hoe is immuun trombocytopenie gediagnosticeerd?

Uw arts zal immune trombocytopenie (ITP) de diagnose op basis van uw medische geschiedenis, een lichamelijk onderzoek en testresultaten.

Uw arts zal willen ervoor zorgen dat uw lage aantal bloedplaatjes is niet te wijten aan een andere aandoening (zoals een infectie) of geneesmiddelen die je neemt (zoals chemotherapie medicijnen of aspirine).

Uw arts kan vragen stellen over

Geschiedenis van de Geneeskunde

Tijdens een lichamelijk onderzoek, zal uw arts op zoek naar tekenen van bloeden en infecties. Bijvoorbeeld, kan uw arts op zoek naar paarsachtige gebieden op de huid of slijmvliezen en lokaliseren van rode vlekken op de huid. Dit zijn tekenen van bloedingen.

Fysiek examen

Je zult waarschijnlijk bloedonderzoek om uw aantal bloedplaatjes te controleren. Deze tests zijn doorgaans voorzien

U kunt ook een bloedonderzoek om te controleren of de antilichamen (eiwitten) die bloedplaatjes aanvallen te hebben.

Als uit het bloedonderzoek blijkt dat uw aantal bloedplaatjes laag is, kan uw arts meer tests aanbevelen aan een diagnose van ITP te bevestigen. Zo kan beenmergonderzoek aantonen of beenmerg maakt genoeg bloedplaatjes.

Als je een verhoogd risico op HIV, hepatitis C, of ​​H. pylori, kan uw arts u het scherm voor deze infecties, wat kan worden gekoppeld aan ITP.

Sommige mensen die milde ITP weinig of geen tekenen van bloeden. Zij kunnen worden gediagnosticeerd alleen als er een bloedtest gedaan om een ​​andere reden blijkt dat zij hebben een lage aantal bloedplaatjes.

diagnostische tests