hartziekte

Hart-en vaatziekten beschrijft een reeks van factoren die je hart beïnvloeden. Ziekten onder de hart-en vaatziekten onder paraplu vaatziekten, zoals coronaire hartziekte, hartritmestoornissen (aritmie) en hartafwijkingen je bent geboren met een (aangeboren hartafwijkingen), onder anderen.

De term “hart ziekte” wordt vaak door elkaar gebruikt met de term “cardiovasculaire ziekte.” Hart- en vaatziekten verwijst in het algemeen aan de voorwaarden die gepaard vernauwde of verstopte bloedvaten die kunnen leiden tot een hartaanval, pijn op de borst (angina pectoris) of een beroerte. Andere hartaandoeningen, zoals die van je hartspier, kleppen of ritme beïnvloeden, ook worden beschouwd als vormen van hart-en vaatziekten.

Veel vormen van hart-en vaatziekten kunnen worden voorkomen of behandeld met een gezonde levensstijl.

Hart-en vaatziekten symptomen zijn afhankelijk van welk type van hart-en vaatziekten die je hebt.

Cardiovasculaire ziekte wordt veroorzaakt door vernauwde, geblokkeerd of verstijfde bloedvaten die voorkomen dat uw hart, hersenen of andere delen van het lichaam van het ontvangen van voldoende bloed. Hart- en vaatziekten symptomen kunnen verschillend zijn voor mannen en vrouwen. Bijvoorbeeld, de mensen hebben meer kans op pijn op de borst te hebben; vrouwen hebben meer kans op symptomen zoals kortademigheid, misselijkheid en extreme vermoeidheid.

Symptomen van hart-en vaatziekten in uw bloedvaten (atherosclerose)

De symptomen kunnen

Hart-en vaatziekten symptomen veroorzaakt door abnormale hartslag (hartritmestoornissen)

Je zou niet worden gediagnosticeerd met hart-en vaatziekten tot je een hartinfarct, angina pectoris, beroerte of hartfalen. Het is belangrijk om te kijken voor hart- en symptomen en bespreken zorgen met uw arts. Hart- en vaatziekten kan soms vroeg met reguliere examens worden gevonden.

Een hart aritmie is een abnormale hartslag. Je hart kan te snel te slaan, te langzaam of onregelmatig. Hartritmestoornis symptomen kunnen zijn

Ernstige aangeboren hartafwijkingen – gebreken je bent geboren met – meestal zichtbaar worden kort na de geboorte. Hartafwijking symptomen bij kinderen kunnen zijn

Minder ernstige aangeboren hartafwijkingen worden vaak niet later in de kindertijd of op volwassen leeftijd gediagnosticeerd tot. Tekenen en symptomen van aangeboren hartafwijkingen die meestal niet direct levensbedreigend omvatten

Hart-en vaatziekten symptomen veroorzaakt door hartafwijkingen

Cardiomyopathie is de verdikking en verstijving van de hartspier. In de vroege stadia van cardiomyopathie, mag u geen symptomen hebben. Naarmate de toestand verslechtert, kunnen symptomen zijn

Er zijn drie vormen van hart-infecties

klein beetje te variëren met elk type van de infectie, kan hartinfectie symptomen zijn

Het hart heeft vier kleppen – de aorta, mitralisklep, pulmonale en tricuspidaliskleppen – die open en dicht om de bloedstroom direct door je hart. Kleppen kunnen worden beschadigd door verschillende omstandigheden die leiden tot vernauwing (stenose), lekken (regurgitatie of insufficiëntie) of onjuiste sluiting (prolaps).

Afhankelijk van welke klep niet goed werkt, hartklepafwijkingen symptomen in het algemeen

Hart-en vaatziekten symptomen veroorzaakt door zwakke hartspier (gedilateerde cardiomyopathie)

Seek dringende medische hulp als u deze hart-en vaatziekten symptomen

Hart-en vaatziekten is gemakkelijker te behandelen wanneer vroeg ontdekt, dus praten met uw arts over uw zorgen over uw gezondheid van het hart. Als u zich zorgen over het ontwikkelen van hart-en vaatziekten bent, overleg dan met uw arts over de stappen die u kunt nemen om uw risico op hart-en vaatziekten. Dit is vooral belangrijk als je een familiegeschiedenis van hart-en vaatziekten.

