hoe wordt coronaire hartziekte behandeld?

Behandelingen voor hart-en vaatziekten onder meer hart-gezonde levensstijl veranderingen, medicijnen, medische procedures en chirurgie, en cardiale revalidatie. Behandeldoelen kunnen omvatten

Uw arts kan hart-gezonde levensstijl veranderingen aanraden als je hart-en vaatziekten. Hart-gezonde levensstijl wijzigingen omvatten

Uw arts kan hart-gezond eten aanbevelen, die onder meer

Hart-gezonde levensstijl Wijzigingen

Bij het volgen van een hart-gezond dieet, moet u voorkomen dat het eten

Geneesmiddelen

Twee voedingsstoffen in uw dieet te maken cholesterolgehalte in het bloed stijgen

Verzadigd vet verhoogt uw cholesterolgehalte in het bloed meer dan iets anders in uw dieet. Wanneer u een hart-gezond eten plan te volgen, mag slechts 5 procent tot 6 procent van je dagelijkse calorieën komen uit verzadigd vet. Voedseletiketten lijst van de hoeveelheid verzadigd vet. Om u te helpen op koers te blijven, zijn hier enkele voorbeelden

1200 calorieën per dag

8 gram verzadigd vet per dag

1500 calorieën per dag

10 gram verzadigd vet per dag

1800 calorieën per dag

12 gram verzadigd vet per dag

2000 calorieën per dag

13 gram verzadigd vet per dag

2500 calorieën per dag

17 gram verzadigd vet per dag

Niet alle vetten zijn slecht. Enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten daadwerkelijk helpen het cholesterolgehalte in het bloed.

Sommige bronnen van enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten

Je moet proberen om de hoeveelheid natrium die je eet te beperken. Dit betekent dat het kiezen en voorbereiden van voedingsmiddelen die lager in zout en natrium. Proberen om een ​​lage-natrium en “geen toegevoegde zout” voedingsmiddelen en kruiden te gebruiken op de tafel of tijdens het koken. Voedseletiketten je vertellen wat je moet weten over het kiezen van voedingsmiddelen die lager in natrium zijn. Proberen te eten niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag. Als je een hoge bloeddruk hebt, moet u uw inname van natrium nog meer te beperken.

Uw arts kan de Dietary Approaches to Stop Hypertension aanraden (DASH) eten plan als je een hoge bloeddruk hebt. De DASH eten plan is gericht op fruit, groenten, volle granen en andere voedingsmiddelen die zijn hart gezond en laag in vet, cholesterol en natrium en zout. De DASH eten plan is een goed hart-gezond eten plan, zelfs voor degenen die geen hoge bloeddruk. Lees meer over DASH.

Medische Procedures en chirurgie

Probeer om alcoholgebruik te beperken. Te veel alcohol kan uw bloeddruk en triglyceriden, een soort vet in het bloed te verhogen. Alcohol voegt ook extra calorieën, waardoor gewichtstoename kan veroorzaken.

Mannen moeten niet meer dan twee alcoholhoudende dranken per dag te hebben. Vrouwen moeten niet meer dan een drank met alcohol per dag. Een drankje is

Een gezond gewicht is belangrijk voor de algemene gezondheid en kan het risico op hart- en vaatziekten. Streef naar een gezond gewicht door het volgen van een hart-gezond eten plan en het houden van fysiek actief.

Weten uw body mass index (BMI) helpt u erachter te komen of je een gezond gewicht bent in relatie tot uw lengte en geeft een schatting van uw totale lichaamsvet. Om erachter te komen uw BMI, check out de National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI) online BMI calculator of praten met uw arts. Een BMI

Een algemene doelstelling om te streven naar een BMI van minder dan 25. Uw arts of zorgverlener kan u helpen een geschikte BMI doel gesteld.

Het meten van taille omtrek helpt scherm voor mogelijke gezondheidsrisico’s. Als de meeste van uw vet rond je middel in plaats van op je heupen, je bent op een hoger risico op hart-en vaatziekten en type 2 diabetes. Dit risico kan hoog met een taille omvang die groter is dan 35 inch voor vrouwen of groter dan 40 inch voor mannen. Om te leren hoe je taille te meten, te bezoeken Het beoordelen van uw gewicht en gezondheid Risk.

hartrevalidatie

Message Related Director’s

Als je met overgewicht of obesitas, probeer om gewicht te verliezen. Een verlies van slechts 3 procent tot 5 procent van je huidige gewicht kan uw triglyceriden te verlagen, bloedglucose, en het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes. Grotere hoeveelheden van gewichtsverlies kan verbeteren bloeddrukmetingen, lager LDL-cholesterol en HDL cholesterol.

Uit onderzoek blijkt dat de meest gerapporteerde “trigger” voor een hartaanval is een emotioneel bedroevend event-name één met woede. Ook sommige van de manieren waarop mensen omgaan met stress, zoals drinken, roken of te veel eten-aren’t gezond.

