hantavirus pulmonaire syndroom

Hantavirus pulmonaire syndroom is een besmettelijke ziekte die wordt gekenmerkt door griepachtige symptomen die snel kunnen ontwikkelen tot potentieel levensbedreigende ademhalingsproblemen.

Verschillende soorten hantaviruses kan hantavirus pulmonaire syndroom. Ze worden gedragen door verschillende soorten knaagdieren, met name het hert muis. Je wordt geïnfecteerd de eerste plaats door het inademen van lucht die besmet zijn met hantaviruses die worden afgeworpen in knaagdieren urine en uitwerpselen.

Omdat de behandeling opties zijn beperkt, de beste bescherming tegen hantavirus pulmonaire syndroom is om knaagdieren en hun leefgebieden te voorkomen.

Hantavirus pulmonaire syndroom voorschotten door middel van twee verschillende fasen. In de eerste fase, kan griepachtige symptomen die kunnen ervaren

In een vroeg stadium, hantavirus infectie moeilijk te onderscheiden van griep, longontsteking of andere virale aandoeningen. Na vier tot 10 dagen, meer ernstige symptomen beginnen. Ze omvatten doorgaans

Wanneer een arts te zien

De tekenen en symptomen van hantavirus pulmonaire syndroom kan plotseling verergeren en kunnen snel uitgegroeid tot levensbedreigend. Als je in de buurt van knaagdieren en knaagdieren uitwerpselen geweest en hebben tekenen en symptomen van koorts, koude rillingen, spierpijn of ademhalingsmoeilijkheden, onmiddellijk medische hulp inroepen.

Inademing: Main wijze van overdracht

Elk type hantavirus heeft een voorkeur knaagdier carrier. Het hert muis is de primaire drager van het virus dat de meeste gevallen van hantavirus pulmonaire syndroom in Noord-Amerika. Andere hantavirus dragers omvatten de wit-staart muis, rat katoen en rijst rat.

Hantavirussen zijn om mensen voornamelijk overgedragen door middel van de “aërosolvorming” virussen te werpen in besmette knaagdieren uitwerpselen, urine of speeksel. Aerosolvorming optreedt wanneer een virus up wordt geschopt in de lucht, waardoor het gemakkelijk voor u om te inhaleren. Bijvoorbeeld, een bezem gebruikt voor het schoonmaken van de muis uitwerpselen in een zolder kan duwen in de lucht kleine deeltjes van uitwerpselen bevatten hantaviruses, die u vervolgens gemakkelijk inhaleren.

Nadat u hantaviruses inademt, komen ze je longen en beginnen te kleine bloedvaten genoemd haarvaten binnen te dringen, waardoor uiteindelijk ze gaan lekken. Longen dan overspoelen met vloeistof die één van de respiratoire problemen bij hantavirus pulmonaire syndroom veroorzaken.

Mensen die de Noord-Amerikaanse versie van hantavirus pulmonaire syndroom hebben, zijn niet besmettelijk voor andere mensen. Echter, de mildere Zuid-Amerikaans variant van de ziekte van persoon tot persoon worden overgedragen.

Persoon tot persoon transmissie

Hantavirus pulmonaire syndroom komt het meest voor in de landelijke gebieden van het westen van de Verenigde Staten tijdens de lente en de zomer maanden. Hantavirus pulmonaire syndroom komt ook in Zuid-Amerika en Canada. Andere hantaviruses voorkomen in Azië, waar ze veroorzaken nieraandoeningen in plaats van longproblemen.

De kans op het ontwikkelen hantavirus pulmonaire syndroom is groter voor mensen die werken, wonen of spelen in ruimtes waar knaagdieren wonen. Factoren en activiteiten die het risico verhogen zijn

Hantavirus pulmonaire syndroom kan snel levensbedreigend worden. De longen zich met vloeistof vullen, wordt het steeds moeilijker om te ademen. Bloeddruk daalt en de organen beginnen te falen, in het bijzonder het hart. Afhankelijk van het hantavirus stam, het sterftecijfer voor de Noord Amerikaanse verscheidenheid van hantavirus pulmonaire syndroom meer dan 30 procent.

Je zou eerst zien uw huisarts. Echter, als u belt om een ​​afspraak te maken, kan uw arts dringende medische hulp aan te bevelen. Als je met ernstige ademhalingsproblemen, vragen dringende medische hulp.

Voordat uw afspraak, kunt u een lijst met antwoorden op de volgende vragen te schrijven

Wat je kunt doen

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen

Bloedonderzoek kan onthullen als je lichaam antistoffen heeft gedaan om een ​​hantavirus. Uw arts kan een ander laboratorium tests opdracht uit te sluiten andere aandoeningen met vergelijkbare symptomen.

Specifieke opties voor de behandeling hantavirus pulmonaire syndroom zijn beperkt. Maar de prognose verbetert met vroege herkenning, onmiddellijke hospitalisatie en adequate ondersteuning van de ademhaling.

Mensen met een ernstige gevallen moeten onmiddellijk behandeling in een intensive care unit. Bijgestaan ​​ademhaling, hetzij door middel van intubatie of mechanische ventilatie, kan helpen met de ademhaling en afweren longoedeem. Intubatie omvat het plaatsen van een beademingsbuis door je neus, mond of luchtpijp om te helpen uw luchtwegen open en functioneert.

In zeer ernstige gevallen van pulmonale nood, zult u een methode genaamd extracorporale membraanoxygenatie te helpen zorgen voor een voldoende toevoer van zuurstof te behouden nodig. Dit houdt continu pompen van uw bloed door een machine die koolstofdioxide verwijdert en voegt zuurstof. Het zuurstofrijk bloed wordt dan terug naar je lichaam.

Het houden van knaagdieren uit uw huis en werkplek kan helpen uw risico op hantavirus infectie te verminderen. Probeer deze tips

Wat te verwachten van uw arts

Bevochtig dood neer knaagdieren en gebieden waar de knaagdieren met alcohol, huishoudelijke ontsmettingsmiddelen of bleekmiddel zijn geweest. Dit doodt het virus en helpt voorkomen dat besmette stof wordt aangewakkerd in de lucht. Zodra alles is nat, met een vochtige doek te halen de verontreinigde materiaal. Dan mop of spons het gebied met een ontsmettingsmiddel.

Wees extra voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van een masker, bij het schoonmaken van gebouwen met zware knaagdieren besmettingen.

ondersteunende therapie

een bezoek aan uw arts

bloedoxygenatie

Safe Cleanup procedures