hooikoorts en vaatziekten

Hooikoorts, ook wel allergische rhinitis, veroorzaakt verkoudheidachtige symptomen zoals een loopneus, jeukende ogen, congestie, niezen en sinusdruk. Maar in tegenstelling tot een koude, hooikoorts is niet veroorzaakt door een virus. Hooikoorts wordt veroorzaakt door een allergische reactie op buiten of binnen allergenen, zoals pollen, huisstofmijt of kleine vlekjes van de huid en speeksel vergoten door katten, honden en andere dieren met een vacht of veren (huidschilfers van huisdieren).

Naast het maken van je ellendig, kan hooikoorts je prestaties op het werk of op school aantasten en over het algemeen interfereren met je leven. Maar je hoeft geen genoegen moeten nemen met vervelende symptomen. Je kunt leren om triggers te vermijden en vinden van de juiste behandeling.

symptomen

Hooikoorts tekenen en symptomen kunnen bestaan ​​uit

Loopneus en verstopte neus; Waterige, jeukende, rode ogen (allergische conjunctivitis); niezen; Hoest; Jeukende neus, het dak van de mond of keel; Gezwollen, blauwgekleurde huid onder de ogen (allergische uitblinkers); Postnasale drip; Vermoeidheid

Uw hooikoorts symptomen kan beginnen of verergeren op een bepaald moment van het jaar. triggers omvatten

Tekenen en symptomen kunnen vergelijkbaar zijn, zodat het moeilijk kan zijn om te vertellen welke je hebt.

Raadpleeg uw arts als

Boompollen, die gebruikelijk is in het vroege voorjaar .; Graspollen, die gebruikelijk is in het late voorjaar en de zomer .; Ambrosia pollen, die gebruikelijk is in de herfst .; Huisstofmijt, kakkerlakken en huidschilfers van huisdieren kunnen optreden het hele jaar door (het hele jaar door). Symptomen aan allergenen kan verergeren in de winter, wanneer huizen zijn gesloten .; SPOORS van indoor en outdoor zwammen en schimmels worden beschouwd zowel seizoensgebonden en het hele jaar door.

Veel mensen – vooral kinderen – wennen aan hooikoorts symptomen, zodat ze misschien niet laten behandelen totdat de symptomen verergeren. Maar het verkrijgen van de juiste behandeling kan verlichting bieden.

Je kunt geen verlichting van uw hooikoorts symptomen te vinden; Allergie medicijnen geen verlichting geven of vervelende bijwerkingen veroorzaken; Je hebt een andere aandoening die kan verergeren hooikoorts symptomen, zoals neuspoliepen, astma of frequente infecties van de sinussen

Oorzaken

Als je hooikoorts, je immuunsysteem identificeert een onschadelijke stof in de lucht als schadelijk. Uw immuunsysteem produceert dan antilichamen tegen deze onschadelijke stof. De volgende keer dat u in contact komen met de stof, deze antilichamen signaal je immuunsysteem aan chemische stoffen zoals histamine vrij te geven in je bloedbaan, wat een reactie die leidt tot de tekenen en symptomen van hooikoorts veroorzaken.

Het volgende kan uw risico op het ontwikkelen van hooikoorts te verhogen

Problemen die gepaard gaan met hooikoorts

Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of een primaire zorgverlener. Echter, in sommige gevallen als u belt om een ​​afspraak te maken, kunt u worden doorverwezen naar een allergoloog of andere specialist.

Hier is wat informatie om u te helpen voor te bereiden op uw afspraak

Risicofactoren

Voor hooikoorts, een aantal vragen te stellen onder andere

Met andere allergieën of astma; Het hebben van atopische dermatitis (eczeem); Het hebben van een bloedverwant (zoals een ouder of broer of zus) met een allergie of astma; Wonen of werken in een omgeving die je voortdurend bloot aan allergenen – zoals huidschilfers van dieren; Het hebben van een moeder die tijdens het eerste jaar van het leven gerookt

complicaties

Aarzel niet om andere vragen die je hebt te stellen.