Als u denkt dat u hart-en vaatziekten hebben, op basis van nieuwe tekenen of symptomen u problemen, maak dan een afspraak met uw arts te zien.

Je hart is een pomp. Het is een gespierd orgaan over de grootte van uw vuist, licht ligt links van het midden in je borst. Je hart is onderverdeeld in de rechter en de linker kant. De divisie beschermt zuurstofrijk bloed door het mengen met zuurstofarm bloed. Zuurstofarm bloed terug naar het hart na circuleren door je lichaam.

Vier kleppen in je hart houden uw bloed bewegen op de juiste manier door het openen van slechts één manier en alleen wanneer dat nodig is. Om goed te functioneren, moet de klep goed worden gevormd, moeten de hele weg en meest dicht goed, zodat er geen lekkage te openen. De vier kleppen

Een kloppend hart contracten en ontspant in een continue cyclus.

Hart-en vaatziekten symptomen veroorzaakt door hart-infecties

elektrische bedrading van uw hart houdt het kloppen, waarbij de voortdurende uitwisseling van zuurstofrijk bloed met zuurstofarm bloed regelt. Deze uitwisseling houdt je in leven.

De oorzaken van hart-en vaatziekten verschillen met het soort hart-en vaatziekten.

Hart-en vaatziekten symptomen veroorzaakt door hartklepafwijkingen

Hoewel hart-en vaatziekten kunnen verwijzen naar verschillende hart of bloedvaten problemen, wordt de term vaak gebruikt om schade aan uw hart of bloedvaten door atherosclerose (ATH-ur-o-skluh-ROE-sis), een opeenhoping van vette plaques in dat uw slagaders. De vorming van tandplak verdikt en verstijft vaatwanden, die de bloedstroom door je aderen kunnen remmen om uw organen en weefsels.

Atherosclerose is de meest voorkomende oorzaak van hart- en vaatziekten. Het kan worden veroorzaakt door corrigeerbaar problemen, zoals ongezonde voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, overgewicht en roken.

Veelvoorkomende oorzaken van abnormale hartritmes (hartritmestoornissen) of omstandigheden die kunnen leiden tot hartritmestoornissen omvatten

In een gezonde persoon met een normaal, gezond hart, het is onwaarschijnlijk dat een fatale aritmie te ontwikkelen zonder enige externe trigger, zoals een elektrische schok of het gebruik van illegale drugs. Dat is vooral omdat het hart van een gezonde persoon is vrij van abnormale omstandigheden die een aritmie veroorzaken, zoals een oppervlakte van littekens weefsel.

In een hart dat ziek of vervormd, elektrische impulsen van het hart niet goed starten of reis door het hart, waardoor aritmieën eerder ontwikkelen.

Hartafwijkingen ontwikkelen zich gewoonlijk terwijl een baby in de baarmoeder. Hartafwijkingen kunnen ontwikkelen als het hart ontwikkelt, ongeveer een maand na de conceptie, het veranderen van de bloedstroom in het hart. Sommige medische voorwaarden, medicijnen en genen kunnen een rol spelen bij het ontstaan ​​van hartafwijkingen spelen.

Wanneer een arts te zien

Hartafwijkingen kan zich ook ontwikkelen bij volwassenen. Als je ouder wordt, kan de structuur van uw hart te veranderen, waardoor er een hartafwijking.

De oorzaak van cardiomyopathie, een verdikking of vergroten van de hartspier, kan afhangen van het type

Hart infecties, zoals pericarditis, endocarditis en myocarditis worden veroorzaakt wanneer een irriterend, zoals een bacterie, virus of chemisch, bereikt hartspier. De meest voorkomende oorzaken van hart-infecties onder meer

Er zijn vele oorzaken van ziekten van hartkleppen. U kan worden geboren met hartklepafwijkingen, of de kleppen kunnen worden beschadigd door omstandigheden zoals

Hoe het hart werkt

hartkleppen

Risicofactoren voor het ontwikkelen van hart-en vaatziekten onder meer

Heartbeats

Complicaties van hart-en vaatziekten onder meer

Elektrisch systeem

Sommige hartziekten wordt ontdekt zonder afspraak – bijvoorbeeld als een kind wordt geboren met een ernstige hartafwijking, zal worden gedetecteerd kort na de geboorte. In andere gevallen kan uw hart-en vaatziekten worden gediagnosticeerd in een noodsituatie, zoals een hartaanval.

