hoge bloeddruk (hypertensie)

Hoge bloeddruk is een veel voorkomende aandoening waarbij de langdurige werking van het bloed tegen uw vaatwanden hoog genoeg dat het uiteindelijk gezondheidsproblemen, zoals hartziekten veroorzaken.

De bloeddruk wordt zowel door de hoeveelheid bloed die het hart pompen en de hoeveelheid weerstand tegen de bloedstroom in de slagaders. Hoe meer bloed uw hart pompen en de smallere je bloedvaten, hoe hoger uw bloeddruk.

U kunt een hoge bloeddruk (hypertensie) al jaren zonder enige symptomen. Zelfs zonder symptomen, schade aan bloedvaten en het hart blijft en kan worden gedetecteerd. Ongecontroleerde hoge bloeddruk verhoogt het risico op ernstige gezondheidsproblemen, waaronder een hartaanval en een beroerte.

Hoge bloeddruk ontwikkelt zich meestal gedurende vele jaren, en raakt bijna iedereen uiteindelijk. Gelukkig kan hoge bloeddruk gemakkelijk worden opgespoord. En als je eenmaal weet dat je een hoge bloeddruk hebt, kunt u werken met uw arts om het te controleren.

De meeste mensen met een hoge bloeddruk hebben geen tekenen of symptomen, zelfs als bloeddrukmetingen bereiken gevaarlijk hoge niveaus.

Wanneer een arts te zien

Een paar mensen met hoge bloeddruk kan hoofdpijn, kortademigheid of neusbloedingen, maar deze tekens en symptomen zijn niet specifiek en meestal komen niet tot een hoge bloeddruk een ernstige of levensbedreigende stadium heeft bereikt.

Primaire (essentiële) hypertensie

Je zult waarschijnlijk hebben uw bloeddruk genomen als onderdeel van een afspraak met de routine arts.

Vraag uw arts om een ​​bloeddrukmeting minstens om de twee jaar, te beginnen op de leeftijd van 18. Als u de leeftijd van 40 jaar of ouder bent, of je bent leeftijd 18-39 met een hoog risico op hoge bloeddruk, vraag dan uw arts voor een bloedtest luchtdrukmeting elk jaar. De bloeddruk algemeen moet worden gecontroleerd in beide armen te bepalen of er een verschil is. Het is belangrijk om een ​​geschikt formaat manchet gebruiken. Uw arts zal waarschijnlijk adviseren vaker lezingen als je hebt al gediagnosticeerd met een hoge bloeddruk of andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Kinderen van 3 jaar en ouder zal hebben meestal de bloeddruk gemeten als een onderdeel van hun jaarlijkse check-ups.

Als u uw arts niet regelmatig zien, kunt u in staat om een ​​gratis bloeddruk screening op een gezondheidsvoorzieningen beurs of andere locaties in uw gemeenschap te krijgen. U kunt ook machines vinden in een aantal winkels die uw bloeddruk gratis zal meten.

Openbare bloeddruk machines, zoals die gevonden in de apotheek, kan nuttig informatie over uw bloeddruk te bieden, maar ze kunnen enkele beperkingen hebben. De nauwkeurigheid van deze machines is afhankelijk van verschillende factoren, zoals een correcte manchet en het juiste gebruik van de machines. Vraag uw arts om advies over het gebruik van het openbaar bloeddruk machines.

secundaire hypertensie

Er zijn twee soorten van hoge bloeddruk.

Voor de meeste volwassenen, is er geen aanwijsbare oorzaak van hoge bloeddruk. Dergelijke hoge bloeddruk, zogenaamde primaire (essentiële) hypertensie, vaak geleidelijk ontwikkeld gedurende vele jaren.

Sommige mensen hebben een hoge bloeddruk veroorzaakt door een onderliggende aandoening. Dergelijke hoge bloeddruk, secundaire hypertensie genoemd, heeft de neiging om plotseling en leiden tot hogere bloeddruk dan wel primaire hypertensie. Verschillende omstandigheden en medicijnen kan leiden tot secundaire hypertensie, met inbegrip

Hoge bloeddruk heeft vele risicofactoren, waaronder

Het drinken van teveel alcohol. Na verloop van tijd, kan zwaar drinken je hart beschadigen. Met meer dan twee glazen per dag voor mannen en meer dan een drankje per dag voor vrouwen kan uw bloeddruk beïnvloeden.