Verminderde kwaliteit van leven. Hooikoorts kunnen interfereren met uw plezier aan activiteiten en ertoe leiden dat u minder productief zijn. Voor veel mensen, hooikoorts symptomen leiden tot afwezigheid van het werk of op school .; Slecht slapen. Hooikoorts symptomen kunt u wakker te houden of maken het moeilijk om in slaap te blijven, wat kan leiden tot vermoeidheid en een algemeen gevoel van onbehagen (malaise) .; Astma verergert. Hooikoorts kunnen tekenen en symptomen van astma, zoals hoesten en piepende ademhaling verergeren .; Sinusitis. Langdurige sinuscongestie door hooikoorts uw gevoeligheid toenemen tot sinusitis – een infectie of ontsteking van het vlies dat de sinussen .; Oorinfectie. Bij kinderen, hooikoorts vaak een factor in middenoorontsteking (otitis media).

Vraag uw arts zal waarschijnlijk vragen omvatten

Noteer uw symptomen, als ze zich voordoen en wat lijkt om ze te activeren. Onder andere symptomen die geen verband houden met hooikoorts lijkt .; Noteer de recente veranderingen in het leven, zoals een verhuizing naar een nieuw huis of een nieuw deel van het land .; Lijst medicijnen, vitamines en supplementen u .; Neem een ​​familielid of vriend mee, indien mogelijk. Iemand die begeleidt u kunnen helpen u informatie van uw arts te herinneren .; Noteer vragen aan uw arts.

Voorbereiding voor uw afspraak

Als u uw arts niet meteen ziet, kan over-the-counter remedies helpen verlichten symptomen. Een aantal medicijnen beschikbaar die kunnen helpen verlichten van uw hooikoorts symptomen. Zij omvatten pillen, vloeistoffen, neussprays en oogdruppels.

Uw arts zal een lichamelijk onderzoek uit te voeren, neem een ​​medische voorgeschiedenis en eventueel adviseren een of beide van de volgende tests

Wat is waarschijnlijk veroorzaakt mijn klachten ?; Welke testen heb ik nodig ?; Is mijn conditie kans om weg te gaan op zijn eigen ?; Wat is de beste manier van handelen ?; Welke andere benaderingen kunnen u voorstellen ?; Ik heb deze andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste beheren ze samen ?; Zijn er beperkingen ik moet volgen ?; Moet ik zie een specialist ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan hebben? Welke websites raden jullie aan?

Een klein gebied van zwelling met omgeving roodheid is typisch een positieve allergische huidtest.

Wanneer heeft uw symptomen beginnen ?; Laat uw symptomen zijn continu of af en toe een ?; Hoe ernstig zijn uw klachten ?; Wat lijkt om uw klachten te veroorzaken ?; Wat, als er iets lijkt om uw klachten te verbeteren ?; Heeft een van uw naaste familieleden (zoals een ouder of broer of zus) hebben hooikoorts of andere allergieën ?; Laat uw symptomen hinderen tijdens het werk, school of slapen?

Het is het beste om uw blootstelling aan stoffen die uw hooikoorts zoveel veroorzaken mogelijk te beperken. Als je hooikoorts is niet al te ernstig, over-the-counter medicatie kan voldoende zijn om de symptomen te verlichten. Voor erger symptomen, kunt u voorgeschreven medicijnen nodig.

Veel mensen krijgen de beste verlichting van een combinatie van allergie medicijnen. Mogelijk moet u een paar proberen voordat je vinden wat het beste werkt.

Huidpriktest. Je keek voor een allergische reactie bij kleine hoeveelheden materiaal die allergieën veroorzaken geprikt in de huid van de arm en bovenrug. Als u allergisch bent, ontwikkel je een verhoogde bult (bijenkorf) op de plaats van dat allergeen. Allergie specialisten meestal zijn het best uitgerust om allergie huid testen uit te voeren .; Allergie bloedonderzoek. Een bloedmonster wordt verzonden naar een lab om de reactie van het immuunsysteem op een specifiek allergeen te meten. Ook wel de radioallergosorbenttest (RAST) Deze test meet de hoeveelheid allergeen antilichamen in bloed, bekend als immunoglobuline E (IgE) antilichamen.