Leren hoe je stress te beheren, te ontspannen, en omgaan met problemen kunnen uw emotionele en fysieke gezondheid te verbeteren. Beschouw gezonde stressverminderende activiteiten, zoals

Routine lichamelijke activiteit kan verminderen veel risico op hart- en vaatziekten, met inbegrip van LDL ( “slechte”) cholesterol, hoge bloeddruk en overgewicht. Lichamelijke activiteit kan ook uw risico te verlagen voor diabetes en uw HDL-cholesterol te verhogen. HDL is de “goede” cholesterol dat voorkomt coronaire hartziekten.

Iedereen moet proberen om deel te nemen aan een matige intensiteit aërobe oefening ten minste 2 uur en 30 minuten per week, of krachtig aërobe oefening voor 1 uur en 15 minuten per week. Aerobic oefening, zoals stevig wandelen, is een oefening waarbij je hart klopt sneller en je meer zuurstof dan gewoonlijk. Hoe actiever je bent, hoe meer je zal komen. Deelnemen aan aërobe oefening voor ten minste 10 minuten per keer verspreid over de week.

Lees meer over de fysieke activiteit op

Praat met uw arts voordat u een nieuwe oefening plan te starten. Vraag uw arts hoeveel en wat voor soort van fysieke activiteit veilig bij u passen.

Als u rookt, stoppen. Roken kan het risico verhogen op hart- en vaatziekten en een hartaanval en verergeren andere hart- en vaatziekten risicofactoren. Praat met uw arts over programma’s en producten die u kunnen helpen stoppen met roken. Probeer ook aan tweedehands rook te vermijden.

Als je problemen hebt met het stoppen met roken op uw eigen, overwegen te sluiten bij een steungroep. Veel ziekenhuizen, werkplekken en maatschappelijke groeperingen bieden lessen om mensen te helpen stoppen met roken;. Lees meer over het stoppen met roken op Roken en Your Heart.

Soms veranderingen in levensstijl zijn niet genoeg om uw cholesterolgehalte in het bloed te controleren. Zo kan je statine medicijnen nodig hebt om te controleren of verlagen van uw cholesterol. Door het verlagen van uw cholesterolgehalte, kunt u uw kans op een hartaanval of een beroerte te verlagen. Artsen meestal voorschrijven van statines voor mensen die

Artsen kunnen bespreken beginnend statine behandeling met degenen die hebben een verhoogd risico voor het ontwikkelen van hart-en vaatziekten of een beroerte.

Uw arts kan ook andere medicijnen voor te schrijven

Neem alle medicijnen regelmatig, als uw arts voorschrijft. Mis het bedrag van uw geneesmiddel niet wijzigen of sla een dosis tenzij uw arts u dat zegt. Je moet nog steeds volgen een hart gezonde levensstijl, zelfs als u geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van uw hart-en vaatziekten.

U kunt een procedure of een operatie nodig voor de behandeling van coronaire hartziekten. Zowel PCI en CABG worden gebruikt om geblokkeerde kransslagaders behandelen. U en uw arts kan bespreken welke behandeling voor u geschikt is.

Percutane coronaire interventie, beter bekend als angioplastiek, is een niet-chirurgische procedure die opent verstopte of vernauwde kransslagaders. Een dunne, flexibele buis met een ballon of andere inrichting op het uiteinde schroefdraad door een bloedvat om de vernauwde of geblokkeerde kransslagader. Eenmaal geplaatst, wordt de ballon opgeblazen om de plaque te comprimeren tegen de wand van de slagader. Dit herstelt de bloedstroom door de slagader.

Tijdens de procedure, kan de arts een kleine mazen buis zet wel een stent in de slagader. De stent helpt verstoppingen te voorkomen in de slagader in de maanden of jaren na de angioplastiek. Lees meer over deze procedure op PCI.

CABG is een type operatie waarbij slagaders of aders uit andere gebieden in je lichaam worden gebruikt om bypass (dat wil zeggen, gaan rond) uw vernauwde kransslagaders. CABG kunnen doorbloeding te verbeteren naar je hart, verlichten pijn op de borst, en mogelijk voorkomen dat een hartaanval.

Lees meer over deze operatie op CABG.

Uw arts kan hartrevalidatie (revalidatie) voor angina of na CABG, angioplastiek, of een hartaanval voorschrijven. Bijna iedereen die hart-en vaatziekten kunnen profiteren van cardiale revalidatie. Cardiale revalidatie is een medisch toezicht programma dat kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de mensen die hartproblemen.

De cardiale revalidatie team kunnen onder meer artsen, verpleegkundigen, oefening specialisten, fysieke en ergotherapeuten, diëtisten en voedingsdeskundigen, psychologen en of andere geestelijke gezondheid specialisten.