Wat je kunt doen

Als je alcohol drinkt, doe dat dan met mate. Voor gezonde volwassenen, dat betekent tot een drankje per dag voor vrouwen van alle leeftijden en mannen ouder dan 65 jaar, en maximaal twee glazen per dag voor mannen 65 jaar en jonger. Een drankje is gelijk aan 12 ounces van bier, 5 ounces van wijn of 1,5 ounces 80-proof drank.

Soms zwangerschap bij aan hoge bloeddruk, ook.

Hoewel hoge bloeddruk komt het meest voor bij volwassenen, kunnen kinderen in gevaar, ook. Voor sommige kinderen is een hoge bloeddruk veroorzaakt door problemen met de nieren of het hart. Maar voor een groeiend aantal kinderen, slechte leefgewoonten, zoals een ongezonde voeding, overgewicht en gebrek aan lichaamsbeweging, dragen bij aan een hoge bloeddruk.

De te hoge druk op de vaatwanden veroorzaakt door hoge bloeddruk kan je bloedvaten, evenals organen beschadigen in je lichaam. Hoe hoger de bloeddruk en hoe langer het gaat ongecontroleerde, hoe groter de schade.

Ongecontroleerde hoge bloeddruk kan leiden tot

Als u denkt dat u een hoge bloeddruk hebben, een afspraak maken met uw huisarts of zorgverlener om uw bloeddruk gecontroleerd.

Wat te verwachten van uw arts

Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig zijn uw bloeddruk te hebben gecontroleerd. Wilt u misschien een shirt met korte mouwen dragen om uw afspraak, zodat de bloeddruk manchet goed kan passen rond je arm. Je zou willen cafeïnehoudende eten en drinken te voorkomen dat vlak voor uw test. U kunt naar het toilet te gebruiken voordat het hebben van uw bloeddruk gemeten.

Omdat sommige medicijnen, zoals over-the-counter koude geneesmiddelen, pijnstillers, antidepressiva, de pil en anderen, kan uw bloeddruk te verhogen, is het misschien een goed idee om een ​​lijst van medicijnen en supplementen die u naar uw arts te brengen afspraak. Stop niet met het nemen van voorgeschreven medicijnen waarvan u denkt dat uw bloeddruk zonder advies van uw arts beïnvloeden.

Wat u kunt doen in de tussentijd

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel te bespreken, is het een goed idee om voorbereid te zijn voor uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen, en wat te verwachten van uw arts.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen zal u helpen de meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor hoge bloeddruk, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak op elk moment dat je iets niet begrijpt.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen

Het is nooit te vroeg om een ​​gezonde levensstijl veranderingen, zoals stoppen met roken, eten van gezonde voeding en steeds meer fysiek actief te maken. Dit zijn de belangrijkste lijnen van de verdediging tegen hoge bloeddruk en de complicaties ervan, waaronder een hartaanval en een beroerte.

Om uw bloeddruk te meten, zal uw arts of specialist meestal plaatsen een opblaasbare manchet om je arm en meet de bloeddruk met behulp van een druk meet gauge.

Inname van uw bloeddruk thuis

Een bloeddrukmeting, in millimeter kwik (mm Hg), twee getallen. De eerste, of bovenste, nummer meet de druk in uw bloedvaten als uw hartslag (systolische druk). De tweede, of lager, nummer meet de druk in uw bloedvaten tussen de beats (diastolische druk).

Bloeddrukmetingen vallen in vier algemene categorieën

Beide getallen in een bloeddrukmeting belangrijk. Maar na de leeftijd van 60, de systolische lezen is nog belangrijker. Geïsoleerde systolische hypertensie is een aandoening waarbij de diastolische druk normaal (minder dan 90 mm Hg), maar systolische druk hoog (hoger dan 140 mm Hg). Dit is een veel voorkomende vorm van hoge bloeddruk bij mensen ouder dan 60 jaar.