Tests en diagnose

Als uw kind hooikoorts, praten met uw arts over de behandeling. Niet alle medicijnen zijn goedgekeurd voor gebruik bij kinderen. Lees de etiketten zorgvuldig.

Nasale corticosteroïden. Deze recept neussprays helpen bij het voorkomen en behandelen van de nasale ontsteking, jeukende neus en een loopneus veroorzaakt door hooikoorts. Voor veel mensen is dat ze de meest effectieve hooikoorts medicijnen, en ze zijn vaak de eerste soort medicatie voorgeschreven .; Voorbeelden hiervan zijn fluticasonpropionaat (Flonase), triamcinolon (Nasacort AQ), mometason (Nasonex) en budesonide (Rhinocort Aqua). Een over-the-counter-versie (Flonase Allergie Relief) sinds kort beschikbaar. Een nieuwer recept neusspray combineert een antihistaminicum met een steroïde (Dymista) .; Nasale corticosteroïden zijn een veilige, langdurige behandeling voor de meeste mensen. Bijwerkingen kunnen onder andere een onaangename geur of smaak en neus irritatie. Steroïde bijwerkingen zijn zeldzaam .; Antihistaminica. Deze preparaten worden gewoonlijk gegeven als pillen. Er zijn echter ook antihistamine neussprays en oogdruppels. Antihistaminica kunnen helpen met jeuk, niezen en een loopneus, maar hebben minder effect op congestie. Ze werken door het blokkeren van histamine, een symptoom veroorzaakt chemische vrijgegeven door het immuunsysteem tijdens een allergische reactie .; Over-the-counter voorbeelden zijn loratadine (Claritin, Alavert), cetirizine (Zyrtec allergie) en fexofenadine (Allegra Allergy). Het recept antihistamine neussprays azelastine (Astelin, Astepro) en olopatadine (Patanase) kan nasale symptomen te verlichten. Antihistaminicum oogdruppels helpen verlichten eye jeuk en irritatie van de ogen veroorzaakt door hooikoorts .; Decongestiva. Deze medicijnen zijn over-the-counter en recept vloeistoffen, tabletten en neussprays. Over-the-counter orale decongestiva pseudo-efedrine bevatten (Sudafed, Afrinol, anderen). Neussprays bevatten fenylefrine (Neo-Synephrine) en oxymetazoline (Afrin) .; Orale decongestiva kunnen een aantal bijwerkingen, zoals verhoogde bloeddruk, slapeloosheid, prikkelbaarheid en hoofdpijn veroorzaken. Gebruik geen decongestivum neusspray voor meer dan twee of drie dagen op een moment omdat het in feite symptomen kunnen verergeren bij gebruik continu (rebound congestie) .; Cromolynnatrium. Deze is beschikbaar als een over-the-counter neusspray die meerdere malen worden gebruikt per dag. Het is ook verkrijgbaar in oogdruppels vorm met een recept (Crolom). Het helpt verlichten hooikoorts symptomen door voorkomen van het vrijkomen van histamine. Het meest effectief als je gaat gebruiken voordat u symptomen, heeft Cromolyn natrium geen ernstige bijwerkingen hebben .; Leukotriene modifier. Montelukast (Singulair) is een recept tablet genomen om de werking van leukotriënen blokkeren – immuunsysteem stoffen die allergische symptomen zoals overmatige slijmproductie veroorzaken. Het is vooral effectief bij de behandeling van allergie geïnduceerde astma. Het wordt vaak gebruikt als neussprays niet kan worden getolereerd, of wanneer je een lichte vorm van astma .; Montelukast kan hoofdpijn veroorzaken. In zeldzame gevallen, is gekoppeld aan psychologische reacties zoals agitatie, agressie, hallucinaties, depressie en suïcidale denken. Een arts raadplegen meteen voor een ongewone psychologische reactie .; Nasaal ipratropium. Verkrijgbaar in een recept neusspray, ipratropium (Atrovent) helpt tegen ernstige loopneus door te voorkomen dat de klieren in de neus van de productie van overtollig vocht. Het is niet effectief voor de behandeling van congestie, niezen of postnasal drip .; Milde bijwerkingen zijn droge neus, bloedneuzen en keelpijn. In zeldzame gevallen kan het meer ernstige bijwerkingen, zoals wazig zien, duizeligheid en moeilijk plassen veroorzaken. Het geneesmiddel wordt niet aanbevolen voor mensen met glaucoom of mannen met een vergrote prostaat .; Orale corticosteroïden. Corticosteroïd pillen zoals prednison soms worden gebruikt om ernstige allergische symptomen te verlichten. Vanwege het gebruik van corticosteroïden op lange termijn ernstige bijwerkingen zoals cataract, osteoporose en spierzwakte, zijn ze gewoonlijk voorgeschreven slechts korte perioden.

