Wanneer je begint gebruik van dit geneesmiddel

Als u een ernstige reactie van de zon, contact op met uw arts.

Haloperidol kan een droge mond veroorzaken. Voor tijdelijke verlichting, gebruik maken van suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als uw mond blijft droog langer dan 2 weken te voelen, contact op met uw arts of tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

Neem contact op met zo snel mogelijk als u pijn op de borst of ongemak, een snelle hartslag, moeite met ademhalen, of koorts en rillingen uw arts. Dit kunnen symptomen van een zeer ernstig probleem met je hart.

Dit geneesmiddel kan tardieve dyskinesie (een bewegingsstoornis) veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: lippen smakken of tuiten, puffen van de wangen, snelle of worm-achtige bewegingen van de tong, ongecontroleerde kauwen bewegingen, of ongecontroleerde bewegingen van de armen en benen.

Stop met het innemen van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: convulsies (aanvallen), moeilijkheden met ademhalen, een snelle hartslag, hoge koorts, hoge of lage bloeddruk, verhoogde transpiratie; verlies van controle over de blaas, ernstige spierstijfheid; ongewoon bleke huid, of vermoeidheid. Dit kunnen symptomen van een ernstige aandoening genaamd maligne neurolepticasyndroom (NMS).

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.