Als u denkt dat u een hartaandoening of zich zorgen maken over het risico op hart-en vaatziekten als gevolg van uw familiegeschiedenis, raadpleeg dan uw huisarts. U kunt worden doorverwezen naar een hartspecialist (cardioloog).

Hier is wat informatie om u te helpen voor te bereiden op uw afspraak.

Voor hart-en vaatziekten, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Aarzel niet om andere vragen te stellen.

Uw arts zal waarschijnlijk je vragen te stellen, zoals

Het is nooit te vroeg om een ​​gezonde levensstijl veranderingen, zoals stoppen met roken, eten van gezonde voeding en steeds meer fysiek actief te maken. Dit zijn de belangrijkste lijnen van de verdediging tegen hart-en vaatziekten en de complicaties ervan.

De tests die je nodig hebt om de diagnose van uw hart-en vaatziekten hangt af van wat conditie van uw arts denkt dat u zou kunnen hebben. Het maakt niet uit wat voor soort van hart-en vaatziekten je hebt, zal uw arts waarschijnlijk het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek en vragen stellen over uw persoonlijke en familiale medische geschiedenis voordat het doen van een test. Naast bloedonderzoek en een röntgenfoto van de borst, test voor de diagnose hart-en vaatziekten kunnen omvatten

Hart-en vaatziekten behandelingen verschillen per staat. Bijvoorbeeld, als u een hart-infectie, zult u waarschijnlijk worden gegeven antibiotica. In het algemeen is de behandeling van hart-en vaatziekten omvat gewoonlijk

Verschillende hart-en vaatziekten veroorzaakt

Hart-en vaatziekten kan worden verbeterd – of zelfs voorkomen – door bepaalde veranderingen in levensstijl. De volgende wijzigingen kunnen helpen iedereen die wil om gezondheid van het hart te verbeteren

Controleer uw cholesterol. Vraag uw arts om een ​​baseline cholesteroltest wanneer je in je jaren ’20 en daarna minimaal eens per vijf jaar. Mogelijk moet u het testen eerder beginnen als een hoog cholesterolgehalte in uw familie. Als de testresultaten niet binnen wenselijk bereiken, kan uw arts vaker metingen aanbevelen.

Oorzaken van hart- en vaatziekten

De meeste mensen moeten streven naar een LDL-niveau onder 130 milligram per deciliter (mg / dl), of 3,4 millimol per liter (mmol / L). Als u nog andere risicofactoren voor hart-en vaatziekten, moet je streven naar een LDL van minder dan 100 mg / dL (2,6 mmol / l). Als je op een zeer hoog risico op hart-en vaatziekten – als u al een hartaanval hebben gehad of hebben diabetes, bijvoorbeeld – streven naar een nog lager LDL-niveau – lager dan 70 mg / dL (1,8 mmol / l).

Move. Oefening helpt u bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht en de controle diabetes, verhoogde cholesterol en hoge bloeddruk – alle risicofactoren voor hart-en vaatziekten. Als u een hartritmestoornis of een hartafwijking, kunnen er enkele beperkingen op de activiteiten die u kunt doen, dus praten met uw arts.

Met uw arts OK, streven naar 30 tot 60 minuten van de lichamelijke activiteit de meeste dagen van de week.

Ook krijg regelmatig medische controles. Vroege opsporing en behandeling kan de weg geëffend voor een levenslange betere gezondheid hart.

U kunt gefrustreerd, boos of overweldigd bij het leren van u of uw geliefde heeft hart-en vaatziekten te voelen. Gelukkig zijn er manieren om te helpen omgaan met hart-en vaatziekten of het verbeteren van je conditie. Deze omvatten

Bepaalde hartziekten, zoals hartafwijkingen, kan niet worden voorkomen. Echter, kunt u helpen voorkomen dat veel andere vormen van hart-en vaatziekten door het maken van dezelfde levensstijl veranderingen die je hart-en vaatziekten kan verbeteren, zoals

Oorzaken van hartritmestoornissen

Oorzaken van aangeboren hartafwijkingen

een bezoek aan uw arts

Oorzaken van cardiomyopathie

Oorzaken van hartinfectie

Oorzaken van hartklepafwijkingen

Wat je kunt doen

Wat te verwachten van uw arts

Wat u kunt doen in de tussentijd