Rehab bestaat uit twee delen

Lees meer over deze therapie bij Hartrevalidatie.

Yaskary had haar moeder, vader en tante aan hart-en vaatziekten verloren. En ze wist dat haar leven geen uitzondering zou zijn, tenzij ze nam actie. Op 49, voelde ze een milde pijn op de borst, en uren later, onderging een vijfvoudige bypass. Na slechts een risicofactor verhoogt de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, en Yaskary weet haar leven werd gespaard omdat ze het risico dat ze geërfd begrepen. Ze is vandaag trots op dat het woord over hart-en vaatziekten bij vrouwen te verspreiden. Voor haar, het litteken op haar borst dient als een symbool van het leven.

The Heart Truth is een nationale campagne voor vrouwen over hart-en vaatziekten en wordt gesponsord door theernment, onderdeel van theernment.

Eileen was een twee-pack-a-dag roker voor 28 jaar. Toen ze getroffen door een hartaanval, de chirurg opende haar borst en vond een 98 procent blokkade, en haar aderen uiteengevallen. Eileen heeft niet aangeraakt een sigaret sinds die dag. Hart-en vaatziekten is te voorkomen, en iedere vrouw heeft de macht om haar risicofactoren te verlagen. Voor Eileen, elke dag dat ze doorbrengt – als vrijwilliger brandweerman en EMT, en met haar zoon en kleinzonen – is een geschenk.

The Heart Truth is een nationale campagne voor vrouwen over hart-en vaatziekten en wordt gesponsord door theernment, onderdeel van theernment.

Meer dan 100 leden van de gemeenschap verzamelden zich bij het Clinical Center in Bethesda, MD, om het bewustzijn over vrouwen en hart-en vaatziekten verhogen. De menigte vormde een gigantisch menselijk hart ter ere van de Nationale Wear Red Day, die vindt elk jaar plaats op de eerste vrijdag van februari. Sprekers op het evenement opgenomen Dr. Francis Collins, directeur van het; Dr. Gary H. Gibbons, directeur van het NHLBI; Dr. Griffin Rodgers, directeur van het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases; Dr. Janine Clayton, directeur van het Office of Research on Women’s Health en Dr John Gallin, directeur van het Clinical Center. Voor meer informatie over hart-en vaatziekten, een bezoek aan de NHLBI website. Als u deze video te delen op Twitter, gebruik dan #NationalWearRedDay.

Dit bespreekt de NHLBI’s exome Sequencing Project. Mede mogelijk gemaakt door de American Recovery and Reinvestment Act of 2009, dit project voorzien van zes awards in vijf academische instellingen om genetische verbindingen met hart-, long-, en bloedziekten identificeren. Individuele studies zullen kritische gezondheidsproblemen, zoals een hartaanval, beroerte, COPD (chronische obstructieve longziekte), een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, overgewicht en obesitas, en anderen aan te pakken.

Dit beschrijft coronaire hartziekte (CAD), de symptomen en complicaties, en manieren om CAD risicofactoren beheren.

CAD, ook wel coronaire hartziekten, is de belangrijkste doodsoorzaak voor zowel mannen als vrouwen in de Verenigde Staten. CAD treedt op als plaque bouwt in de slagaders van het hart. Plaque vernauwt de bloedvaten en vermindert de bloedtoevoer naar de hartspier. Dit kan leiden tot angina pectoris (pijn op de borst of ongemak), een hartinfarct, hartfalen, of aritmie (onregelmatige hartslag).

Het goede nieuws is dat veranderingen in levensstijl en medicijnen kunnen helpen controle CAD risicofactoren en het voorkomen of vertragen van de ziekte. Lifestyle veranderingen zijn het stoppen met roken, het volgen van een gezonde voeding plan, het handhaven van een gezond gewicht, en fysiek actief.

Voor meer informatie over leven met en beheren van CAD, ga dan naar de Gezondheid Onderwerpen coronaire hartziekte artikel.

Wanneer een hartaanval gebeurt, kunnen eventuele vertragingen in de behandeling dodelijk zijn.

Het kennen van de waarschuwing symptomen van een hartaanval en welke maatregelen u kunt uw leven of iemand anders te redden.

De NHLBI heeft een nieuwe reeks informatieve, gemakkelijk te lezen hartaanval materialen om het publiek beter te begrijpen van de feiten over hartaanvallen en hoe snel om een ​​leven te redden om te handelen gemaakt.

Klik op de links naar de NHLBI nieuwe hartaanval materialen te downloaden of te bestellen

“Do not Take a Chance met een hart aanval: Ken de feiten en de Wet snel” (ook beschikbaar in het Spaans)

“Heart Attack: Ken de symptomen. Actie ondernemen.”

“Leer Wat een hartaanval Feels Like-It Could uw leven redden”