hoog kaliumgehalte (hyperkaliëmie)

Hyperkaliëmie is de medische term die een kaliumgehalte in het bloed dat is hoger dan normaal beschrijft. Kalium is een voedingsstof die essentieel is voor de functie van zenuw- en spiercellen, waaronder die van het hart.

Uw kaliumgehalte in het bloed niveau is normaal gesproken 3,6-5,2 millimol per liter (mmol / L). Het hebben van een kaliumgehalte in het bloed hoger dan 7,0 mmol / L kan gevaarlijk zijn en vereist onmiddellijke behandeling.

Spiervermoeidheid, zwakte, verlamming, abnormale hartritmes (hartritmestoornissen); Misselijkheid

Hoog kaliumgehalte is meestal te vinden bij uw arts bloedonderzoek heeft besteld voor het diagnosticeren van een aandoening die u al ondervinden of medicijnen je neemt bewaken. Het is meestal niet bij toeval ontdekt.

Praat met uw arts over wat de resultaten betekenen. U kan nodig zijn om een ​​medicijn dat van invloed is op uw kalium te wijzigen, of u kan nodig zijn om de behandeling van een andere medische aandoening die veroorzaakt uw hoge kaliumgehalte. Behandeling van hoge kalium vaak gericht op de oorzaak. In sommige gevallen kan het nood- medicijnen of dialyse.

Als u symptomen van hyperkaliëmie hebben en reden om te denken uw kalium niveau kan hoog zijn, bel dan onmiddellijk uw arts. Hyperkaliëmie is een ernstige en potentieel levensbedreigende aandoening. Het kan veroorzaken

een bezoek aan uw arts