hiv / aids

Acquired immunodeficiency syndrome (AIDS) is een chronische, potentieel levensbedreigende aandoening veroorzaakt door het humaan immunodeficiëntie virus (HIV). Door beschadiging van uw immuunsysteem, HIV interfereert met het vermogen van je lichaam om de organismen die ziekten veroorzaken te bestrijden.

HIV is een seksueel overdraagbare infectie. Het kan ook worden verspreid door contact met besmet bloed of van moeder op kind tijdens de zwangerschap, bevalling of borstvoeding geeft. Zonder medicatie, kan het jaren duren voordat HIV verzwakt je immuunsysteem tot het punt dat je hebt AIDS.

Er is geen behandeling voor HIV / AIDS, maar er zijn medicijnen die dramatisch de progressie van de ziekte kan vertragen. Deze drugs zijn aids-doden verminderd in veel ontwikkelde landen. Maar HIV blijft de bevolking in Afrika, Haïti en delen van Azië decimeren.

De symptomen van HIV en AIDS variëren, afhankelijk van de fase van de infectie.

De meerderheid van de mensen die besmet zijn met HIV ontwikkelen van een griepachtige ziekte binnen een maand of twee nadat het virus het lichaam binnenkomt. Deze ziekte, bekend als primaire of acute HIV-infectie kan duren enkele weken. Mogelijke tekenen en symptomen zijn

Primaire infectie (acute HIV)

Hoewel de symptomen van primaire HIV-infectie mild genoeg onopgemerkt kan zijn, de hoeveelheid virus in het bloed (virale last) bijzonder hoog momenteel. Hierdoor HIV-infectie verspreidt efficiënter in primaire infectie dan tijdens de volgende fase van de infectie.

Klinisch latente infectie (chronisch HIV)

Bij sommige mensen, aanhoudende zwelling van de lymfeklieren optreedt tijdens klinische latent HIV. Verder zijn er geen specifieke symptomen. HIV in het lichaam blijft, echter, en in geïnfecteerde witte bloedcellen.

Klinisch latente infectie duurt meestal ongeveer 10 jaar als je niet die antiretrovirale therapie. Deze fase kan duren voor tientallen jaren bij mensen die antiretrovirale medicatie. Maar sommige mensen ontwikkelen tot meer ernstige ziekte veel eerder.

Omdat het virus verder te vermenigvuldigen en te vernietigen immuuncellen, kunt u milde infecties of chronische symptomen ontwikkelen zoals

Als u niet behandeling voor HIV-infectie, de ziekte vordert typisch op AIDS in ongeveer 10 jaar. Tegen de tijd dat AIDS zich ontwikkelt, is je immuunsysteem is ernstig beschadigd, waardoor je vatbaar voor opportunistische infecties – ziekten die zou meestal geen moeite een persoon met een gezond immuunsysteem.

Vroege symptomatische HIV-infectie

De symptomen van sommige van deze infecties kunnen

Als u denkt dat u zijn besmet met HIV of het risico van het virus, zie een zorgverlener zo spoedig mogelijk.

HIV is een virale infectie die kan via seksueel contact of via het bloed van moeder op kind tijdens de zwangerschap, bevalling of borstvoeding worden overgedragen.

HIV vernietigt CD4-cellen – een bepaald type witte bloedcellen die een grote rol in het helpen van uw lichaam bij het bestrijden ziekte speelt. Uw immuunsysteem verzwakt naarmate er meer CD4-cellen worden gedood. U kunt een hiv-infectie al jaren voordat het zich ontwikkelt tot aids.

Mensen die besmet zijn met hiv vooruitgang AIDS wanneer hun CD4-telling lager wordt dan 200 of zij ervaren een AIDS-complicatie.

Progressie naar AIDS

Om te worden besmet met HIV, besmet bloed, sperma of vaginale afscheiding moet uw lichaam binnendringen. Je kunt niet besmet raken door middel van gewone contact – knuffelen, kussen, dansen of handen schudden – met iemand die hiv of aids heeft. HIV kan niet via de lucht, het water of insectenbeten worden overgedragen.

U kunt geïnfecteerd met HIV op verschillende manieren, waaronder

Als hiv / aids voor het eerst in de Verenigde Staten opgedoken, is vooral beïnvloed mannen die seks hebben met mannen gehad. Echter, nu is het duidelijk dat HIV ook wordt verspreid via heteroseksuele seks.

Iedereen van elke leeftijd, ras, geslacht of seksuele geaardheid kan worden besmet, maar je bent het grootste risico van hiv / aids als je

HIV-infectie verzwakt immuunsysteem, waardoor je zeer gevoelig voor vele infecties en bepaalde vormen van kanker.

