hoe wordt aplastische anemie vastgesteld?

Uw arts zal aplastische anemie de diagnose op basis van uw medische en familiale geschiedenis, een lichamelijk onderzoek en testresultaten.

Zodra uw arts de oorzaak en de ernst van de aandoening kent, kan hij of zij een behandelplan voor u maakt.

Als uw huisarts denkt dat je aplastische anemie, kan hij of zij u doorverwijzen naar een hematoloog. Een hematoloog is een arts die is gespecialiseerd in het behandelen van bloed ziekten en aandoeningen.

specialisten Betrokken

Uw arts kan vragen over uw medische geschiedenis, zoals de vraag of vragen

Medische en familiegeschiedenissen

Uw arts kan ook vragen of een van uw familieleden anemie of andere bloedziekten hebben gehad.

Uw arts zal een lichamelijk onderzoek doen om te controleren op tekenen van aplastische anemie. Hij of zij zal proberen uit te vinden hoe ernstig de aandoening is en wat de oorzaak is.

Het examen kunnen controleren op bleke of gelige huid en tekenen van bloeden of infectie. Uw arts kan naar je hart en de longen voor abnormale hartslag en ademhaling geluiden luisteren. Hij of zij kan ook je buik om de grootte van uw lever te controleren en voel je benen op zwelling voelen.

Vele tests worden gebruikt om aplastische anemie diagnosticeren. Deze tests helpen

Vaak is de eerste test wordt gebruikt om de diagnose aplastische anemie is een complete bloedbeeld (CBC). De CBC meet vele delen van uw bloed.

Deze test controleert uw hemoglobine en hematocriet (hee-MAT-oh-crit) niveau. Hemoglobine is een ijzer-rijk eiwit in rode bloedcellen. Het draagt ​​zuurstof aan het lichaam. Hematocriet is een maat voor hoeveel ruimte de rode bloedcellen nemen in uw bloed. Een laag niveau van hemoglobine of hematocriet is een teken van bloedarmoede.

Het normale bereik van deze niveaus varieert in bepaalde raciale en etnische bevolkingsgroepen. Uw arts kan uw testresultaten uit te leggen.

De CBC controleert ook het aantal rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes in uw bloed. Abnormale resultaten kunnen een teken zijn van aplastische anemie, een infectie of een andere aandoening.

Ten slotte is de CBC kijkt naar de gemiddelde corpusculaire (kor-PUS-kyu-lar) volume (MCV). MCV is een maat voor de gemiddelde grootte van rode bloedcellen. De resultaten kunnen een aanwijzing over de oorzaak van uw bloedarmoede.

Een reticulocyten (re-TIK-u-lo-terrein) count meet het aantal jonge rode bloedcellen in het bloed. De test geeft aan of uw beenmerg is het maken van rode bloedcellen op de juiste koers. Mensen die aplastische anemie lage reticulocyten niveaus.

Beenmerg testen uitwijzen of uw beenmerg is gezond en het maken van voldoende bloedcellen. De twee beenmerg tests zijn aspiratie (als-pi-RA-vlieden) en biopsie.

Beenmerg aspiratie kan worden gedaan om te achterhalen of en waarom uw beenmerg niet het maken van voldoende bloedcellen. Voor deze test, uw arts verwijdert een kleine hoeveelheid beenmerg vloeistof via een naald. Het monster wordt gekeken naar onder een microscoop om te controleren op defecte cellen.

Een beenmergpunctie kan worden uitgevoerd op hetzelfde moment als een afzuiging of daarna. Voor deze test, uw arts verwijdert een kleine hoeveelheid beenmerg weefsel door een naald.

Het weefsel wordt gecontroleerd op het aantal en type cellen in het beenmerg. In aplastische anemie, het beenmerg een lager dan normaal aantal drie soorten bloedcellen.

Andere voorwaarden kunnen symptomen vergelijkbaar met die van aplastische anemie leiden. Zo kunnen andere tests nodig zijn om uit te sluiten die voorwaarden. Deze tests kunnen omvatten

Uw arts kan ook bloedonderzoek aanraden voor PNH en om uw immuunsysteem te controleren op eiwitten genaamd antilichamen. (Antilichamen in het immuunsysteem die aanval beenmerg cellen aplastische anemie.)

Fysiek examen

In dit Dr. Neal Young praat over het belang van het uitvoeren van en deel te nemen aan klinische proeven. Hij verklaart het verschil deze studies hebben in het leven van mensen die zeldzame bloed en beenmerg ziekten, zoals aplastische anemie gesteld.

diagnostische tests