hoe wordt narcolepsie behandeld?

Narcolepsie is niet te genezen. Echter, medicijnen, veranderingen in levensstijl en andere therapieën kunnen verlichten veel van de symptomen. Behandeling van narcolepsie is gebaseerd op het soort symptomen gaat en hoe ernstig ze zijn.

Niet alle medicijnen en levensstijl veranderingen werken voor iedereen. Het kan weken tot maanden duren voor u en uw arts om de beste behandeling te vinden.

U kunt één of meer medicijnen nodig hebben om narcolepsie symptomen te behandelen. Deze kunnen omvatten

Geneesmiddelen

Sommige recept en over-the-counter geneesmiddelen kunnen interfereren met uw slaap. Vraag uw arts over deze geneesmiddelen en hoe ze te vermijden, indien mogelijk. Bijvoorbeeld, kan uw arts u adviseren om antihistaminica te vermijden. Deze geneesmiddelen onderdrukken de werking van histamine, een stof in het bloed die waakzaamheid bevordert.

Lifestyle Changes

Als u regelmatig een dutje als je slaperig voelt, kan minder medicijnen moet u wakker te blijven.

Veranderingen in levensstijl kan ook helpen verlichten van een aantal narcolepsie symptomen. U kunt stappen ondernemen om het gemakkelijker maken om in slaap te vallen ‘s nachts en in slaap te blijven.

Bepaalde activiteiten, voedingsmiddelen en dranken voor het slapengaan kunt u wakker te houden. Proberen om deze richtlijnen te volgen

Voor meer tips over beter slapen, ga naar het National Heart, Lung, and Blood Institute’s “Uw gids voor een gezonde slaap.”

Lichttherapie kan je helpen een regelmatig slaap te houden en wakker schema. Voor deze vorm van therapie, je zit in de voorkant van een lichtbak, die speciale verlichting heeft, gedurende 10 tot 30 minuten. Deze therapie kan u helpen voelen zich minder slaperig in de ochtend.

Dr. Michael Twery, directeur van het National Center op Slaapstoornissen Onderzoek in het NHLBI Afdeling Longziekten, interviews Dr. Emmanuel Mignot, directeur van de Stanford Centrum voor Slaap- Wetenschappen en Geneeskunde en de Stanford Centrum voor Narcolepsie, over de vooruitgang in het onderzoek narcolepsie .

Een NHLBI grantee, Dr. Mignot wordt gecrediteerd met de oorzaak van narcolepsie-een aandoening die perioden van extreme slaperigheid overdag veroorzaakt ontdekken. Er is geen remedie bekend, maar de NHLBI is toegewijd aan het ondersteunen van onderzoek om beter te begrijpen, te behandelen en zelfs te voorkomen of te genezen narcolepsie evenals andere hart-, long-, bloed, en slaapstoornissen.

Slaapstoornissen en Onvoldoende slaap: verbetering van de gezondheid door onderzoek

andere therapieën