Uw arts zal waarschijnlijk 2-3 bloeddrukmetingen elk op drie of meer afzonderlijke afspraken voordat je het diagnosticeren met een hoge bloeddruk. Dit komt omdat de bloeddruk normaal varieert gedurende de dag, en soms specifiek tijdens een bezoek aan de dokter, een aandoening, de zogenaamde witte jas hypertensie. Bloeddruk algemeen dient gemeten in beide armen te bepalen of er een verschil is. Het is belangrijk om een ​​geschikt formaat manchet gebruiken. Uw arts kan u vragen om uw bloeddruk thuis op te nemen en op het werk om aanvullende informatie te verstrekken.

Medicatie voor de behandeling van hoge bloeddruk

Extra medicijnen soms gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk

Uw arts kan een 24-uurs bloeddrukmeting test genaamd ambulante controle van de bloeddruk suggereren. Het apparaat dat wordt gebruikt voor deze test meet uw bloeddruk regelmatig over een periode van 24 uur en zorgt voor een nauwkeuriger beeld van de bloeddruk veranderingen in de loop van een gemiddelde dag en nacht. Echter, deze apparaten zijn niet in alle medische centra, en ze zijn zelden vergoed.

Veranderingen in levensstijl voor de behandeling van hoge bloeddruk

Als je het even welk type van hoge bloeddruk, zal uw arts uw medische geschiedenis bekijken en voeren een lichamelijk onderzoek.

Resistente hypertensie: Wanneer uw bloeddruk is moeilijk te beheersen

Uw arts kan ook aan routinetests, zoals een urinetest (urineonderzoek), bloedonderzoek, een cholesteroltest en een elektrocardiogram – een test die de elektrische activiteit van uw hart meet. Uw arts kan ook adviseren aanvullende tests, zoals een echocardiogram, om te controleren op meer tekenen van hart-en vaatziekten.

Een belangrijke manier om te controleren of uw bloeddruk behandeling werkt, of te diagnosticeren verergering van hoge bloeddruk, is om je bloeddruk thuis monitoren. Thuis bloeddrukmeters zijn overal verkrijgbaar en goedkoop, en je hoeft niet een recept nodig hebt om er een te kopen. Praat met uw arts over hoe om te beginnen. Thuis controle van de bloeddruk is geen vervanging voor een bezoek aan uw arts, en thuis bloeddrukmeters kunnen enkele beperkingen hebben.

Het wijzigen van uw levensstijl kan een lange weg naar het beheersen van hoge bloeddruk te gaan. Uw arts kan raden u aan een gezond dieet met minder zout, regelmatig te bewegen, stoppen met roken en het handhaven van een gezond gewicht. Maar soms veranderingen in levensstijl zijn niet genoeg.

In aanvulling op dieet en lichaamsbeweging, kan uw arts medicijnen aanbevelen aan uw bloeddruk te verlagen.

Uw bloeddruk behandeling doel hangt af van hoe gezond je bent.

Als je de leeftijd van 60 jaar of ouder, en het gebruik van medicijnen produceert lagere systolische bloeddruk (zoals minder dan 140 mm Hg), zal uw medicijnen niet te worden gewijzigd, tenzij ze veroorzaken negatieve gevolgen voor uw gezondheid of kwaliteit van leven.

Ook mensen die ouder zijn dan 60 gewoonlijk hebben geïsoleerd systolische hypertensie – als diastolische druk is normaal, maar systolische druk is hoog.

De categorie van de medicatie uw arts voorschrijft, hangt af van uw bloeddrukmetingen en uw andere medische problemen.

Thiazidediuretica. Diuretica, ook wel water pillen, zijn medicijnen die werken op uw nieren te helpen uw lichaam te elimineren natrium en water, het verminderen van het bloedvolume.

Thiazide diuretica zijn vaak de eerste, maar niet het enige, keuze in hoge bloeddruk medicijnen. Thiazidediuretica omvatten hydrochloorthiazide (Microzide), chloortalidon en anderen.

