hoofdluis symptomen

Jeuk. Jeuk op de hoofdhuid, nek en oren is het meest voorkomende symptoom. Dit is een allergische reactie op speeksel luis. Wanneer een persoon een plaag voor de eerste keer mogelijk jeuk niet optreden voor twee tot zes weken na besmetting,. Luizen op de hoofdhuid. Luizen kan zichtbaar zijn, maar zijn moeilijk te herkennen, omdat ze klein, te vermijden licht en snel te verplaatsen;. Luizen eitjes (neten) op haar schachten. Nits vasthouden aan haar schachten. Incubatie nits kan moeilijk te zien omdat ze erg klein en gecamoufleerd om haarkleur te passen zijn. Ze zijn het gemakkelijkst om de oren en de haarlijn van de nek te spotten rond. Lege neten kunnen gemakkelijker te herkennen omdat ze lichter van kleur en verder van de hoofdhuid. Echter, de aanwezigheid van neten niet noodzakelijkerwijs actieve besmetting.

Wanneer een arts te zien

Je mag niet bewust te zijn van een luizenplaag. Echter, kunnen voorkomende tekenen en symptomen zijn

Raadpleeg uw arts voordat u begint met de behandeling als u vermoedt dat u of uw kind een hoofdluis besmetting. Studies tonen aan dat veel kinderen zijn behandeld voor hoofdluis met over-the-counter medicijnen of huismiddeltjes als ze niet over een actieve hoofdluis besmetting hebben.

Dingen vaak verward met neten omvatten

Dead or lege neten uit een eerdere hoofdluis besmetting; Roos; Residu van haar producten, Kraal van dode haren weefsel op een haarschacht (haar cast); Korst weefsel, vuil of ander afval; Andere kleine insecten gevonden in het haar