Nasale corticosteroïden. Deze recept neussprays helpen bij het voorkomen en behandelen van de nasale ontsteking, jeukende neus en een loopneus veroorzaakt door hooikoorts. Voor veel mensen is dat ze de meest effectieve hooikoorts medicijnen, en ze zijn vaak de eerste soort medicatie voorgeschreven.

Voorbeelden hiervan zijn fluticasonpropionaat (Flonase), triamcinolon (Nasacort AQ), mometason (Nasonex) en budesonide (Rhinocort Aqua). Een over-the-counter-versie (Flonase Allergie Relief) sinds kort beschikbaar. Een nieuwer recept neusspray combineert een antihistaminicum met een steroïde (Dymista).

Behandelingen en drugs

Nasale corticosteroïden zijn een veilige, langdurige behandeling voor de meeste mensen. Bijwerkingen kunnen onder andere een onaangename geur of smaak en neus irritatie. Steroïde bijwerkingen zijn zeldzaam.

Antihistaminica. Deze preparaten worden gewoonlijk gegeven als pillen. Er zijn echter ook antihistamine neussprays en oogdruppels. Antihistaminica kunnen helpen met jeuk, niezen en een loopneus, maar hebben minder effect op congestie. Zij werken door het blokkeren van histamine, een symptoom veroorzaakt chemische vrijgegeven door het immuunsysteem tijdens een allergische reactie.

Allergie shots (immunotherapie). Als medicijnen niet je hooikoorts symptomen te verlichten of te veel bijwerkingen veroorzaken, kan uw arts allergie shots (immunotherapie of desensibilisatie therapie) aanbevelen. Over drie tot vijf jaar, dan heb je regelmatige injecties met kleine hoeveelheden allergenen ontvangen. Het doel is om uw lichaam gebruikt om de allergenen die uw symptomen veroorzaken, en uw behoefte te verlagen voor medicijnen .; Immunotherapie kan vooral effectief zijn als u allergisch voor katten huidschilfers, huisstofmijt, of pollen geproduceerd door bomen, gras of onkruid bent. Bij kinderen kan immunotherapie voorkomen de ontwikkeling van astma .; Onder-de-tong (sublinguale) allergie tabletten. In plaats van het krijgen van schoten, je hebt kleine hoeveelheden allergeen in pilvorm in uw mond oplossen, meestal dagelijks .; Het spoelen van uw sinussen. Het spoelen van uw neus met gedestilleerd, steriele zoutoplossing (nasaal irrigatie) is een snelle, goedkope en effectieve manier om verstopte neus te verlichten. Spoelen spoelt slijm en allergenen uit je neus .; Kijk voor een knijpfles of een neti pot – een kleine container met een uitloop ontworpen voor de neus spoelen – bij uw apotheek of de gezondheid van voedsel op te slaan. Gebruik water dat is gedestilleerd, steriel, eerder gekookt en afgekoeld, of gefilterd met een filter met een absolute poriegrootte van 1 micron of kleiner te maken van het zoute irrigatie-oplossing. Ook ben zeker om de irrigatie-inrichting te spoelen na elk gebruik met dezelfde gedestilleerd, steriel, eerder gekookt en afgekoeld, of gefilterd water en open laten aan de lucht drogen.