Als u niet het nemen van een diureticum en uw bloeddruk te hoog blijft, overleg dan met uw arts over het toevoegen van één of vervangen van een medicijn u op dit moment nemen met een diureticum. Diuretica en calciumantagonisten kan beter voor zwarten en oudere mensen dan doe-angiotensine converting enzyme (ACE) remmers alleen werken. Een vaak voorkomende bijwerking van diuretica wordt vaak plassen.

Bètablokkers. Deze medicijnen verminderen de belasting op uw hart en open uw bloedvaten, waardoor uw hart langzamer kloppen en met minder kracht. Beta-blokkers omvatten acebutolol (Sectral), atenolol (Tenormin) en anderen.

Wanneer alleen voorgeschreven, neem bètablokkers niet zo goed, vooral bij oudere volwassenen en zwarten, maar kan effectief zijn in combinatie met andere bloeddruk medicijnen.

Calciumantagonisten. Deze medicijnen – waaronder amlodipine (Norvasc), diltiazem (Cardizem, Tiazac, anderen) en anderen – te helpen ontspannen de spieren van je bloedvaten. Sommige langzaam uw hartslag. Calciumantagonisten kan beter werken voor oudere mensen en zwarten doen dan ACE-remmers alleen.

Grapefruitsap in wisselwerking met enkele calciumantagonisten, het verhogen van de bloedspiegels van de medicatie en plaatst je op een hoger risico op bijwerkingen. Praat met uw arts of apotheker als u zich zorgen over de interacties bent.

Renineremmers. Aliskiren (Tekturna) remt de productie van renine, een enzym dat door de nieren dat een keten van chemische stappen die de bloeddruk verhoogt begint.

Tekturna werkt door het verminderen van het vermogen van renine om dit proces te starten. Vanwege het risico op ernstige complicaties, met inbegrip van een beroerte, moet je niet nemen aliskiren met ACE-remmers of ARBs.

Als u problemen ondervindt bij het bereiken van uw bloeddruk doel met combinaties van de bovenstaande medicijnen, kan uw arts voorschrijven

Om het aantal dagelijkse medicatie doses die u nodig heeft te verminderen, kan uw arts een combinatie van een lage dosis medicatie voorschrijven in plaats van grotere doses van één enkel geneesmiddel. In feite, twee of meer bloeddrukdrugs vaak effectiever dan een. Soms is het vinden van de meest effectieve geneesmiddelen of combinatie van geneesmiddelen is een kwestie van trial and error.

Het maakt niet uit welke medicijnen uw arts voorschrijft om de behandeling van uw hoge bloeddruk, moet u veranderingen in levensstijl te maken om uw bloeddruk te verlagen.

Uw arts kan een aantal veranderingen in levensstijl aanbevelen, met inbegrip

Als uw bloeddruk hardnekkig hoog, ondanks het nemen van ten minste drie verschillende soorten van hoge bloeddruk drugs, waarvan meestal moet een diureticum blijft, kunt u resistente hypertensie. Mensen die hoge bloeddruk gecontroleerd maar neemt vier verschillende soorten medicijnen tegelijk en deze bediening ook bereiken worden geacht resistent hypertensie. De mogelijkheid van een secundaire oorzaak van de hoge bloeddruk in het algemeen moet worden heroverwogen.

Het hebben van resistente hypertensie betekent niet dat uw bloeddruk zal nooit lager te krijgen. In feite, als u en uw arts kan bepalen wat er achter je aanhoudend hoge bloeddruk, is er een goede kans dat je kunt uw doel te bereiken met de hulp van de behandeling dat is effectiever.

Uw arts of hypertensie specialist kan beoordelen of de medicijnen en doses je neemt voor uw hoge bloeddruk geschikt zijn. Mogelijk moet u fine-tunen van uw medicijnen te komen met de meest effectieve combinatie en doses. Toevoegen van een aldosteron antagonist zoals spironolacton (Aldactone) leidt vaak tot beheersing van hypertensie. Sommige experimentele therapieën zoals katheter gebaseerde radiofrequentie ablatie van renale sympathische zenuwen (renale denervatie) en elektrische stimulatie van carotis baroreceptors worden bestudeerd.