Kaposi-sarcoom. Een tumor van de bloedvatwanden, deze vorm van kanker is zeldzaam bij mensen die niet besmet zijn met HIV, maar vaak voor bij HIV-positieve mensen.

Wanneer een arts te zien

Kaposi’s sarcoom wordt doorgaans weergegeven als roze, rode of paarse vlekken op de huid en mond. Bij mensen met een donkere huid, kan de laesies donkerbruin of zwart uitzien. Kaposi-sarcoom kan ook schadelijk voor de interne organen, zoals de longen en spijsverteringskanaal.

Nierziekte. HIV-geassocieerde nefropathie (HIVAN) is een ontsteking van de kleine filters in de nieren, dat overtollig vocht en afvalstoffen te verwijderen uit je bloedbaan en geef deze aan uw urine. Door een genetische aanleg, het risico HIVAN veel hoger in zwarten.

Hoe werkt HIV geworden AIDS?

Ongeacht de CD4-telling, moet antiretrovirale therapie worden gestart in die gediagnosticeerd met HIVAN.

Als u denkt dat u de HIV-infectie hebt, ben je waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts. U kan worden doorverwezen naar een specialist voor infectieziekten.

Voordat uw afspraak, wilt u misschien een lijst te schrijven beantwoorden van de volgende vragen

Uw arts zal u vragen stellen over uw gezondheid en levensstijl. Hij of zij zal ook een grondig lichamelijk onderzoek, het controleren voor je

Als u denkt dat u een HIV-infectie hebben, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om jezelf en anderen te beschermen voor uw afspraak.

HIV wordt meestal gediagnosticeerd door het testen van bloed of speeksel voor antilichamen tegen het virus. Helaas, het kost tijd voor je lichaam om deze antistoffen te ontwikkelen – meestal maximaal 12 weken.

Hoe HIV wordt overgebracht

Een nieuwer type test die controleert op HIV-antigeen, een eiwit geproduceerd door het virus direct na infectie, kan snel een diagnose te bevestigen snel na infectie. Een vroegere diagnose kan mensen ertoe aanzetten om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om de overdracht van het virus te voorkomen voor anderen.

Een Food and Drug Administration goedgekeurd huis test beschikbaar is. Om de test te doen, wattenstaafje je vocht uit je bovenste en onderste tandvlees. Als de test positief is, moet u uw arts om de diagnose te bevestigen en bespreek uw behandeling opties te zien. Als de test negatief is, moet drie maanden worden herhaald om de resultaten te bevestigen.

Als u een diagnose van HIV / AIDS te ontvangen, kan verschillende soorten tests uw arts helpen te bepalen in welk stadium van de ziekte die je hebt. Deze tests omvatten

Uw arts kan ook telefonisch bestellen lab tests om te controleren op andere infecties of complicaties, met inbegrip

Infecties gebruikelijk om HIV / AIDS

Kankers gebruikelijk om HIV / AIDS

Er is geen behandeling voor HIV / AIDS, maar verschillende geneesmiddelen kunnen worden gecombineerd om het virus onder controle. Elke klasse van anti-HIV geneesmiddelen blokkeert het virus op verschillende manieren. Het beste ten minste drie geneesmiddelen combineren van twee klassen te voorkomen dat stammen van HIV die immuun enkele geneesmiddelen.

andere complicaties

De klassen van anti-HIV geneesmiddelen omvatten

Wat je kunt doen

Iedereen met een HIV-infectie, ongeacht het aantal CD4, moeten worden aangeboden antivirale medicatie.

HIV therapie is bijzonder belangrijk voor de volgende situaties

HIV-behandelingen kan betekenen dat meerdere pillen op bepaalde tijdstippen elke dag voor de rest van je leven. Bijwerkingen kunnen zijn

Sommige gezondheidsproblemen die een natuurlijk onderdeel van het ouder worden kan moeilijker te beheren als je hiv hebt. Sommige medicijnen die gemeenschappelijk zijn voor leeftijdsgebonden cardiovasculaire en metabole botaandoeningen, bijvoorbeeld, kan niet goed samen met anti-HIV-geneesmiddelen. Praat met uw arts over andere aandoeningen waarvoor je het nemen van medicatie.

Uw arts zal uw viral load te controleren en CD4-tellingen van uw reactie op de behandeling te bepalen. Virale lading moeten worden getest bij aanvang van de behandeling en vervolgens elke drie tot vier maanden van de behandeling. CD4-tellingen moeten om de drie tot zes maanden worden gecontroleerd.