Lifestyle en huismiddeltjes

Over-the-counter voorbeelden zijn loratadine (Claritin, Alavert), cetirizine (Zyrtec allergie) en fexofenadine (Allegra Allergy). Het recept antihistamine neussprays azelastine (Astelin, Astepro) en olopatadine (Patanase) kan nasale symptomen te verlichten. Antihistaminicum oogdruppels helpen verlichten eye jeuk en irritatie van de ogen veroorzaakt door hooikoorts.

Alternatief medicijn

Decongestiva. Deze medicijnen zijn over-the-counter en recept vloeistoffen, tabletten en neussprays. Over-the-counter orale decongestiva pseudo-efedrine bevatten (Sudafed, Afrinol, anderen). Neussprays bevatten fenylefrine (Neo-Synephrine) en oxymetazoline (Afrin).

Orale decongestiva kunnen een aantal bijwerkingen, zoals verhoogde bloeddruk, slapeloosheid, prikkelbaarheid en hoofdpijn veroorzaken. Gebruik geen decongestivum neusspray voor meer dan twee of drie dagen op een moment omdat het in feite symptomen kunnen verergeren bij gebruik continu (rebound congestie).

Leukotriene modifier. Montelukast (Singulair) is een recept tablet genomen om de werking van leukotriënen blokkeren – immuunsysteem stoffen die allergische symptomen zoals overmatige slijmproductie veroorzaken. Het is vooral effectief bij de behandeling van allergie geïnduceerde astma. Het wordt vaak gebruikt als neussprays niet kan worden getolereerd of wanneer u een milde astma.

het voorkomen

Montelukast kan hoofdpijn veroorzaken. In zeldzame gevallen, is gekoppeld aan psychologische reacties zoals agitatie, agressie, hallucinaties, depressie en suïcidale denken. Een arts raadplegen meteen voor een ongewone psychologische reactie.

Nasaal ipratropium. Verkrijgbaar in een recept neusspray, ipratropium (Atrovent) helpt tegen ernstige loopneus door te voorkomen dat de klieren in de neus van de productie van overtollig vocht. Het is niet effectief voor de behandeling van congestie, niezen of postnasal infuus.

Meer informatie over Hooikoorts

Milde bijwerkingen zijn droge neus, bloedneuzen en keelpijn. In zeldzame gevallen kan het meer ernstige bijwerkingen, zoals wazig zien, duizeligheid en moeilijk plassen veroorzaken. Het geneesmiddel wordt niet aanbevolen voor mensen met glaucoom of mannen met een vergrote prostaat.

Allergie shots (immunotherapie). Als medicijnen niet je hooikoorts symptomen te verlichten of te veel bijwerkingen veroorzaken, kan uw arts allergie shots (immunotherapie of desensibilisatie therapie) aanbevelen. Over drie tot vijf jaar, dan heb je regelmatige injecties met kleine hoeveelheden allergenen ontvangen. Het doel is om uw lichaam gebruikt om de allergenen die uw symptomen veroorzaken, en uw behoefte aan medicijnen te verlagen.

Immunotherapie kan vooral effectief zijn als u allergisch voor katten huidschilfers, huisstofmijt, of pollen geproduceerd door bomen, gras of onkruid bent. Bij kinderen kan immunotherapie voorkomen de ontwikkeling van astma.

Meer over Hooikoorts

Het spoelen van uw sinussen. Het spoelen van uw neus met gedestilleerd, steriele zoutoplossing (nasaal irrigatie) is een snelle, goedkope en effectieve manier om verstopte neus te verlichten. Spoelen spoelt slijm en allergenen uit je neus.

Kijk voor een knijpfles of een neti pot – een kleine container met een uitloop ontworpen voor de neus spoelen – bij uw apotheek of de gezondheid van voedsel op te slaan. Gebruik water dat is gedestilleerd, steriel, eerder gekookt en afgekoeld, of gefilterd met een filter met een absolute poriegrootte van 1 micron of kleiner te maken van het zoute irrigatie-oplossing. Ook ben zeker om de irrigatie-inrichting te spoelen na elk gebruik met dezelfde gedestilleerd, steriel, eerder gekookt en afgekoeld, of gefilterd water en open laten aan de lucht drogen.