Daarnaast kunt u en uw arts medicijnen die je neemt voor andere voorwaarden te herzien. Sommige medicijnen, voedingsmiddelen of supplementen kan hoge bloeddruk verergeren of voorkomen dat uw hoge bloeddruk medicijnen uit naar behoren functioneren. Wees open en eerlijk met uw arts over alle medicijnen of supplementen die u neemt.

Als u uw hoge bloeddruk medicijnen niet precies nemen zoals voorgeschreven, kan uw bloeddruk de prijs betalen. Als u doses overslaan, want je kunt niet veroorloven de medicatie, omdat u bijwerkingen of omdat je gewoon vergeten om uw medicijnen te nemen, overleg dan met uw arts over oplossingen. Heeft uw behandeling niet zonder begeleiding van uw arts.

Veranderingen in levensstijl kan u helpen bij de controle en het voorkomen van hoge bloeddruk, zelfs als je het nemen van de bloeddruk medicatie. Hier is wat je kunt doen

Verlaag het zout in uw dieet. Een lagere natriumgehalte – 1,500 milligram (mg) per dag – is geschikt voor mensen die 51 jaar of ouder, en personen van alle leeftijden die zwart zijn of die hoge bloeddruk, diabetes of chronische nierziekte.

Verder gezonde mensen kunnen streven naar 2300 mg per dag of minder. Terwijl u de hoeveelheid zout je eet door neer te zetten het zoutvaatje te verminderen, moet je over het algemeen ook aandacht besteden aan de hoeveelheid zout die in de verwerkte voedingsmiddelen je eet, zoals soep in blik of bevroren diners.

Verhoog de lichamelijke activiteit. Regelmatige lichamelijke activiteit kan helpen uw bloeddruk verlagen, het beheer van stress, beperken van het risico van een aantal gezondheidsproblemen en hou je gewicht onder controle.

Voor de meeste gezonde volwassenen, het Department of Health and Human Services raadt u ten minste 150 minuten per week van matige aërobe activiteit of 75 minuten per week van krachtige aërobe activiteit, of een combinatie of matige en krachtige activiteit. Doel om spierversterkende oefeningen ten minste twee dagen per week te doen.

Bewaak uw bloeddruk thuis. Thuis controle van de bloeddruk kan u helpen om dichter bij de gaten te houden op uw bloeddruk, tonen als medicijn werkt, en zelfs waarschuwen u en uw arts naar mogelijke complicaties. Thuis controle van de bloeddruk is geen vervanging voor een bezoek aan uw arts, en thuis bloeddrukmeters kunnen enkele beperkingen hebben. Zelfs als je normaal lezingen te krijgen, niet stoppen of wijzigen van uw medicijnen of uw dieet te veranderen zonder te praten met uw arts.

Als uw bloeddruk onder controle is, kunt u in staat om minder bezoeken aan uw arts te maken als u uw bloeddruk thuis monitoren.

Hoewel dieet en lichaamsbeweging zijn de meest geschikte tactieken om uw bloeddruk te verlagen, sommige supplementen kan ook helpen verlagen het. Er is echter meer onderzoek nodig om de potentiële voordelen te bepalen. Deze omvatten

Hoewel het het beste om deze supplementen in uw dieet voedingsmiddelen zijn, kunt u ook aanvullen pillen of capsules. Praat met uw arts voordat u een van deze supplementen om uw bloeddruk behandeling. Sommige supplementen kunnen interageren met medicijnen, waardoor schadelijke bijwerkingen, zoals een verhoogd risico bloeden die fataal kan zijn.

U kunt ook de praktijk ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling en meditatie, om u te helpen ontspannen en uw stress te verminderen. Deze praktijken kunnen tijdelijk verlagen van uw bloeddruk.

Hoge bloeddruk is niet een probleem dat je kunt behandelen en vervolgens te negeren. Het is een voorwaarde die u nodig hebt om te beheren voor de rest van je leven. Om uw bloeddruk onder controle te houden

Vasthouden aan veranderingen in levensstijl kan moeilijk zijn, vooral als je niet zien of symptomen van hoge bloeddruk voelt. Als je motivatie nodig hebt, denk aan de risico’s die samenhangen met ongecontroleerde hoge bloeddruk. Het kan helpen om de steun van uw familie en vrienden inroepen als goed.

een bezoek aan uw arts