HIV behandeling viral reduceren tot het punt dat het niet detecteerbaar. Dat betekent niet dat je hiv is verdwenen. Het betekent alleen dat de test niet gevoelig genoeg te detecteren. U kunt nog steeds overdragen van HIV op anderen als je viral load ondetecteerbaar is.

Hoewel het belangrijk is om medische behandeling voor HIV / AIDS, is het ook essentieel om een ​​actieve rol in uw eigen zorg te nemen. De volgende suggesties kunnen helpen gezond langer te blijven

Mensen die besmet zijn met HIV proberen soms voedingssupplementen die beweren dat ze het immuunsysteem te stimuleren of te neutraliseren bijwerkingen van hiv-remmers.

Zorg ervoor dat het gebruik van een voedingssupplement met uw arts te bespreken voordat het proberen om ervoor te zorgen dat het geen schadelijke interactie met een van uw medicijnen.

Wat te verwachten van uw arts

Het ontvangen van een diagnose van elke levensbedreigende ziekte is verwoestende. Maar de emotionele, sociale en financiële gevolgen van hiv / aids kan omgaan met deze ziekte bijzonder moeilijk te maken – niet alleen voor u, maar ook voor degenen die het dichtst bij jou.

Gelukkig, tal van diensten en middelen beschikbaar zijn om mensen met hiv. De meeste HIV / AIDS-klinieken hebben maatschappelijk werkers, counselors of verpleegkundigen die u direct kunnen helpen met problemen of u in contact met mensen die dat wel kan. Kunnen zij in staat om vervoer te regelen van en naar afspraken bij de dokter, hulp bij huisvesting en kinderopvang, omgaan met werkgelegenheid en juridische kwesties, en zie je door middel van financiële noodsituaties.

Wat u kunt doen in de tussentijd

Reine te komen met uw ziekte kan het moeilijkste wat je ooit hebt gedaan. Voor sommige mensen is het hebben van een sterk geloof of een gevoel van iets dat groter is dan zijzelf maakt dit proces gemakkelijker. Anderen zoeken begeleiding van iemand die HIV / AIDS begrijpt. Weer anderen maken een bewuste beslissing om hun leven zo volledig en intens als ze kunnen of aan andere mensen die de ziekte helpen te ervaren.

Er is geen vaccin voor HIV-infectie en geen remedie voor AIDS te voorkomen. Maar het is mogelijk om jezelf en anderen te beschermen tegen infectie. Dat betekent dat het opleiden van jezelf over HIV en het vermijden van elk gedrag dat HIV-geïnfecteerde vloeistoffen toelaat – bloed, sperma, vaginale afscheiding en moedermelk – in je lichaam.

Om te helpen bij het voorkomen van de verspreiding van HIV

Gebruik een nieuw condoom elke keer dat je seks hebt. Als u niet over de hiv-status van je partner kennen, gebruik dan een nieuw condoom elke keer dat je anale of vaginale seks. Vrouwen kunnen een vrouwelijke condoom te gebruiken.

Gebruik alleen glijmiddel op waterbasis. Op olie gebaseerde smeermiddelen kunnen condooms verzwakken en ervoor zorgen dat ze te breken. Tijdens orale seks gebruik maken van een nonlubricated, snijd open condoom of een tandheelkundige dam – een stuk van de medische kwaliteit latex.

Denk aan de drug Truvada. Gebruik van de combinatie geneesmiddel emtricitabine-tenofovir (Truvada) kan het risico van seksueel overdraagbare HIV-infectie bij mensen die een hoog risico te verminderen. Truvada wordt ook gebruikt als een HIV-behandeling met andere geneesmiddelen.

Wanneer gebruikt om te voorkomen dat hiv-infectie, Truvada is alleen van toepassing als uw arts is zeker dat je niet al een hiv-infectie. Uw arts moet ook testen op hepatitis B-infectie. Als u hepatitis B, dient uw arts uw nierfunctie te testen voordat het voorschrijven van Truvada.

-test thuis

Tests op maat behandeling

Truvada moet dagelijks worden genomen, precies zoals voorgeschreven. Truvada mag alleen worden gebruikt samen met andere preventiestrategieën, zoals het gebruik van condooms elke keer dat je seks hebt, want het biedt geen bescherming tegen andere seksueel overdraagbare infecties, en het kan geen volledige bescherming tegen HIV-overdracht. Als u geïnteresseerd bent in Truvada bent, praten met uw arts over de mogelijke risico’s en voordelen van het geneesmiddel.

Tests voor complicaties

Wanneer behandeling beginnen

een bezoek aan uw arts

Behandeling kan moeilijk zijn

Andere ziekten en behandeling

respons op de behandeling

Supplementen die nuttig kan zijn

Supplementen die gevaarlijk kan zijn