Het is niet mogelijk om allergenen volledig te vermijden, maar u kunt uw klachten te verminderen door het beperken van uw blootstelling aan hen. Als je weet wat je allergisch voor bent, kunt u uw triggers te vermijden.

Hoewel er weinig bewijs over hoe goed ze werken, een aantal mensen proberen alternatieve behandelingen voor hooikoorts. Deze omvatten

Kruiden en supplementen. Extracten van de struik hoefblad kan helpen voorkomen dat seizoensgebonden allergische symptomen. Als je dat doet proberen hoefblad, moet u een product dat het label “PA-free”, wat aangeeft dat het had potentieel toxische stoffen verwijderd gebruiken.

Sluit deuren en ramen tijdens het pollenseizoen .; Do wasgoed niet buiten te hangen – pollen kunt vasthouden aan lakens en handdoeken .; Gebruik airconditioning in uw huis en auto .; Gebruik een allergie-grade filter in uw huis ventilatiesysteem en regelmatig veranderen .; Vermijd outdoor activiteit in de vroege ochtend, wanneer pollen telt zijn hoogste .; Blijf binnenshuis op droge, winderige dagen .; Gebruik een ontvochtiger om indoor vochtigheid te verminderen .; Gebruik een high-efficiency deeltjes lucht (HEPA) filter in uw slaapkamer en andere kamers waar u besteden veel tijd .; Vermijd het maaien van het gazon of harken bladeren .; Draag een stofmasker bij het schoonmaken van huis of tuinieren.

Er is wat beperkt bewijs dat spirulina en Tinospora cordifolia kan ook effectief zijn. Hoewel hun voordelen zijn onduidelijk, andere kruidengeneesmiddelen voor seizoensgebonden allergieën onder meer paprika, honing, vitamine C en visolie.

Er is geen manier om te voorkomen dat het krijgen van hooikoorts. Als je hooikoorts, de beste ding om te doen is om uw blootstelling aan de allergenen die uw symptomen veroorzaken te verminderen. Neem allergie medicijnen voordat je blootgesteld aan allergenen, zoals voorgeschreven door uw arts.

Gebruik allergie-proof covers op matrassen, boxsprings en hoofdkussens .; Wassen lakens en dekens in water verwarmd tot ten minste 130 F (54 C) .; Gebruik een ontvochtiger of airconditioner binnenshuis vochtigheid te verminderen .; Vacuüm tapijten wekelijks met een stofzuiger voorzien van een klein deeltje of HEPA filter .; Spray insecticide ontworpen voor huisstofmijten (acariciden) te doden en goedgekeurd voor gebruik binnenshuis op tapijten, meubilair en beddengoed .; Denk aan het verwijderen van vloerbedekking, vooral wanneer je slaapt, als je zeer gevoelig voor huisstofmijt bent.

1

Block naden en kieren waar de kakkerlakken kunt invoeren .; Fix lekkende kranen en leidingen .; Afwassen en lege vuilnis dagelijks .; Sweep eten kruimels van tellers en vloeren .; Store voedsel, met inbegrip van voedsel voor huisdieren, in verzegelde containers .; Overweeg professionele ongediertebestrijding.

)

Houd huisdieren uit uw huis, indien mogelijk .; Baden honden twee keer per week, indien mogelijk. Het voordeel van het zwemwater katten is niet bewezen .; Houd huisdieren uit de slaapkamer en buiten meubilair.

Kruiden en supplementen. Extracten van de struik hoefblad kan helpen voorkomen dat seizoensgebonden allergische symptomen. Als je dat doet proberen hoefblad, moet u een product dat het label “PA-free”, wat aangeeft dat het had potentieel toxische stoffen verwijderd gebruiken .; Er is wat beperkt bewijs dat spirulina en Tinospora cordifolia kan ook effectief zijn. Hoewel hun voordelen zijn onduidelijk, andere kruidengeneesmiddelen voor seizoensgebonden allergieën onder meer paprika, honing, vitamine C en visolie .; Acupunctuur. Sommige mensen beweren dat acupunctuur kan helpen met seizoensgebonden allergische symptomen. Er is weinig bewijs dat deze behandelingen werken, en er is weinig bewijs van schade.